Statut Vojvodine

..nemo da mi Rvati..pocmemo da pravimo kraljevnu..Rvacku....
..928g..
s01.gif

....:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

koliko ja znam bili ste kraljevina samo sa srpski vladari, mislim, kada im se malo pogleda u geneološko stabaoce ;)

a kantoni? jel' već bilo reči o tome?
domaći termin županija je sad već kroatizam a nekad je srbija pre hrvatske bila u župama, mada je meni i to dobro rešenje...

podržavam duletov predlog o totalnoj decentralizaciji
al ako se pametno zakonski uredi pravna pozadina priče.
i da ne bude umesto svako za svoj region/rejon no za svog diktatora,
misliti i o tome blagovremeno
(da ne dobijemo umesto jednog pogrešnog više desetina pogrešno izabranih
a da im se "može" da vladaju kako hoće)

Ma koliko vidim, gubernije su prava stvar...

Ae prestanite da *erete vise sa tom ne zavisnom Vojvodinom. Ti znas sta ce biti sa Vojvodinom, pune vam glave sa sve kojekakvim budalastinama. Eto ja kazem da nece biti nezavisno, eto i ja sam upravu; za sve radikali moraju da budu u pravu (mozda im zaista pomazu one vestice u parlamentu da vide buducnost!?)

Pa ako su radikali za sve u pravu, da se spreme Vojvodjani na kukanje.... Ako ce da ih radikali brane, bolje da odmah postanu izbeglice.

A za ovo boldovano si u pravu.

Shabanchine nacionalistichke, shta tu ima crkva da se pita, zna se gde joj je mesto i nema shta da se mesha u politiku!!! Kakva monarhija? A u tu tradiciju prouchi malo bolje!, jedu nash VOJVODJANSKI hleb i bez njega bi umreli od gladi, brate koja je to logika da nekome dajesh sve a on ti vraca svega 7% ... to ne bi ni lud vechno izdrzhao... Naravno da se sve lepo delilo i da se nije vuklo za BG do svega ovoga nebi doshlo.

A u tu tradiciju prouchi malo bolje!, jedu nash VOJVODJANSKI hleb i bez njega bi umreli od gladi,

Ја једем хлеб од мог брашна, од моје пшенице, са моје њиве..., а не тамо неки војвођански, мађарски, српски, амерички, шведски хлеб....
Ти си нешто помешао..

brate koja je to logika da nekome dajesh sve a on ti vraca svega 7% ... to ne bi ni lud vechno izdrzhao...

Којих 7%, каквих 7%
Буџет којим располаже влада Републике Србије троши се на целој територији Србије,па и у Војводину, на војску, полицију, школство, здравство, инфраструктуру итд.....

Лажеш ко пас

И не дајеш ти ником ни цвоњка, исти си паразит, као и ови у владу у Београду, само знаш да џапаш од других, а не радиш ништа, и пошто се нису уавтио за неку буџетску сису у БГ, надаш се да ћеш наћи неку у НС код автономаша......

Samo jedan neobrazovan, zao itd. Chovek pochinje sa direktnim i odvratnim "Turskim" vredjanjem kao Ti druzhe. A kad bolje razmislim ... pas ne lazhe, to mozhda u tvojoj poslovici, ili sam ja mozhda pomeshao neka cirilichna slova. Mozhesh Ti druzhe da prodajesh tu tvoju prichu nekome drugom, mislim o tvojoj pshenici, hlebu itd... Ja za svoj hleb radim na njivi i plus radim u prosveti i teshko zhivim. Danas normalan "civilizovan" chovek nije nacionalista, nema nishta protiv madjara, rumuna i drugih nacija vec saradjuje sa njima da bi i on i oni normalno i lepo zhiveli od poshtenog rada. Josh jednom naglashavam CIVILIZOVAN chovek za razliku od Tvojih radikala, dss-OVACA itd. R. Srbija troshi novac od "svog" budzheta samo na Beograd a to dobro znaju i poshteni ljudi sa Juga Srbije. Toliko od mene... mozhda bi mogao da upishesh neku vechernju shkolu pa bi te tamo nauchili lepshem i civilizovanijem ponashanju...

