coco bill
Veoma poznat
- Poruka
- 10.012
po čemu je to neko biće u raju iznad ostalih bića u raju?Ovako...imamo Univerzum, zamisli ga kao neki raj...sada zamisli Tvorca koji stvara razna stvorenja sa slobodnom voljom, stvara bića koja Mu mogu pružiti ljubav, bića koja su međusobno srećna i koja izvršuju Njegov zakon sa puno ljubavlju i dobrote...znači sve cveta, sve ide idealno...niti jedno stvorenje nikada nije ni posumnjalo na Tvorca, nijedno stvorenje nikada nije ni pomislilo da izda Tvorca, da Ga napusti ili tome slično, već svi zadovoljno i srećno obavljaju svoju funkciju stvorenja. Opet kažem, ovo treba samo da zamisliš, ne da veruješ u ovo. I sada...Tvorac odluči da stvori jednog malo uzvišenijeg stvorenja koje će imati veću funkciju od ostalih stvorenja..tu nema zavisti, ljubomore da bi ostalim stvorenjima bilo krivo, već zaista samo pozitivno razmišljanje. I sve nastavi da teče svojim tokom, dok jednog trenutka, ovo najuzvišenije stvorenje po prvi put u istoriji stvaranja nije počelo da gaji sebičnost, da pomišlja da ono kao naviše stvorenje od svih stvorenja, zauzme mesto svog Stvoritelja. Dakle, stvorenje počinje da razmišlja o tome da ono postane neka vrsta "tvorca", da ono postane Car Univerzuma. Tvorac to primeti, Tvorac vidi njegova razmišljanja, njegove namere...sve zna šta mu je u planu. tvorac je sada doveden u zaista nelagodnu situaciju...šta Mu je činiti? Evo, ovo je jedna mala bajka, neka bude bajka, ta bajka ima nastvak, ali mi je ovde prekidamo da bi ti iznela svoje mišljenje, svoj stav po ovom pitanju. Ja tebi sada postavljam jednostavno pitanje. Šta bi ti uradila da si na mestu ovog Tvorca? Molim da budeš ozbiljna jer su mi namere zaista dobronamerne.
da li je to odluka tvorca da neko bude hijerahijski iznad ostalih rajskih bića i kako si došao do tog zaključka?
da, i ko je stariji u tom raju...koga je tvorac pre stvorio?
ja imam drugačiju predstavu ovih rajskih događanja, ali voleo bih da čujem odgovore na ova pitanja, ako je moguće.