Stap ispod stopala LM

Drugar, niko ne spori da je tano izvan magnetosfere opasno. Ali tvrdnja da je je nemoguće otići i vratiti se živ naprosto ne stoji jer cifer i merenja kazuju sasvim drugačije. Niko ne tvrdi da ti ljudi nisu bili ozračeni. Jesu, i sigurno im nije bilo lepo zbog toga. Ali to nije ni izbliza bilo dovoljno da ih ubije. Spram tih fraza koje si boldovao tipa deadly radiation ja sam ti dao konkretne cifre koliko to iznosi i koliko je to u poređenju sa drugim izvorima. A da ne pominjemo fiziku koja leži u pozadini pošto zračenje i zračenje ne moraju obavezno biti isto, niti jednako opasno.

Drugar, niko ne spori da je tano izvan magnetosfere opasno. Ali tvrdnja da je je nemoguće otići i vratiti se živ naprosto ne stoji jer cifer i merenja kazuju sasvim drugačije. Niko ne tvrdi da ti ljudi nisu bili ozračeni. Jesu, i sigurno im nije bilo lepo zbog toga. Ali to nije ni izbliza bilo dovoljno da ih ubije. Spram tih fraza koje si boldovao tipa deadly radiation ja sam ti dao konkretne cifre koliko to iznosi i koliko je to u poređenju sa drugim izvorima. A da ne pominjemo fiziku koja leži u pozadini pošto zračenje i zračenje ne moraju obavezno biti isto, niti jednako opasno.

Šta je bilo? Obrisao si mi post, da ne vide drugi forumaši čime se služiš?

Prvo: zasto ficfiric i posranko?
Svako ima pravo da sumnja ako iole pronalazi dokaze koji se kose sa onim sto ovi tvrde.
Napravljeno je brdo istrazivanja o tome i polako ih skidaju sa interneta. Zasto ih skidaju ako su nebuloze?
Ako ti mislis da su sa onom kantom mogli da se odvoje od meseca i da dolete do zemlje grdno si u zabludi.
Откуд ти знаш да је то ,,канта"???
И наравно нису кантом(:rotf:)долетели до Земље, само до командно-сервисног модула у орбити.
Реци нам нешто о мотору ЛМ, гориву истог, специфичном импулсу мотора, гравитационим условима...
Није то питање веровања, већ ствар разумевања, не мораш се љутити ако кажем да вероватно не знаш ништа о овом што сам питао, али си спреман да верујеш у очигледне небулозе завереника.
Zasto sad ne idu sa toliko puta boljom tehnologijom?
У чему је та ,,боља технологија"?
Није ништа подсмешљиво, једноставно објасни ту ,,бољу технологију"?
Zasto rusi ne odu?
Кад нису отишли као СССР, а покушали су, сада сигурно неће, бар док се не опораве економски.
Nemoj mi samo reci da je mesec americki, pliz.
I zasto da se ne zakune ako je stvarno bio? Zasto bi dao prostora za zavere ako je stvarno bio?
Da si pogledao istrazivanja o tome drugacije bi pricao, ili si totalni teletabis pa ne verujes nikome sem zvanicnih medija stvorenim za zatupljivanje mase.

Da pitam NASU? Prve lazove u svijetu koji svakog mjeseca otkrivaju novu planetu slicnu zemlji ili vodu na Marsu.

mesec11.jpg

Plavi prozor od cega je tako plav da na Oldrina pada plavkasta svjetlost? Cime mozes dokazati da je to zastita od ultraljubicastog zracenja?

aldrin800px.jpg

Suncevo svjetlo nikad ne pravi sjenke suprotnog smijera. Pogledaj pravce sjena koje biljeze plave strelice: sjene nisu u istom pravcu.

super su mi tvoji postovi na istoriji (stećci, heraldika....) čak onaj i o kalemima me je zaintrigirao, ali ovde mislim da ne znaš o čemu pričaš.... O sjenama na ovoj fotografiji možeš da pričaš samo ako znaš njihov uglovni položaj po x,y,z osi. Izvedi sam eksperiment sa dva slična predmeta pa ćeš da vidiš! O
Ona fotografija sa LM prozora čak i prikazuje površinu Mjeseca sa određenim postotkom plave boje, ali nebitno.... Uhvatio si se nečije prepostavke o UV premazu, pa ako je s jedne strane premaz to ne znači da je i sa unutrašnje. Nadam se da si dosad uživo vidio primjer stakla (prozora) koji je s jedne strane čist a s druge recimo zatamnjen ... ili s jedne strane čist a s druge ogledalo...

super su mi tvoji postovi na istoriji (stećci, heraldika....) čak onaj i o kalemima me je zaintrigirao, ali ovde mislim da ne znaš o čemu pričaš.... O sjenama na ovoj fotografiji možeš da pričaš samo ako znaš njihov uglovni položaj po x,y,z osi. Izvedi sam eksperiment sa dva slična predmeta pa ćeš da vidiš! O
Ona fotografija sa LM prozora čak i prikazuje površinu Mjeseca sa određenim postotkom plave boje, ali nebitno.... Uhvatio si se nečije prepostavke o UV premazu, pa ako je s jedne strane premaz to ne znači da je i sa unutrašnje. Nadam se da si dosad uživo vidio primjer stakla (prozora) koji je s jedne strane čist a s druge recimo zatamnjen ... ili s jedne strane čist a s druge ogledalo...
Tesko je poverovati u nesto sto negira medije i skolske udzbenike. Doci ce dan kada ce ljudi shvatiti ko je diktirao sta treba da znaju i uce.

Tesko je poverovati u nesto sto negira medije i skolske udzbenike. Doci ce dan kada ce ljudi shvatiti ko je diktirao sta treba da znaju i uce.
po mom skromnom iskustvu ljudi već unaprijed znaju što vjeruju i to je za njih jedina stvarnost. Odnosno u što žele vjerovati. Imaju svoj mali, vrli svijet i drže se u njegovim okvirima. Nekome je očito da su se spustili na Mjesec i traži dokaze za to-pa su mu isti i očiti. Nekom drugom je očito da je sve laž i traži dokaze za to-naravno da ih nalazi...jer sve u što se želimo uvjeriti lako ćemo naći, pa i dokazati.
Držim da je nemoguće biti apsolutno objektivan, jer smo po prirodi subjektivni...ali ako i uzmemo da netko može protumačiti objektivno slike navodnog slijetanja na Mjesec ostaje pitanje izvora. Imamo li mi uopće prave slike ? Ne samo na netu,...ovdje...nego uopće...može li im mali čovjek doći u posjed ??

Mislim da ne.
Stoga mi se svako daljnje uvlačenje u tematiku čini kao gubljenje vremena.
Dobijamo što nam je servirano, nemoguće je iz toga izvući prave zaključke.

Back