Stariji a bolji, ili mladji a losiji

zexy001

Aktivan član
Poruka
1.329
Zanima me Vase misljenje :
da li je bolje kupiti stariji auto a da je kvalitetniji i pripada visoj klasi, ili je bolje kupiti mladji i da pripada nizoj klasi... ? :)
npr.
Mercedes w124 , Volvo 940 , Audi 100 C4 recimo '90 - '95
vs.
Opel corsa, Ford fiesta, Renault Clio... recimo '97 - '02
Sta Vam je vaznije: godine ili kvalitet ?:cool:

Jeste, al ti zivis u Norveskoj i nije ti problem ni da platis servis i slicno.

Sto se tice realnosti u Srbiji, bolje resenje je noviji a manji auto, zato sto su delovi leftiniji za njih. A manje i trose, jeftinija registracija.

Sto je visa klasa vozila, skuplji su delovi, a sto je starije vozilo, vece su sanse da se nesto pokvari, pa zakljuci sam sta je bolje. :)

Sto se tice realnosti u Srbiji, bolje resenje je noviji a manji auto, zato sto su delovi leftiniji za njih. A manje i trose, jeftinija registracija.

Sto je visa klasa vozila, skuplji su delovi, a sto je starije vozilo, vece su sanse da se nesto pokvari, pa zakljuci sam sta je bolje. :)

Pa i ne mora da znaci da su vece sanse.
Za pet godina Mercedes nije imao ni manji a kamoli veci kvar :D, dok je sa peugeotom drugacija situacija :roll: svaki dan nesto novo crkne

Jedini problem u Srbiji je da nadjes stariji auto koji nije upropascen od strane vlasnika,licno mislim da su mercedesi w201 i w124 ko stvoreni za Srbiju i srpske puteve,delova u izobilju,dosta automehanicara zna zavezanih ociju kako da popravi te automobile.Steta je sto ne mgou da se uvoze iz Nemacke,da moze ja bih odmah kupio jednog da imam kad sam dole preko leta.Dobro,razumem da nekima odgovara manji auto,ali posto sam ja veliki(201cm) onda mi treba ogroman auto. :D

Tacno. Trenutno imam Peugeot 206 i Mercedes W202 (ti se razumes u mecke znas koji je :) )
Mercedes jeste stariji ali kad iz pezoa sednem u njega to je sasvim druga prica. Ali ipak odrzavanje je skuplje, potrosnja je veca, registracija je veca....

Pa ne može luksuz za malo para, to nema nigdje. :D
Ti znaš šta želiš i koje su ti potrebe, moja odluka bi bila Volvo 940 ili Mercedes W124.

Svuda ima prevaranata. Pa zar nisi cuo koliko su muvali Nemci sa onim recikliranjem vozila? To sto kod nas drzava daje 1000 eura da ti uniste krs pa to iskoristis za Punto, u Nemackoj, valjda, bese 2500 eura i mozes da kupis bilo koji drugi auto. E, ta vozila koja su zavrsila na otpadu i trebalo ih je unistiti, ljudi koji rade na tim otpadima, sve su lepo poslali kod nas, u Bugarsku, Rumuniju, jos neke bivse SSSR zemlje, kao i u zemlje severne Afrike. Mislim da se radilo o vise od 50.000 vozila! Dakle, tezak kriminal, pa zasto je neverovatno pomisliti da bi Nemac muljao sa kilometrazom...

Nismo mi najgori, samo smo u bednoj situaciji, zato se dovijamo na sve nacine (uglavnom obilazenjem i krsenjem zakona). Bili smo mnogo posteniji i manje ludi, do pocetka devedesetih...

da li je bolje kupiti stariji auto a da je kvalitetniji i pripada visoj klasi, ili je bolje kupiti mladji i da pripada nizoj klasi... ? :)
npr.
vs.

Pih kad bi imao lova opet bi kupi BMW 320i 1984 g.p imao je 92kw,dobar auto,el.podizace,servo,abs,elem da je u odlicnom stanju i tako ali posto takav automobil ne moze da se vise nadje u odlicnom stanju od te price nema nista :( samo bi mu ubacio plin.
Sad mana je ta sto je trosio 12 litara benzina,po gradu,kada ga pletes trosio je i 25 litara,onda skupa registracija odrzavanje....

A sada imam Clio II 2000 g.p. 1.9 D,47 kw, full oprema (osim koze i navigacije), trosi na otvorenom sa klimom 5.5-6l normalne voznje kada se plete hoce potrositi i 8 litara ali ovo automobil nije za pletnjavu vec za normalu voznju dizel je to..... A po gradu bome uzme i 8 litara :)

Elem,jeftinije odrzavanje,manja registracija,mala potrosnja,ima klimu na ovim fakin vrucinama momacki autic i tako to :)

Mladje,manja klasa i da ima dobru opremu to bi opet uzeo :) novi clio III ili cak novu daciu sandero sa 16 mpi motorom i ubacio plin :) :) :)

Mladje,manja klasa i da ima dobru opremu to bi opet uzeo :) novi clio III ili cak novu daciu sandero sa 16 mpi motorom i ubacio plin :) :) :)

