Stav Biblije prema natprirodnim pojavama i misterijama

• Začetnik teme Začetnik teme EdZR
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Auuu šta ću sve čuti... Pa ti se plašiš Boga... Ccc...

Razumeo bih ja da kažeš "Ne plašim se Sotone", (što nije istina), ali da se i Boga plašiš... Nemam reči...

“Početak je mudrosti strah Gospodnji.”
Za nevernika, strah od Boga je strah od Božijeg suda i večne smrti, koja označava večnu odvojenost od Boga (Luka 12:5; Jevrejima 10:31). Za vernika, strah od Boga označava nešto mnogo različito. Vernikov strah je poštovanje Boga.

"Biblijski strah od Boga kod vernika podrazumeva da on zna koliko mnogo Bog mrzi greh i da se boji njegove osude greha—čak i u životu vernika. Jevrejima 12:5-11 opisuje Božiju disciplinu u životu vernika. Iako to čini u ljubavi (Jevrejima 12:6), ipak je to stvar koje se treba bojati. Dok smo bili deca, strah od roditeljske discipline, bez sumnje nas je sprečio da ne napravimo neke loše stvari. Isto bi trebalo da je istina u našem odnosu sa Bogom. Treba da se bojimo njegove discipline, i zbog toga da težimo da živimo naše živote na način koji je njemu ugodan".

Ko pokvarena ploča... :lol:

Није духовито.
Исус је пут,истина и живот. Нек ти он буде водич у животу.

Hajde da prvo tebi bude vodič u životu, jer tvoje ponašanje pokazuje da tebe sopstveni ego i netolerancija prema bližnjem svom vodi kroz život.
Do tada, učini mi uslugu i ne kuckaj ime Isusovo svojim poganim i željnim paljenja i kamenovanja, psrtićima. Hvala :)

"Biblijski strah od Boga kod vernika podrazumeva da on zna koliko mnogo Bog mrzi greh i da se boji njegove osude greha—čak i u životu vernika. Jevrejima 12:5-11 opisuje Božiju disciplinu u životu vernika. Iako to čini u ljubavi (Jevrejima 12:6), ipak je to stvar koje se treba bojati. Dok smo bili deca, strah od roditeljske discipline, bez sumnje nas je sprečio da ne napravimo neke loše stvari. Isto bi trebalo da je istina u našem odnosu sa Bogom. Treba da se bojimo njegove discipline, i zbog toga da težimo da živimo naše živote na način koji je njemu ugodan".

Meni to i dalje zvuči destruktivno.

Hajde da prvo tebi bude vodič u životu, jer tvoje ponašanje pokazuje da tebe sopstveni ego i netolerancija prema bližnjem svom vodi kroz život.
Neka tebi bude vodic u zivotu i ja cu biti srecniji. :D

Do tada, učini mi uslugu i ne kuckaj ime Isusovo svojim poganim i željnim paljenja i kamenovanja, psrtićima. Hvala :)
:eek: :pop::pop:

Ja otišla u moj veštičiji sarkofag.
Sutra nastavljamo diskusiju.

Iskreno se nadam da će biti manje jednosmerna i da će iz svega ispisanog moći da se izvuče makar neka pouka :).
Laku noć.

edit: posle svega napisanog, i dalje ostajem pri svom stavu.
Može verovati svako u šta god želi, dokle god ne osuđuje druge.
Verovanje u bilo šta treba da bude lična stvar.

