Star Trek, da li neko prati?

• Začetnik teme Začetnik teme Leka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ljudi super vest, TOS je na "opravci", da citiram Mal Reynolds-a sa PhT foruma:

Mal Reynolds:
Wow... skoro nevjerovatno.

Dakle, ladno će da prerade komplet seriju sa CGI specijalnim efektima, novim digitalnim pozadinama i čak novim izvođenjem i snimkom muzike za špicu. Ali, za razliku od Lucasovog brljanja sa originalnom trilogijom, nije cilj da se serija "poboljša", izmijeni i premontira - efekti će biti dodati samo kao poboljšanje postojećih, da bi maksimalno izbacili u prvi plan glavni kvalitet serije - radnju i ideje - umjesto često smiješnih efekata iz šezdesetih.

Puristi će da vrište, ali ja mislim da je ovo odlična vijest. Posebno poslije poboljšanja koje je donio Director's Cut prvog filma - po tekstu izgleda da će sa serijom biti sličan pristup.

Serija će se prikazivati na TV-u u Americi i Kanadi.

Našao sam i video na YouTube koji se skoro pojavio - kolaž scena iz epizode "Doomsday Machine" sa novim efektima, kao "dokaz koncepta" - naime, video je iz 2003. Izgleda da je ovo bila dobro čuvana tajna, i da je rad na seriji u toku odavno, tako da će epizode biti prikazane vrlo brzo!

Bio je onaj link ranije, ako sam dobro razumeo to je projekat od koga su odutali da preradjene epizode izdzju direkno na dvd a ovo je nesto novo ide direkno na tv
Ovo me podseca na onu epizodu saut parka kad ulaze u Lukasovu kucu i na polici stoje poredjani njegovi stari filmovi i na kraju kasta "zurka povodom mog osmog rodjndana - digitalno doradjeni efekti vode"

Krajem avgusta u Las Vegasu je bilo jedno okupljanje povodom 40 godina, na startrek.com
imate detalje a ja sam se odusevio sa par stvari pa cu vam ih navesti.

Kada su se pojavili Frejks(No.1) i Spiner(Data) pricali su o svemu a Spiner je rekao da
kad se snimao Nemesis, ova varijanta je bila treba, druga varijanta je bila da je
Shinzon Pikardov sin koji nije odrastao sa njim pa se vratio kao zao ali kako kaze
Stjuardu se to nije svidelo, bilo mu je previse "Grcki".

Meni taj detalj vise lezi na ono Shinzanovo "prenemaganje" nego ova sa klonom...al sta da se
radi.

Posle su bili Wang(Kim) i Ras(Tuvok) i oni su se nesto sprdali a evo sta su rekli kad su ih
pitali kako im je bilo kad su snimali sa Dzeri Rajan i kad je Wang imao onaj poljubac:

Asked by a fan how the guys on the set of Voyager could think straight when Jeri Ryan is walking around, Russ explained, "We are there at five or six in the morning, and we see everybody before they're all dolled up. Okay? That's a sobering sight."

"For Tim, obviously it was an annoyance, but for me it was very difficult to work around Jeri Ryan," Wang countered. "I remember I had a scene where I actually had to kiss her, in an episode where I had a dream sequence ... and because I have full lips and she has full lips, it was like two Sealy Posturepedic mattresses meeting, and meeting again. And it was just so nice! But I was sweating! I was sweating, sweating, sweating, I was so nervous."

Kad su se pojavili Triner i Kiting, Kiting je poceo da peva jednu pesmicu:

Keating began by singing new lyrics to his show's theme song "Where My Heart Will Take Me": "Not such a long time; It was only four years; Not such a long time; They didn't answer all my prayers; But now we're cancelled, they can kiss my..." and it went on like that.

Dalje ce se valjda pojavljivati u parovima po tri:

Threes-of-a-Kind — George Takei, Nichelle Nichols & Walter Koenig; Jeffrey Combs, Marc Alaimo & Aron Eisenberg; William Schallert, William Campbell & Charlie Brill; Majel Barrett, "Rod" Roddenberry & Carel Struycken; and much more!