Samo jedan neobrazovan, zao itd. Chovek pochinje sa direktnim i odvratnim "Turskim" vredjanjem kao Ti druzhe. A kad bolje razmislim ... pas ne lazhe, to mozhda u tvojoj poslovici, ili sam ja mozhda pomeshao neka cirilichna slova. Mozhesh Ti druzhe da prodajesh tu tvoju prichu nekome drugom, mislim o tvojoj pshenici, hlebu itd... Ja za svoj hleb radim na njivi i plus radim u prosveti i teshko zhivim. Danas normalan "civilizovan" chovek nije nacionalista, nema nishta protiv madjara, rumuna i drugih nacija vec saradjuje sa njima da bi i on i oni normalno i lepo zhiveli od poshtenog rada. Josh jednom naglashavam CIVILIZOVAN chovek za razliku od Tvojih radikala, dss-OVACA itd. R. Srbija troshi novac od "svog" budzheta samo na Beograd a to dobro znaju i poshteni ljudi sa Juga Srbije. Toliko od mene... mozhda bi mogao da upishesh neku vechernju shkolu pa bi te tamo nauchili lepshem i civilizovanijem ponashanju...
A vidi ,ja sam nacionalista,a najbolje prijateljice su mi Madjarice...........................jel mozes ti to da poverujes,da ne kazem, da utuvis u tu svoju glavu?

Nenad Čanak: SRBIJA OKUPIRALA VOJVODINU!

„Milošević okupirao Vojvodinu i strpao nas u zatvor, još nismo slobodni, samo smo dobili bolju hranu", tvrdi Čanak! Opozicija traži da Tužilaštvo hitno optuži Čanka, tadićevci ga brane!

Predsednik LSV-a Nenad Čanak opet je juče žestoko napao državu izjavom da je Srbija okupirala Vojvodinu u vreme Slobodana Miloševića! Čanak dalje tvrdi da je Vojvodina i dalje u zatvoru!

- Nakon što smo se rešili Miloševića, mislili smo da ćemo dobiti slobodu, ali smo, umesto da nas puste iz zatvora, samo dobili bolju hranu. Jasno je, međutim, da puka promena zatvorskog jelovnika ne može rešiti suštinu problema - rekao je Čanak za novosadski „Dnevnik"! On je, čak, situaciju u Vojvodini indirektno doveo u vezu sa Kosovom i ponovio da je komunistički ustav iz 1974. godine najbolje rešenje!

- Reč „statut" pojavila se posle Miloševićevog rušenja ustavnog poretka SFRJ, kada su Vojvodina i Kosovo izgubili autonomiju! - rekao je Čanak.

DS: To je samo Čanak

Ova izjava lidera LSV-a samo je poslednja u nizu njegovih „provokacija". Početkom ove godine izbio je skandal kada su „ligaši" štampali kalendar sa kartom „Republike Vojvodine", u čijem sastavu je čak i Šabac! Takođe, LSV je nedavno štampao i pasoše „Republike Vojvodine"! Međutim, Čanak i njegov LSV nikada nisu pozvani na odgovornost zbog kršenja Ustava i pozivanja na rušenje poretka! Čanak, kao član vladajuće koalicije, kao da ima dozvolu da nekažnjeno krši najviši državni akt.

I sada, kada je Čanak rekao da je Srbija okupirala Vojvodinu, njegovi partneri iz DS-a imaju razumevanja za njega?!?

- Ova izjava spada u uobičajeni način formulisanja političkih stavova kada je reč o Nenadu Čanku. Jasno je da DS podržava autonomiju Vojvodine i donošenje statuta kao deo ispunjavanja ustavnih obaveza. Ali u tom procesu nisu od pomoći ni neargumentovani napadi na statut Vojvodine i vojvođansku vlast od opozicije - „objasnila" je za Press portparolka DS-a Jelena Trivan. Na naše pitanje da li ovo znači da DS podržava antiustavno delovanje LSV, ona je odbila da odgovori!

