Да ли мануелац или аутоматик?

• Začetnik teme Začetnik teme Zauz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

?

• Мануелац

glasova: 7 46,7%
  • Аутоматик

glasova: 8 53,3%

• Ukupno glasova
    15
a CVT?
ja mislim da su od skora preterali sa zeljom da budu sto ekonomicniji, rade na najnizim obrtajima, da se izgubio smisao kontinuiranosti, vidim ljudi se zale na nizim bzinama, nizim ovrtajima, a i ja isto

inace cvt postaje standard
E-CVT kod Toyota ,Aisin menjač je dobar imaju CVT- I verziju za bezince koja je klasični CVt i sasvim ok u odnosu na ove druge ..jedino to donekle ali ja ih generalno izbegavam i držim se meckinog planetarnog :)

Poslednja izmena:
E-CVT kod Toyota ,Aisin menjač je dobar imaju CVT- I verziju za bezince koja je klasični CVt i sasvim ok u odnosu na ove druge ..jedino to donekle ali ja ih generalno izbegavam i držim se meckinog planetarnog :)
pa, rekose meni ljudi, da ako hocu pravi auto, a da se ne istrosim za mecku 👍 , samo tojote da gledam, ili kao komsija koji samo redja honde [akorde, i jos zadrzava stare], ali ja pametnjakovic zaba video da se konj potkiva, pa...

na ove 2 teme je problem objasnjen, a odgovori su sledeci, ako zanemarimo one tipa "stil voznje":

CVT jerking at low speed : r/subaru

Mines done this 70k miles, 15 Crosstrek. Does seem to stop doing it if you reset the ECU by disconnecting the battery, at least for a few drive cycles. May need a CVT relearn, or the CVT/torque converter is just on its way out. I wouldn't buy one doing that
https://www.reddit.com/r/subaru/comments/1d2tcc0/cvt_jerking_at_low_speed/#:~:text=The CVT on the Subaru,input transfer to the driveline.

"Hiccup" While Driving?

https://www.ascentforums.com/threads/hiccup-while-driving.9708/

Forget the speed. What RPM? Also, have you checked to see if there's a reprogramming available for your ECU or TCU? Check the Subaru Canada recall site.

upravo ono sto mi je i "majstor bob" rekao, kompjuter treba da se reprogramira da radi na nesto visim obrtajima [isto mi je prozore reprogramirao prostim drzanjem prsta 10-20 sekundi, i vise se ne odbijaju nazad], jer je proizvodjac stavio na najnize kako bi dosegao najnizu potrosnu goriva, ali je isto rekao da se vidi ima li RECALL-a, sto su meni rekli da nema, a testirao sam i drugi auto isti model, slicno godiste, i nisam osetio da stucne ni malo

p.s. sledece gledam da kupim korolicu hibrid awd, mozda priusa, ili hondicu hrv, mozda mazdicu30, ali BEZ CVT-a, obican automatik, ali jaci od 2,5 litra, a ne 2.0

Poslednja izmena:

Back