=======================================================================

Jako mi je zao sto ne mozemo da prisustvujemo bar jednoj takvoj konvenciji, kontam da je tamo zestoka
za*ebancija, da prica svako sta hoce i sta stigne. :(

Pazite samo ovu scenu:

Things got really crazy and bizarre when a fan from Australia came to the mike asking Trinneer whatever happened to the underwear he wore during the infamous Decon Chamber scene in "Broken Bow." "I think they were sold on eBay," Trinneer replied. The fan revealed, "I bought them. And I've got 'em on." "Prove it!" He did — "Arthur from Sydney" took the stage and dropped his drawers to reveal the blue briefs, and Trinneer and Keating proceeded to autograph them on his bum. "You have got to love this sh**!" Keating exclaimed buoyantly.

Sto se tice Nemesis-a i Pikarda mogu da razumem sto nije hteo da mu Shinzon bude sin. Ipak bi bilo malo bezveze da ikona Zvezdane flote ima takvog sina. MA sve mogu da razumem samo ne sto su "ubili" Datu. :cry:

A ovo za gace je bas smesno. Treba hrabrosti da na takvom mestu skines pantalone. A zamisli da su tu bile nasa voljena Borgica i nasa voljena Vulkanka. ;)

mogli smo i mi da odemo karata za likove van US je bila 5000 $ :) :)

-----------------

prelistavao sam burek forume i naisa samn na neke star tek igrice za mobilni, dosta sam ih trazio i evo sad slucajno
fajlovi su
StarTrek_B.O.P_K700.zip
Jumbuck.Star.Trek.Cold.Enemy.v0.9.2.JAVA.Retail_teamSMPDA.zip

leka, kako bese ide emulacija za tel. pisao si ali jbg. da ne pecam

Daj ne zezaj, jel' to cena samo za ulazak ili za pun pansion 15 dana plus jos toliko na Havajima uz Havajke koje masu palminim listovima?! ;-)
Ako je ona prva varijanta onda je strasno...

Btw. mislim da se ja ne bih nesto mnogo znojio da sam imao scenu poljupca sa Jerry...sve sa njenim "full lips" :mrgreen:

Necu da davim,mada vidim da ste bili vredni.

Zelim da objavim da sam od juce od 13:20h srecno ozenjen. :-)
Moram da kazem da su Grci,sto se tice gostoprimstva i celog dozivljaja zaista extra.
A mojom zaslugom,svadbena torta je bila od cokolade i nestala je brzinom svetlosti. :-)

Grcko vencanje se isplati.Naravno,ako je na forumu medju neznjama ikoga ostalo. ;-)

Jos jednom da se zahvalim gospodinu Bule_busko - u na pravom vencanom "poklonu" ! :-)
Gospodja je pocela da vristi od srece kada je videla diskove. Hvala !

>> knez & Bule

Neki drugari su mi isli u Ameriku a neki se spremaju, cini mi se da je cifra koju su odvojili
ili koju ce odvajati je oko 2000 e za kartu(avionsku) i za vizu, sigurno je ovde bio neki "letac"
za inostranstvo pa ce vam on preciznije reci. A minimalna karta za prisustvovanje je bila oko 300-500 e ili $
kad sam ja poslednji put gledao.

>> Achileyes

Ahile, sve cestitke od mene kao i tvojoj dragoj, koja mi se cini ona nam se javila ovde na temi.
Ne moraju klinci bas odmah, uzivajte vas dvoje prvo par godina, a posle kad klinci stignu
bice kasno :) :) , verujte mi, nije bas iskustvo iz "prve ruke" ali sam trostruki ujak tako
da i to nesto znaci. ;)

>> knez

Ne znam , ja sam ti snimio emulator za igre koje mogu na 3510i, mislim da ove koje
si nasao ne mogu na ovom telefonu(emulatoru) da se igraju, imaju wav zvukove i malo komplikovanije
grafike.
Probaj ovde da nadjes neki SDK za telefon koji bi mogao da "potera" te igre:

http://www.forum.nokia.com/main/resources/tools_and_sdks/listings/index.html

Valjda treba neka free registracija da se skine neki SDK("something" development kit = emulator).

