Stav Biblije prema natprirodnim pojavama i misterijama

• Začetnik teme Začetnik teme EdZR
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kakva je ovo glupost, ja ne mogu da verujem.

Ja kao izuzetan vernik (ali ne i RELIGIJSKI FANATIK jer nisam vezan za religije) pa ne vidim poentu u ovome... Pogotovo kada mi neko kaze da ce me stici kazna sto ne postim, ili slicno.

Trudi se da budes dobar covek i da sto vise dobrog ucinis... To ispunjava dusu i sigurno je najvise vazno.

Iritira me ovo (kada vec moram da se izrazim vulgarno) sranje crkve o "poslusnosti". Pa nisi vojnicki PAS nego si bice stvoreno iz ljubavi.

Ja nisam ovdje dosao da izigravam dobrog vjernika ili dobrog covjeka nego da diskutujem. Imam svoje misljenje o vanzemaljcima i to je to. Pozdrav.

Poslednja izmena od moderatora:
Neka mir shaolina tvojim srcem vlada, i uvek te usmeri putem pravim, putem kojim Tigrovi hode!

Elem, da ne spamujemo više temu, moj kont je sledeći:

Vanzemaljski život postoji, tj, postojao je, i to su sonde i lenderi potvrdili (Mars, fosili mikroba) a naučnici se kunu u majku da na Jupiterovim satelitima MORA postojati život, jer su uslovi tamo -idealni!

Sad, da li je u pitanju inteligentni život, čisto sumnjam. Ti sateliti jednostavno nemaju predispozicije za takvo nešto.

Toliko što se tiče našeg solarnog sistema, a gde još ono maleno prkno što se zove poznati svemir sa svojim milionima galaksija i beskonačno mnogo solarnih sistema... prc...

A demoni... demoni su mitološka bajka, rođena u dubinama čovekovog uma, u onom delu gde obitavaju iskonski strahovi od nepoznatog (tama, vatra, voda, nebo, smrt itd)

Sad, koji je to mozak spojio, nauku i demonizam? Nešto egzaktno dokazano i nešto čega se ni deca više ne plaše? Kojim ciljem? A znam... da ispadne pametan...hehehe :)

Poslednja izmena od moderatora:
kad malo bolje razmislim, ovo je prilično interesantna izjava za jednu moderatorku koja tako drakonski primenjuje pravila foruma. :lol:

:lol:

Mešaš babe i žabe.
Forum je javno mesto, i stoga postoje javna pravila ponašanja, odnosno Pravilnik.
Dok je religiozni stav vrlo privatna stvar.. kao i religiozna osećanja. Tu nema nesta nametanju.
Svako ima pravo da iznese svoj stav, dokle god time ne napada i omalovažava druge, maltretira ih.
Tako da smo opet došli do Pravilnika, odnosno te dve stvari nisu u koliziji :).

No, ajmo da se vratimo na temu :), mislim da sam dovoljno pojasnila moj lični stav povodom ove teme, da ne idemo u offtopic.

Pa zasto onda meni namecete da vjerujem u vanzemaljce?

Nije to nametanje.
Ovo je pdf Natprirodne pojave i misterije, gde se inače diskutuje o tome, kao što postoji pdf Religija, gde slobodno možete diskutovati o religioznim stvarima ;).
Jedno je reći "ja verujem u vanzemaljce", a sasvim drugo je reći "JA VERUJEM DA ONI POSTOJE I TO JE JEDINI ISPRAVNI PUT, INAČE ĆETE GORETI U PAKLU VO VJEK VJEKOVA".
E u tome je razlika, i to povelika.
Znači - poenta je u uvažavanju stava sagovornika i dozvoljavanju da i sagovornik ima pravo na svoje mišljenje.

Nije to nametanje.
Ovo je pdf Natprirodne pojave i misterije, gde se inače diskutuje o tome, kao što postoji pdf Religija, gde slobodno možete diskutovati o religioznim stvarima ;).
Jedno je reći "ja verujem u vanzemaljce", a sasvim drugo je reći "JA VERUJEM DA ONI POSTOJE I TO JE JEDINI ISPRAVNI PUT, INAČE ĆETE GORETI U PAKLU VO VJEK VJEKOVA".
E u tome je razlika, i to povelika.
Znači - poenta je u uvažavanju stava sagovornika i dozvoljavanju da i sagovornik ima pravo na svoje mišljenje.
A gdje sam ja tacno diskriminisao druge po tom pitanju? :think:

Dzek svih zanata rece: "Zato što je dokazano da postoje, naučno i javno objavljeno, bilo na TV i u novinama, jebte... " :D
E,zbog ovakvih sam pisao ovdje,inace se ne bih ni javljao.

Ne ti konkretno, već se stalno to provlači kroz hrišćanska tumačenja na ovom forumu.
Kako je to jedini put, kako je sve drugo "sotona i zlo" i da ne nabrajam dalje.
Čak su i druidi opljuvani, ni krivi ni dužni :lol: .
O tome ti pričam.

Na ovom ovdje pdf-u? Sumnjam.Na Religiji vjerovatno.
A za druide pitaj postavljaca ove teme pa ces vidjeti koliko su neduzni.

Šta je sa tobom? Vanzemaljski život postoji, tj, postojao je na Marsu. Lenderi su doneli okamenjene fosilne ostatke mikroorganizama koji su nekada nastanjivali crvenu planetu. Vest je odjeknula u svetu, samo očito kod tebe nije.

Dakle, to više nije pretpostavka ili verovanje, nego istina, nepobitna i dokazana.

Ja sam jasno naveo definiciju vanzemaljaca. To sto mozda postoje mikroorganizmi ne znaci nista.
Vi ovdje pricate o malim zelenim,vrlo inteligentnim bicima a ne o amebama.

Termin vanzemaljac se odnosi na bilo koji obllik života nastao van našeg sveta, tj, zemlje.
Termin je jasno definisan i vrlo precizan.

Sad, što drugi odmah pomisle na inteligentni oblik života tipa "Wars of the Worlds" Orsona Welsa ili ET-a NIJE do terminologije, nego do onoga koji je pogrešno tumaći, kao ti u ovom slučaju.

Dakle, vanzemaljski život, tj, vanzemaljci postoje. Vanzemaljski inteligentni oblik života verovatno postoji, ali nije još dokazano.

Eto, nadam se da sam ti pojasnio neke stvari, naučio te i pomogao ti da lepo diskutuješ na ovim temama :)

Termin vanzemaljac se odnosi na bilo koji obllik života nastao van našeg sveta, tj, zemlje.
Termin je jasno definisan i vrlo precizan.

Sad, što drugi odmah pomisle na inteligentni oblik života tipa "Wars of the Worlds" Orsona Welsa ili ET-a NIJE do terminologije, nego do onoga koji je pogrešno tumaći, kao ti u ovom slučaju.

Dakle, vanzemaljski život, tj, vanzemaljci postoje. Vanzemaljski inteligentni oblik života verovatno postoji, ali nije još dokazano.

Eto, nadam se da sam ti pojasnio neke stvari, naučio te i pomogao ti da lepo diskutuješ na ovim temama :)

O,hvala ti,bas si ljubazan. Sad se pravis naivan ;) i dalje pricas o mikroorganizmima a ovdje se ljudi ubise da dokazu kako postoje inteligentna vanzemaljska bica koja ce uskoro da nas posjete.

Back