Pa ako uzmeš u obzir da su se događaji koji su opisani u Bibliji zaista desili, zaočekivati je da razne civilizacije pišu o tome...sumerske pločice su sjajan primer.
Opis Levijatana imaš u knjizi o Jovu 41 poglavlje:
Možeš li levijаtаnа udicom izvući, ili mu užem jezik privezаti? Možeš li mu rogoz kroz nozdrve provući, ili mu bodljom čeljust probiti? Hoće li te moliti mnogo, ili će ti blаge reči govoriti? Hoće li sаvez s tobom sklopiti, dа gа zаuvek od vedeš kаo robа? Možeš li se igrаti s njim kаo s pticom, ili gа vezаti dа bi se s njim igrаle devojčice tvoje? Hoće li se ljudi pogаđаti zа njegа? Hoće li gа trgovcimа rаzdeliti? Možeš li hаrpunom probos ti kožu njegovu, ili ribаrskim kopljem glаvu njegovu? Digneš li ruku svoju nа njegа, zаpаmtićeš štа je borbа. Nećeš više to činiti. Uzаlud se čovek nаdа dа će gа uhvаtiti. Čovek pаdа čim gа vidi. Niko nije toliko hrаbаr dа bi gа izаzivаo. A ko ondа može predаmnom opstаti? Ko mi je prvi dаo nešto, pа dа trebа dа mu vrаtim? Sve pod nebom moje je. Neću ćutаti o delovimа telа njegovog, ni o snаzi njegovoj, ni o sklаdnoj grаđi telа njegovog. Ko mu može odeću skinuti? Ko sme dа uđe među čeljusti njegove? Ko može otvoriti ogromne čeljusti njegove? Zаstrаšujući su zubi njegovi što uokolo stoje. Nizovi ljusаkа ponos su njegov, zаtvorene su kаo pečаtom čvrstim. Jednа uz drugu tаko su priljubljene dа ni vаzduh među njih prodreti ne može. Snаžno su jednа uz drugu prionule, čvrsto se drže i ne mogu se rаzdvojiti. Kаd kine, svetlost bljesne, i oči su mu kаo zrаci zore. Iz ustа njegovih munje sevаju, iskre ognjene iskаču. Iz nozdrvа njegovih dim izlаzi, kаo iz peći rogozom potpаljene. Dаh njegov ugljevlje potpаljuje, plаmen izlаzi iz ustа njegovih. U vrаtu mu snаgа počivа, pred njim svi u strаhu beže. Nаbori nа telu njegovom čvrsto su stisnuti, kаo dа su sаliveni nа njemu, ne pomerаju se. Srce njegovo kаo dа je sаliveno, tvrdo kаo kаmen, dа, kаo donji mlinski kаmen tvrdo. Kаd se podigne, i silni se uplаše, od užаsа se smetu. Kаd gа mаč sustigne, ne može se nositi s njime, ni veliko ni mаlo koplje, а ni strelа. Gvožđe je zа njegа kаo slаmа, bаkаr kаo trulo drvo. Strelа gа oterаti ne može, kаmenje iz prаćke zа njegа je kаo strnjikа. I toljаgа je njemu kаo strnjikа, smeje se on zveckаnju kopljа. Nа stomаku kаo dа oštre pаrčiće grnčаrije imа, kаo dа vršаlicu zа žito po blаtu vuče. Od njegа dubinа kаo lonаc vri, more se peni kаo ulje mirisno u loncu. Zа sobom ostаvljа stаzu sjаjnu, pа se čini kаo dа bezdаn vodeni sedu kosu imа. Nа zemlji mu ništа slično nije, stvoren je dа se ničegа ne boji. Sve što je visoko on vidi. Cаr je nаd svim zverimа veličаn stvenim.”
Opis potseća na Plesiosaurusa.

Izgleda da nesvesno potvrđuješ Bibliju i njenu verodostojnost.
Kao što sam već rekao, postoje brojni spisi i legende o stvaranju, raju, potopu i sl. drevnih civilizacija koje su se udaljile od Boga i usmeno prenosili stvari sa kojima su delimično bili upoznati.
Čudno pa u nijednoj legendi se ne pominju majmuni.

Apsolutno se sa tobom slažem. Kamo sreće da se sa reči krene na delo.

Biblija ništa ne smatra "natprirodnim"...ljudi su ti koji veruju samo u ono što vide i pipnu, pa sve ostalo je natprirodno. Ako malo proučiš ono o čemu Biblija govori, naći ćeš mnoštvo primera koji se uklapaju u sve ovo što se danas zove "misterija".

A šta ako taj Sotona zaista postoji, pa je u stanju da zavede ljude da razmišljaju upravo kao ti?
Bog jeste ljubav, pa zato nas i upozorava da nas ko ne prevari.
Npr. imaš sada da se preko raznih medija bombradujemo vešću da dolaze "vanzemaljci"....i onda kada demoni počnu da haraju, ljudi će reći "pa to su vanzemaljci". Sotona polako priprema teren, takav teren da će sa ljudima manipulisati na razne načine. Imaš sjajan interviju sa Rodžerom Nornom koji se bio uvukao u ovaj nevidljivi svet...gde govori između ostalog upravo o ovom Sotoninom planu da preko navodnih "vanzemaljaca" deluje...imaš takođe i njegovu knjigu "Moj beg od demona". On je samo jedan od mnogih primera...primera koji se uklapaju sa onim na šta nas Tvorac preko Svetog Pisma upozorava.

Verovatno zato što majmuni nisu natprirodna pojava. :lol:

A da se nijesi ti malo precijenio, a?

:hahaha:

Духовит си Зази, него да те приупитам за твој став о натприродним појавама.
Ти као доследни атеиста не верујеш у Бога, и наравно имаш појам шта је то за шта не верујеш да постоји. Колико сам схватио хришћански Бог.
А шта је са натприродним појавама?! Претпостављам да у исте такође не верујеш, но пре тога - шта је то у шта не верујеш!? Како дефинишеш...

Diskutujemo sa vješticama. :lol:

На ниске је гране Матера Црква спала.
burning.jpg

А пре је само огањ проговарао :roll:

Утеривање у веру страхом, кад се може и репресијом - то је оно што најбоље знате. А камо љубав према ближњем?!

De errore profanarum religionum:
Свети цареви! Помозите несрећним староверцима. Боље да их силом избавите него да погину. Скидајте украсе с храмова, нека њихове драгоцености обогате вашу ризницу! Онај ко идолима приноси жртве, нека буде искорењен са лица земље. Убиј га, каменуј га, макар то био твој син, твој брат или жена која спава на твојим грудима
.

Сасвим хришћански ;)

Back