Jel si vec skinuo te igre ili si ih samo nasao na forumu? Ako si ih vec skinuo, jel mozes, ako
imas dobru konekciju da ih "okacis" na rapidshare ili megaupload ili neko drugo mesto da mozemo da
ih skinemo? Cini mi se da na bureku traze "log-in" a mrzi me da se cimam.

==================================================

A sad pitanje za sve...

Jel ima neko, ili je naisao neko na neki prirucnik/program "Naucite Klingonski/Romjulanski/Volkanski/Ferengijevski"...itd??

Ja sam na e-bay-u naisao na neku igru "Learn Klingon or Die", ali nisam nista nasao na netu po tom pitanju. Takodje siguran
sam da su Klingonski razvili do detalja i da je sve sto se kaze, u nekom "prevodu na Klingonski" ali kako je sa drugim jezicima??
Skoro sam gledao neku epizodu ENT-a kad oni Ferengiji pljackaju ENT, pola epizode govore izvornim "Ferengijevskim" da li je to
"pravi Ferengijevski" ili "izmisljen"?? :)

==================================

Evo i jedna tuzna vest za sve ljubitelje Ferengija, oni se najverovatnije nece uopste pojaviti u novoj ST igri Legacy, ali ce biti,
Romjulana,Klingonaca,Volkanaca i svih 5 kapetana sa originalnim-njihovim licno - glasovima/posadom/brodovima.

Sto me dovodi na novo pitanje, jel ima neko ovde ko ima dobru konekciju(kablovsku ili ADSL) ko bi mogao da skine "image" igre/igru za koju
bi ja najverovatnije mogao da obezbedim link, pa da je nareze dvojici kojoj treba, ta dvojica jos dvojici itd...

Legacy izlazi u novembru, 7. novembra pa da se dogovorimo na vreme.

Poz.

@Achileyes
sve cestitke i od mene
vencanje u Grckoj, cool

@Leka
fino je znati jezik vise ali zasto umesto izmisljenog ne nauciti neki "zemaljski" koji ce ti mozda zatrbati u zivotu

@rubi
ako neameravas da skidas igre s neta imas par strana ranije lekin spisak pa vidi jel mozes da nadjes neku koja hvali, a te sa spiska mozemo da ti narezemo ja ili leka

>>Ahil
Ooo pa CESTITAMO!
Bas mi je drago da cujem da je sve ok proslo, i drago mi je da se mlada obradovala, ali nije fer, ovo ipak nije bio poklon, zato ce Voy biti :mrgreen: ...kao jedan skroman znak paznje za vencanje.

>>Svi za igrice
Ma ne pitajte sto se mreze tice, non-stop nesto rezem, saljem, primam...kakav je problem jedna igra? :D
Nego, posto ja slabo igram igre, nisam pratio nesto puno tu temu...ako je bas nesto glomazno za skidanje, porucicu u sledecoj razmeni od nekoga, znam par ljudi koji imaju jako brz net, a mogu da uzmem dosta dvd-a od njih...koje su tacno igre u pitanju koje fale?

>> knez

Daleko od toga, da hocu da naucim neki od ST jezika, cemu korist od nekog jezika koji mozes
pricati sa max. 5 ljudi i to jos ako imas srece.
Zanima me da li su razvili ostale jezike kao sto su to sa Klingonskim uradili ili samo "lupaju" sta
stignu ili vrte 20 fraza?

Tesko mi je da zamislim da neko moze da napise scenario, recimo za tu epizodu ENT koju sam pomenu, ovako:

Lik1: Kish kus daaaas?
Lik2: Nima gab.
Lik1: Kon bam dis ka!
Lik3: Binuda fert podaar.
...itd.

