NickFreakyrgios
Elita
- Poruka
- 24.262
Он је радио доста радова на ту тему и има мало фазон као Реља Новаковић ако си га испратио ,испратио си ако не ко тр шљиви...Ок ми је што има неко своје виђење ствари. То уопште није лоше, али недовољно некако објашњава и не могу да га испратим потпуно .
Заправо доминантна је веза да Дукљанином Мавром Орбином и домаћим родословима сад кад ја не знам на памет Дукљанина мени исто шпанско село кад крене да повезује.
Углавном оно што је успео рећи да иако то није споменуо Дукљанин је веровао да је Драгињин син Стефан Немања.
То је доказ да је писан ипак много после Немање.
Постоји оно што сам ти постсвио од владике Василија да наводно Орбин велича Дубровник и да је Немања по њему из неугледне херцеовсчке куће!
Које је то било издање Орбина до нас није стигло!
Упозорава руски двор да многи купују лажне рофослове од Дубровника да би обезбедили право на српдки трон
Он се потписао као архимадрит цетињске митрополије и чувар српског трона!
Даље оно код Андрејића сам схватио да неке рашке жупане пре Немање још спомиње Првоша и још неке Дукљанин.
П томе изгледа да је овсј непознати писац такође покушао одгонетнути Немањино порекло и заиста негде веровао да јесте слично као и Мавро Орбин.