STARDUST CAFFE

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jutro svima..

blesav smajli,nisam odolela..
evo Vage za tebe oz iste serije
img6.gif

Док радим данима слушам разне јутјуб канале типа балкан инфо, радио сербона исл...и размишљам како смо нација са вероватно највећим процентом алтернативаца на свету. Што с једне стране није лоше јер говорим о размишљању "ван кутије", а с друге је лоше ако се пређе границе и уђе у зону параноја и теорија завере.

А има и занимљивих ствари. Знаш да је мој фаворит Веља Абрамовић. :zcool: Скоро је у једном итервјуу рекао да је упознао Деникена и да му је овај рекао како има информације да ће се алијени обнародовати за 7 година. Једва чекам. z:lol: Такође, размишљам се и да кренем да слушам На рубу знаности.

Dobro-Velja je čovek naučnik
Njega ne stavljam u te kategorije

Kako se zove onaj najgori od najgorih-za koga sam inače na Krsti saznala?
Jel Miroljub Petrović
Veruj mi da sam samo pola klipa os njega odgledala
Ono je za Guberevac i hevi neuroleptike
A ne da nije gde mu je mesto-nego laje na sve strane

Док радим данима слушам разне јутјуб канале типа балкан инфо, радио сербона исл...и размишљам како смо нација са вероватно највећим процентом алтернативаца на свету. Што с једне стране није лоше јер говорим о размишљању "ван кутије", а с друге је лоше ако се пређе границе и уђе у зону параноја и теорија завере.

Bezanje od svakodnevnice.

Dobro-Velja je čovek naučnik
Njega ne stavljam u te kategorije

Kako se zove onaj najgori od najgorih-za koga sam inače na Krsti saznala?
Jel Miroljub Petrović
Veruj mi da sam samo pola klipa os njega odgledala
Ono je za Guberevac i hevi neuroleptike
A ne da nije gde mu je mesto-nego laje na sve strane

Веља је филозоф и езотерик, не бих рекао научник.
Да, Мирољуб Петровић, има једна тема на теоријама завера о њему...људи све најгоре написали.

Za mene nauka nije u sukobu sa ezoterijom
Očigledno nemamo istu definiciju
A za onog bolida...sasvim.je dovoljno i ono pola klipa
Paz još celu temu da ne čitamz:D

- - - - - - - - - -

I filozofija je nauka
Zato i postoji podela na prirodne i društvene

За мене филозофија није наука већ нешто друго базично. Рецимо имаш три области: 1. филозофија 2. наука ( природна и друштвена ) 3. уметност

и филозофија и наука су базични појмови тако да не може једно бити подскуп скупа другог.
Из још једног угла посматрано - наука се бави конкретним, утврђеним чињеницама а филозофија не...она има већу слободу, није толико егзактна.

Tu podelu Trumanovu sam negde cula, ali ne secam se tacno.

Inace sa ekonomistima i psiholozima stalno ulazim u trosatne diskusije da to njihovo nisu nauke. :mrgreen:
Meni drustvene nauke nisu nauke, ali to je neka moja podela, ne trazim da se neko slozi.
Za mene je nauka samo prirodna nauka, ovo drugo nije bas.

Ниси ваљда мислила да сам читао неког озбиљног аутора који је навео ту поделу? z:D
pa delovalo mi je kao neko lično tripovanje al sam mislila da je neki od ovih koje,da izvineš,pratiš u nekim emisijama i kanalima diskutabilnog kredibiliteta
Ali ja ubek ostavljam mogućnost da pogrešim i da je neka najnovija zvanična podela svrstala filozofiju u posebnu kategoriju
Eto moje dve bliske prijateljice su doktori nauka, jedna filozofije a druga književnosti
I sad one nisu naučnici
A šta su, baš me zanima?
Ja sam ionako umetnik, zasigurno nisam naučnik, te sam nepristrasna i odvajanje društvenih nauka od tog termina mi je malo priglupo i pristrasno
Kao što videh temu gde i psihologiju ne smatraju naukom
Svašta
Treba taj pojam- šta je NAUKA -NAUČNO istražiti, to jest neku svetski prihvaćenu definiciju pa onda donositi zaključke

докторка књижевности је научница ( а ако је и писац онда је и уметница ), а др филозофије је др филозофије. Поента моје поделе је била у томе да не постоји шири скуп у коме је филозофија подскуп. Дакле, филозофија се не категорише ничим другим исто као ни наука...то је моје виђење.
Нпр везано за др из књижевности. Дејан Огњановић је научник ( мислим да си га тако једном и назвала ) јер изучава тај жанр из посматрачког ( научног ) угла.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back