Ili nesto tipa "...to je obicaj Sko'ntar"
========================================

Sto se mene tice, meni za sada nista ne treba a kad dodje vreme postavicu ovde sta treba,
pa ko moze. Mozda knez zna neku, cini mi se da je on pratio sve ST igre.

Evo par slicica iz Kirinog novog filma Minin prvi put. Mala minijatura ali u njenom stilu.:D

Prilozi

• nana1.jpg
    nana1.jpg
    21,9 KB · Pregleda: 9
  • nana2.jpg
    nana2.jpg
    25,8 KB · Pregleda: 11
  • nana4.jpg
    nana4.jpg
    22,5 KB · Pregleda: 12
  • nana5.jpg
    nana5.jpg
    24,4 KB · Pregleda: 11
  • nana3.jpg
    nana3.jpg
    26 KB · Pregleda: 9
odlicno izgleda sobzirom da ima 50 godina
gledao sam je u seriji dark angel isto je ovako sedela za stolom i nešto naredjivala :)

@leka
pa neznam, moguce da su napravili i ferengiski jezik, planirali da oni zamene kligonce kao glavni protvnici federaciji u tng ali su se predomislili i kasnije predstavili borg

------------

Što se tiče igrica trenutno me ne intersuju, ispini mi je rok u toku a i mi je graficka u kvaru pa umesto 3D grafike vidim samo sive trougliće. Doduše odavno pokušavam da nadjem interaktivne filmove star trek: kligon i star trek: borg. Trazio sam kod prijatelja po tornetima ali nisam uspeo da nadjem, ako neko malo veštiji u tome mogao da pronadje barem adresu

Eh, Dark Angel mi je jedna od omiljenih serija. I Nanin lik Dr. Renfro sefice Mantikora je odlican. Nana odlicno glumi loshice - Upravnica, Anastasija Komananov, Dr. Renfro...

Mogu samo da nagadjam shta su to interaktivni filmovi. Ali moj best quess bi bio neshto kao igra Black Dahlia. Gde su sve scene snimljene samo shto na pojedinim mestima imas mogucnost izbora. Na pr. udjes kroz jedna vrata jedna scena, ako odaberes druga ide druga scena. Bilo je dosta takvih igara sredinom devedesetih, ali su dolazile na ogromnom broju diskova 7-8 pa se sa tim prestalo.

Sećam se ''interaktivnih filmova'', ali nažalost nisam ''skupio'' nijedan na Star Trek temu jer tad još nisam imao kompjuter.

Ipak pre 4-5 godina sam odigrao jedan. Wing Commander: Prophecy.

To su u stvari igrice gde se u zavisnosti od izbora u toku igrice dešava određena radnja. Ipak izbor je dosta limitiran pa će od npr. tri ponuđene opcije samo jedna voditi u pravom smeru dok ostale znače da ćeš nazadovati ili ''poginuti''.

Najsličniji primer je Bridge Commander s tim što su sekvence koje su ovde animacije, u Star Trek Klingon ili u malopre pomenutom Wing Commanderu prave filmske sekvence sa pravim glumcima. U zavisnosti od budžeta igrice glumci su bolji ili lošiji. Opet primer: u Prophecy je pukovnika Blera igrao Mark Hamil ljubiteljima Star Warsa poznatiji kao Luke Skywalker.

Nikad gledao/igrao interaktivne filmove, i ja sam tako shvatio gledas film do trenutka kad treba na napravis izbor. Ranije su dosta koristili filmske sekvence i u ostalim igrama (npr. red alert, dune) negde do pojave warcrafta3, sada smo srecni ako uopste dobijemo uvodnu animaciju.

ovi star trek filmići su snimani na setovima i glumcima iz serije. Klingon je režirao Jonatan Frakes (Rajker, reziser 8. i 9. st filma) a od poznatijih glumi Robert O'Reilly kao Gowron, u borgu glumi John de Lancie kao Q
frakes.gif
knife.gif

borg2.jpg
borg3.jpg

Back