Za razliku od Trivanove, funkcioner vladajućeg G17 Željko Ivanji priznaje da mu nisu jasne namere Nenada Čanka.

- Milošević nije okupirao Vojvodinu! On je okupirao celu Srbiju svojim totalitarnim režimom u čijem smo rušenju svi zajedno učestvovali, pa i gospodin Čanak. Vojvodina ima svoju autonomiju, i imaće svoj statut. Ali, ona je deo Srbije i nije ni u kakvom zatvoru. Zato stvarno ne razumem ovu izjavu Čanka - rekao nam je Ivanji, koji takođe nije želeo da govori o eventualnoj krivičnoj odgovornosti lidera LSV.

DSS: Strani ambasadori kroje politiku

Na drugoj strani, u DSS-u tvrde da je „aktuelna vlast" glavni krivac za ispade Nenada Čanka.

- Javni tužilac Slobodan Radovanović morao bi odmah da reaguje! Ej, ljudi moji, pa taj Čanak kaže da je Vojvodina zarobljenik Srbije?! Ovo je skandal nad skandalima! Ali ja od Radovanovića ništa ne očekujem, jer on ne radi svoj posao! Čanku je upravo ova vlast dozvolila da govori ovako! A znate zašto? Zato što nam politiku kroje strani ambasadori! - kaže funkcioner DSS-a Dragan Šormaz.

Radikali smatraju da odgovornost za Čankove stavove treba da snosi DS.

- Oni su stožer vladajuće koalicije, u kojoj je i Čanak?! DS treba jasno da se oglasi i kaže da li se slaže sa stavom da je Srbija okupirala Vojvodinu?! - kaže potpredsednik SRS-a Milorad Mirčić.

I potpredsednica NS-a Dubravka Filipovski traži da se oglasi tužilac.

- Gde je sada Slobodan Radovanović, da reaguje ekspresno, kao u slučaju Velimira Ilića?! Tada se odmah oglasio i rekao da će ispitati navode našeg lidera o Rasimu Ljajiću?! Ovo ne samo da je žalosno i sramno, već je protivzakonito?! Čanak je ušao u vlast jer je dobio mnoge privilegije, a pljuje po državi gde god stigne! - ogorčena je Filipovska.

U Republičkom javnom tužilaštvu juče su odbili za Press da odgovore da li će pokrenuti postupak protiv Čanka.

- Nemamo komentar - odgovorio je portparol Tužilaštva Tomo Zorić.

Sam Nenad Čanak juče nije odgovarao na pozive Pressa. On je, kako su javile agencije, juče pojeo burek u somborskoj pekari „Dva brata", čiji su vlasnici Albanci, a ispred koje je posle proglašenja nezavisnosti Kosova deljen besplatan hleb kako Srbi ne bi kupovali u albanskim pekarama.

-------------------------------------------------------------------------------

fakti

n Čankov LSV štampao kalendar sa kartom „Republike Vojvodine", u kojoj je i Šabac

n Čankovi ljudi štampali i „vojvođanske pasoše"

n Čanak u više navrata rekao da je Ustav iz 1974, koji je Vojvodini davao elemente državnosti, bio najbolje rešenje

http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?view=story&id=59004&sectionId=37

-------------------------------

sta mislite da treba da se uradi sa ovim cankom? Da li tuzilastvo treba da reaguje i da li ga treba uhapsiti zbog ovoga?

У свакој држави света, а најбрже у државама западне Европе и у САД, овај лудак би већ давно био у затвору. Само у Србији сви могу да раде против државе, јер је то демократија... Треба то све похапсити и већ једном решити проблем у Војводини.

pa reko je Milosevic a ne Srbija ,mislim nije vam to valjda isto ?

nije tako rekao nego je rekao da je SRBIJA okupirala Vojvodinu za vreme vladavine Milosevica

Predsednik LSV-a Nenad Čanak opet je juče žestoko napao državu izjavom da je Srbija okupirala Vojvodinu u vreme Slobodana Miloševića! Čanak dalje tvrdi da je Vojvodina i dalje u zatvoru!

Back