Stav Biblije prema natprirodnim pojavama i misterijama

• Začetnik teme Začetnik teme EdZR
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ма од тог огња ми је најготивније оно што рече пуковник Амфилохије шта се ради са дрветом које не да плода. :)
Уопште нисам саркастичан. Можда је пуковник мало :) претерао, но са природно-научног аспекта је тачно оно што рече и волим да видим кад неко оплете по најјачем лобију на свету (или можда другом најјачем лобију).

ОК, доста о томе. Чини ми се да смислена расправа на овој теми није могућа.
Само претње и уцене по систему OUR WAY OR HIGHWAY.

Dobar dan vjestice. :)
Posto se spominjao oganj:
"Ко у мени не остане избациће се напоље као лоза, и осушиће се, и скупиће је, и у огањ бацити, и спалити". (Jovan 15,6)
"Јер је Бог наш огањ који спаљује". (Jevrejima 12,29)

Dobar dan, svedoku :)
Daaaaaaaaa, element vatre, poštovanje, poštovanje :)

Dobar dan vjestice. :)
Posto se spominjao oganj:
"Ко у мени не остане избациће се напоље као лоза, и осушиће се, и скупиће је, и у огањ бацити, и спалити". (Jovan 15,6)
"Јер је Бог наш огањ који спаљује". (Jevrejima 12,29)

Mambo džambo, mambo džambo...

KRIK 9. ETIRA
ZIP
"Pesnici su o njoj izmišljali pesme, a proroci uzalud proricali, a mladići su uzalud maštali."

Ovde se obe strane prave da poznaju materiju, a u stvari niko veze nema.

Likovi koji se prave poznavaoci Biblije, nemaju pojma o istoj. Biblija se ne štreba napamet, nego se uči tumačiti.
Drugo, Bibliju i nije teško tumačiti, jer je ista skup reportaža, putopisa i izjava svedoka.. Elem, za tumačenje Biblije treba određen stepen inteligencije koji nije evidentan među ovim fanatizovanim krstašima, a treba i um oslobođen crkvenih nameta i dogmi.

Tek kada dragi krstaši koji bi da palite lomače i nabijate na kolac jeretike kao što sam ja ispunite navedene uslove, videćete Bibliju u svoj svojoj lepoti, zanatski (stilski) sasvim lepo odrađeno, sa pričama od kojih vam dah zastaje, a ne ruka maču leti... pričama koja čoveka stavlja u velike moralne dileme, i bolje da nije kraj tih priča ispisan, možda bi ste se vi, o ratnici božiji, naučili razmišljati...

Slično važi i za suprotnu stranu...
Isticanje tog verovanja u dogmatskom svetu hrišćanstva je po meni kao organizovanje gej parade u zemlji zatucanih papana.

I kada ih već karakterišete kao ja, zar vam nije ispod te wicca, micca i CIA časti da se raspravljate igrama bez granica sa njima?

Jebte, smešna oba tabora, tipa "moj je veći"... a i tema ode u off, po meni je za katanac jer sama po sebi se urušava. Biblija je puna natprirodnih cirkusa, pa samim tim ne može imati stav ka sebi.
Ipak, zašto sumnjam da će biti katanca?

Tek kada dragi krstaši koji bi da palite lomače i nabijate na kolac jeretike kao što sam ja ispunite navedene uslove, videćete Bibliju u svoj svojoj lepoti, zanatski (stilski) sasvim lepo odrađeno, sa pričama od kojih vam dah zastaje, a ne ruka maču leti... pričama koja čoveka stavlja u velike moralne dileme, i bolje da nije kraj tih priča ispisan, možda bi ste se vi, o ratnici božiji, naučili razmišljati...
Sto ne kazes ovo papi? Hm?

E slugo, pa ti si meni bio vredan danas :lol:

BOO!!! :)
Čitala sam i pade mi na pamet kako imam sreće što te poznajem, pa ćeš mi držati strah dok nam se sudi i moliti se za moju dušu kao dobri, nesebični hrišćanin :)
Pa tu se ja mnogo ne pitam...mogu da se molim za tebe, ali sve zavisi od tebe....ti povlačiš poteze...ja te savetujem da povučeš topa. :cool:

Dobro vece pagani. :)
Interesantno sta je Saul uradio u svojoj zemlji:
1.Samuilova 28,3. И Саул беше истребио из земље гатаре и врачаре.

Da ih je istrebio, pa baš i nije :lol:
No, ništa čudno što pominješ hrišćane kao progonitelje, jer to su i bili... gonili pagane, ubijali ih, rušili, palili, pokušali da ih istrebe (kakav izraz :dash:).

Back