Dacia sa MPI/multipoint injection motorom...koliko je to kvalitetno? bas me zanima, mrim kad neko prodje s kolima pored mene a za njim onaj trag koji stipa za nos ili kad parkira a smrdi plastika...nekvalitet
Veci auto, vise trosi,treba veci/jaci motor da ide kako valja,vece parking mesto,ako vozas po gradu vazda problem,i kad majstori vide da vozikas mecku...redovno deru kozu s ledja, i jos ako je npr neki audi sa 2.7 v6 motorcicem....heheheheeh
Manji auto,manje trosi,a ako ga malko chipujes bice ko divokoza,malo parking mesto za neveste vozace,inace mala auta mislim da su smisljena za zene/devojke,malo prostora znaci uvek guzva,nema dosta gepeka.... sve ima svoje prednosti i mane.

Evo npr, reno tvingo ima 5 zlatnih zvezdica za sigurnost...e sada zamisli da te neko raspali sa meckom w124...pri cirka 90-100kmh...bolje ici peske...

Treba kupiti auto prema svojim mogucnostima i potrebama. Ja, na primer, vozim oko 65% gradsku voznju, ostatak je van grada. I za ovako nesto mi ne treba limuzina uopste. A imam i dvoje dece, pa se svi lepo spakujemo (naravno, i zena :)) u nasu Hondu od 4 metra i odemo na more. Isto tako, lepo se vozamo i po gradu. Dakle, meni nista vece ne treba, oko 4 metra mi je mera. Dok imam drugara koji i nije u boljoj finansijskoj situaciji od nas, jos je momak, zivi sa roditeljima, on kupuje samo limuzine. Recimo, vozio je Citroen XM, sad je kupio Lancia Lybra karavan. A on ima 80% gradske voznje. Jednostavno, voli limuzine i prakticnost ga ne zanima, vazan je ugodjaj. A o posledicama uopste ne razmislja. Kako se samo zakopao sa XM-om, a lepo sam mu pricao da ne kupuje djubre, al ko nema u glavi ima u dzepu...:)

Dacia sa MPI/multipoint injection motorom...koliko je to kvalitetno? bas me zanima, mrim kad neko prodje s kolima pored mene a za njim onaj trag koji stipa za nos ili kad parkira a smrdi plastika...nekvalitet
Veci auto, vise trosi,treba veci/jaci motor da ide kako valja,vece parking mesto,ako vozas po gradu vazda problem,i kad majstori vide da vozikas mecku...redovno deru kozu s ledja, i jos ako je npr neki audi sa 2.7 v6 motorcicem....heheheheeh
Manji auto,manje trosi,a ako ga malko chipujes bice ko divokoza,malo parking mesto za neveste vozace,inace mala auta mislim da su smisljena za zene/devojke,malo prostora znaci uvek guzva,nema dosta gepeka.... sve ima svoje prednosti i mane.

Evo npr, reno tvingo ima 5 zlatnih zvezdica za sigurnost...e sada zamisli da te neko raspali sa meckom w124...pri cirka 90-100kmh...bolje ici peske...

Nedavno sam bio u servisu i pod haubom su im renault motori,bas sve fino pise kao i na mom cliu. Elem a pricao sam sa taxistima imaju Dacie Logan,ma prze konstatno na jednoj jos je 1.4mpi na satu 350.000 jest da hlupka sa strana ali ne odrzava je on bas kako treba kaze samo motor radim servis regulara a ostalo nije bas zainteresovan kaze ne isplati mu se puno u auto da daje...a 2005 godiste...:)

A to jebga da si u malom autu i da te zvekne neko s mercom ok sve to stoji ali ipak kada sjednem na neki motor od 500-600cc pa odem na dalju voznju nekih stotinjak kilometara ne predstavlja mi nista to sto se nalazim i u manjem autu :)

Ipak ima na youtube crash test sa starim volvom karavanom i renault modus,
I

Ne znam.....sta da vam kazem...
Ja volim npr:
BMW e30/e36/e34/e39....mozda e46
Alfa romeo 146/147/155/156/166
Honda Civic ek9/ek4/integra
Nissan Sx
Opel (ne volim opel,ali modeli dolaze u obzir..zbog dobrih benzinaca) Astra,VectraB,Calibra i naravno omega(zadnji pogon... :p )
Peugeot 460/406coupe/306 2 vrata 1.4i
Toyota supra...*** nema je kod nas
Vw...golf2 1.6td/g3...mozda polo

i naravno... FERRARI 458 ITALIA :D

npr.
vs.
Važno mi je stanje bez obzira na kategoriju, pre bih uzeo stariji, ali da je recimo manje pohaban.;)

Tu se slazem, ali posto je tesko utvrditi pohabanost vozila (danas je to postala nauka kod nas), posto su se prodavci naucili da babu maskiraju u devojku jako dobro, onda je ipak manji rizik sto mladje vozilo. Ali, ako znas coveka i vozilo i siguran si u stanje istog (ne coveka, vec vozila :)), onda naravno da dolazi u obzir i starije.

Back