Bee:
Leko, mislis bas pravi chat ili da se ovde svi "nakupimo" u isto vreme? Ustvari, ovo drugo bas i nije neka ideja.
Da, mislio sam negde da se okupimo na chetu, naci cu server, otvoriti sobu za nas, samo
ovde dogovorimo vreme, unapred. Posto ni ja nisam imao nesto vise iskustva, moracu prvo da
se updejtujem sa komantama/pravilima na ircu, ili ako imamo nekog iskusnog chat-era ovde da
on organizuje?
Da nam ne bi upadali nepozvani u "sobu" ili da ne znamo kako da izbacimo nekog...sumnjam da ce
trebati ali "better safe than sorry", ako tako bese izreka.
Bee:
Ma kad si ti otisao u krevet ccc Ovde sve neke nocne pticice; i meni je tako draze po leti ali vec na zimu ce biti drukcije, onda se klonim svega sto je udaljeno od peci vise od 1 m, pa i kompjutera, brr
Inace, je li Opera besplatna? Htela bih da probam nesto osim IE, pa ne znam sta je najbolje resenje.
Uuu, pa kod mene je bas kontra...zimi tek "uzjasim" racunar, jer pazi, napajanje je 350W, skinem kuler sa
Maxtora 160GB on doda bar jos 50-60 C plus kad se CRT Samsung usija, nema te grejalice koja moze tako da me ugreje.

Ovo je bilo malo u nerd/geek stilu, al moram malo da odrzim utisak stereotipnog Trekija.
Najbolji izbor je Opera 9, podigao sam jednu temu ovde na krstarici, da jednom za svagda definisemo koji je
browser trenutno "najjaci" i to je definitivno Opera. Izbor je bio izmedju 15 poznatijih browser-a, po raznim
kategorijama i merodavnim cinjenicama i Opera ih je ostavila u prasini.
Sto se tice 9-ke razlika izmedju nje i prethodnih verzija je sto podrzava dosta stvari koje prethodne nisu,
recimo nema reklamni baner gore ali je i dalje free, podrzava skidanje torrent-a, WAP 1/2 , widzete,snimanje "u-jedan-fajl"...da ne nabrajam.
Bee:
Zaboravila sam da kazem nesto oko svih onih vesti; jeste, Bracko, o Triniru je uvek lepo citati, jos samo da Leka pocne stavljati i slicice uz vesti OK, necemo biti toliko razmazeni.
Nema problema, mogu ja da pocnem da ubacujem i slike, stavim drugi font ubacim pozadinu & boje & muziku
u pozadini. Samo kad bi svi si poceli da placate taksu/clanarinu za citanje vesti, lako bi se dogovorili
samo da je dosta latinuma u igri.
Sada, da se malo uozbiljim, to je bila i moja ideja, kao i coveka koji vodi news sekciju na Tajdu,
samo sto dosadasnji dizajn sajta ne podrzava slike. Tako da bi to trebalo sa sedecim redizajnom da se sredi.
Tzar:
Shto se tice Pikarda u DS9 sutra pocinjem citanje pa cu vas izvestiti. To jest, ako Leka i Bule nisu vec procitali pa to urade pre mene
Tesko, posto mi riknjava ekran monitora slova su mi mutna do-zla-boga tako da sam na racunaru samo
koliko moram. Sve te knjige cuvam da procitam jednom kad se penzionisem

, kad svi budu isli u
holodeke a ja lepo istampam i natenane cituckam.
Ovo me podsetilo, Bule jel jos podajes onaj polovni monitor??
Tzar:
Devetka mi je zeznula pregled tonera na hp shtampacu, pa sam morao da je deinstaliram
Ufuf, al mi je krivo sto ovo nisi rekao na softveru, pa da malo razgovaramo, al nisam vise aktivan na forumu.
Cestitam na hiljaditom.
knez:
u firefoxu mogu da se otvaraju tabovi samo moras da instaliras odgovarajucu ekstenziju.
O kojoj verziji pricas, ja koristim 1.5 i bez problema otvaram koliko god hocu tabova sa osnovnom
instalacijom FF-a??
=================================================================
Poslednjih par nedelja gledam DS9 i dosta mi se poboljsalo misljenje o ovoj seriji. Bas sam se zacudio kad sam video
da sam dosta epizoda propustio iz prve 4 sezone, nisam mogao da verujem da postoje ST epizode koje nisam gledao, eto
i to se desilo, hehe... Dobar je DS9 nije da ugrozava prvo mesto TNG-a ali drzi sigurno drugo mesto.
Ipak je Morn najjaci lik, kakve su sve fore smisljali za njega, jako-jako dobro, Morn-shvaler, Morn-uvek davi sa pricom,
Morn-uvek pijan, Morn-prica najbolje viceve...itd.