Stara tema: Akcije Javnh preduzeća !

Paznja, paznja, nije to prevar, u pitanju je berza.

Dakle, ko ne zeli akcije, mozemo da se dogovorimo sutra da se nadjemo, potpisemo i regulisemo da mi preda svoje akcije.

Ko se javlja?

evo ja se javljam da ti ih prodam za 800 eura! nisam jos upisao al ako hoces da ih kupis, sutra idem da se upisem i da ti prodam iste za 800 eura? sobzirom da dinkic kaze da vrede 1000 bices dobar 200 eura? moze?

Aman, necu da kupujem.
Ocu da UZMEM.....mislim, kome se ne svidja, ko misli da je prevara i tako to, moze da mi pokloni....

pa cekaj zar ti ko demokrata ne verujes dinkicu da akcije vrede 1000 eura po coveku? :lol:

pa mislim ako verujes gde ces boljeg posla, das meni 800 eura za moje akcije i odma zaradis 200 preko . iz ruke u ruku? :hahaha: :hahaha:

sta je mnogo 800? evo dacu ti ih i za 500 :rotf:

kako bre ne verujes dinkicu da akcije vrede 1000E? :lol:

PA BILO NA TELEVIZIJI COVECE - JAVILI :hahaha:

cek ako ti neces da vidimo jel oce neko drugi? imal ko da oce ove akcije?

AKCIJE NA AKCIJI cena sitnica samo 500 eura . Kupuje li ko? :hahaha:

Cekaj bre, ko je mogao da poveruje da ce to stvarno biti tako?
MIslim, bilo sta da prodajes, cena varira. a kamoli akcije.....
Samo naivni mogu da misle da ce vrednost tih akcija biti bas 1000e.....

kako bre ne verujes dinkicu da akcije vrede 1000E? :lol:

PA BILO NA TELEVIZIJI COVECE - JAVILI :hahaha:

cek ako ti neces da vidimo jel oce neko drugi? imal ko da oce ove akcije?

AKCIJE NA AKCIJI cena sitnica samo 500 eura . Kupuje li ko? :hahaha:

Али да је НИС продат за бар дупло веће паре, као што је и говорио Динкић, тада би имали тих 1000 еура. Овако ћемо добити само 500, све то због НИС-а.
Сваком ко и мало познаје математику је јасно да је, у случају да је НИС продат за дупло веће паре:
500+30=1000 еура

lepo sam ja pricao sta i kako al nisu ljudi verovali. jos su glasali ove bandite "da bi im akcije vredele vise" :lol:

....

Jesi lepo pričao, mogao si i ti da potpišeš tekst iz tzv novine "ALO":mrgreen:

Mogao bi da prokomentarišeš, iz stručnog ugla, bar ovaj deo gde autor meša babe i žabe (tvoja omiljena disciplina):lol:

Najavljujući raspisivanje tendera za prodaju 51 odsto akcija „Jat ervejza“ po početnoj ceni od 150 miliona evra, ministar ekonomije Mlađan Dinkić saopštio je da građanima koji imaju pravo na besplatne akcije, zaposlenima i bivšim zaposlenima u „Jatu“ „neće biti davane akcije, već će biti isplaćeni u gotovini, dok će od ostalih pet javnih preduzeća građani dobiti besplatne akcije“. Obrazloženje za odustajanje od podele akcija za „Jat“ nalazi seZakonu o podeli besplatnih akcija, koji dopušta da „ako je procenjena tržišna vrednost osnovnog kapitala preduzeća manja od 200 miliona evra,
Vlada može odlučiti da se nosiocima prava i zaposlenima i bivšim zaposlenima umesto prenosa akcija bez naknade isplati novčana naknadu u visini procenjene tržišne vrednosti takvih akcija“.
U slučaju „Jat ervejza“, to znači da će građani Srbije na ruke dobiti po 11,2 evra, ako se to preduzeće proda po početnoj ceni!
Ako kontrolni paket akcija nacionalnog avio-prevoznika bude prodat za 200 miliona evra, na primer, na račun svakog „akcionara“ leći će čak 16,8 evra.
Nije jasno, međutim, kako je Dinkić zaključio da se ta odredba zakona odnosi na „Jat“, kad je procenjeno da cela kompanija vredi 300 miliona evra.
:hahaha:

autor barata tarminima: početna cena, procenjena tržišna vrednost, zaboravlja da se prodaje 51% kapitala, a finišira sa pitanjem i nije mu jasno kako sve to kad cela kompanija vredi 300 miliona:mrgreen:

Na ovakvu glupost niko nema odgovor:lol:

Da li se iko od vas seća lika i dela onoga gispodina, kome je mistar, sada u ostavci . M. Dinkić, onako teatralno predda potvrdu o pravu na akicije, a potom ništs se ne događa ¨!?
Da li znate nekoga iz vaše okolike koji je takvu potvdu dobio ?

...svi koji su upisali akcije pocetkom godine su odavna dobili tu potvrdu sa pojasnjenjem kada i od kojij preduzeca ce dobiti akcije....

samo se strpite narednih 100 godina i vrednost telekoma ce porasti sa 4 milijarde na 40 milijardi eura.

automatski vase akcije nece vredeti 150 eura nego 1500 :lol:

lepo sam ja pricao sta i kako al nisu ljudi verovali. jos su glasali ove bandite "da bi im akcije vredele vise" :lol:

dinkicu i tadicu sta da vam kazem, svaka vam cast, na lazi i gluposti se najlakse dobijaju izbori vi ste to dokazali da je narod stoka ....

Misliš Novih eura?

Али да је НИС продат за бар дупло веће паре, као што је и говорио Динкић, тада би имали тих 1000 еура. Овако ћемо добити само 500, све то због НИС-а.
Сваком ко и мало познаје математику је јасно да је, у случају да је НИС продат за дупло веће паре:
500+30=1000 еура

ma brate sta se zanosis ne bi imali NIKAD tih 1000 eura .

NIS je prodat za realne pare njegovu vrednost je procenjivala finansijska institucija za procenu vrednosti kapitala zvana merrill lynch . jednostavno narod je stoka, glup i poverovao je u ono sto bi voleo da bude mesto da veruje u ono kako jeste....

ma brate sta se zanosis ne bi imali NIKAD tih 1000 eura .

NIS je prodat za realne pare njegovu vrednost je procenjivala finansijska institucija za procenu vrednosti kapitala zvana merrill lynch . jednostavno narod je stoka, glup i poverovao je u ono sto bi voleo da bude mesto da veruje u ono kako jeste....

Не заносим се ја уопште. Ајде поново прочитај шта сам написао, па ћеш схватити шта сам тиме хтео да кажем.

П.С.
Где је смајли за иронију :D

Back