Stav Biblije prema natprirodnim pojavama i misterijama

• Začetnik teme Začetnik teme EdZR
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kajaces se,al' ce biti kasno.

Kajem se ja, zbog toga što traćim svoje dragoceno vreme sa tobom. A da je kasno, vala jeste... skoro 03.00, Satansko doba... da sam na tvom mestu, otišla bih da lalam :lol:

Ceka tebe Sud Boziji kao i sve nas. Kako ces pred Gospoda takva?

UUU Sud, drvlje, kamenje i lomače!!! Imaš li još koji metod zastrašivanja? Budi malo nežniji kad mi dušu spasavaš... kako misliš da me obratiš kad me plašiš :lol:

Kajem se ja, zbog toga što traćim svoje dragoceno vreme sa tobom. A da je kasno, vala jeste... skoro 03.00, Satansko doba... da sam na tvom mestu, otišla bih da lalam :lol:

UUU Sud, drvlje, kamenje i lomače!!! Imaš li još koji metod zastrašivanja? Budi malo nežniji kad mi dušu spasavaš... kako misliš da me obratiš kad me plašiš :lol:

Gospod je krepost moja.On podize glavu moju. Zato me briga za sujevjerja.

Koristan je strah.

Razmisli o svom zivotu.....

Strah?
Strah je najveći neprijatelj čovekovog bića.
Mada ga neki smatraju korisnim, jer se pomoću njega lepo ljudi mogu držati u pokornosti.

Govorim o strahu koji osjecamo prema Bogu.

Vernici ne treba da su preplašeni od Boga. Nema razloga da živimo u strahu. Mi imamo njegovo obećanje da nas ništa ne može rastaviti od njegove ljubavi (Rimljanima 8:38-39). Imamo njegovo obećanje da nas nikada neće napustiti niti ostaviti (Jevrejima 13:5). Strah od Boga označava da imamo strahopoštovanje za njega koje silno utiče na način kako živimo naše živote. Strah od Boga označava da ga poštujemo, slušamo, potčinjavamo mu se i proslavlajmo u strahopoštovanju.

Vernici ne treba da su preplašeni od Boga. Nema razloga da živimo u strahu. Mi imamo njegovo obećanje da nas ništa ne može rastaviti od njegove ljubavi (Rimljanima 8:38-39). Imamo njegovo obećanje da nas nikada neće napustiti niti ostaviti (Jevrejima 13:5). Strah od Boga označava da imamo strahopoštovanje za njega koje silno utiče na način kako živimo naše živote. Strah od Boga označava da ga poštujemo, slušamo, potčinjavamo mu se i proslavlajmo u strahopoštovanju.

Strahopoštovanje?
Ne, strah i poštovanje ne mogu ići jedno uz drugo, a da to ne bude destruktivno.
Dopada mi se kako vaišnave doživljavjau Boga (Krišnu)... kao dečaka-pastira koji je prijatelj svih :heart: .

Kakav užas :sad2:

Auuu šta ću sve čuti... Pa ti se plašiš Boga... Ccc...

Razumeo bih ja da kažeš "Ne plašim se Sotone", (što nije istina), ali da se i Boga plašiš... Nemam reči...

Strahopoštovanje?
Ne, strah i poštovanje ne mogu ići jedno uz drugo, a da to ne bude destruktivno.
Dopada mi se kako vaišnave doživljavjau Boga (Krišnu)... kao dečaka-pastira koji je prijatelj svih :heart: .

"Biblijski strah od Boga kod vernika podrazumeva da on zna koliko mnogo Bog mrzi greh i da se boji njegove osude greha—čak i u životu vernika. Jevrejima 12:5-11 opisuje Božiju disciplinu u životu vernika. Iako to čini u ljubavi (Jevrejima 12:6), ipak je to stvar koje se treba bojati. Dok smo bili deca, strah od roditeljske discipline, bez sumnje nas je sprečio da ne napravimo neke loše stvari. Isto bi trebalo da je istina u našem odnosu sa Bogom. Treba da se bojimo njegove discipline, i zbog toga da težimo da živimo naše živote na način koji je njemu ugodan".

Back