Hrastovnik
Poznat
- Poruka
- 9.374

Juni 29 1969. godine i prvo spustanje na Mjesec. Otkud stap ispod stopala LM i od cega dolaze ove zrake?

Izvor fotogragije:
http://www.bnl.gov/today/story.asp?ITEM_NO=1338
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Сумњам да ћеш ти икада сазнати одговор на ово питање. Све у свему, да је нека "мућка" била у питању, тј. да нису стварно слетели на месец као што неки причају, већ да су се сликали у пустињи, Руловци би први реаговали и исмевали би их, а не би им први честитали. Размисли мало, не веруј у све што прочиташ.![]()
Znam ja šta je to. To su Atlantiđani pobili kočeve za vikendicu, ali nikad nisu stigli da je izgrade, pošto su kod kuće imali onaj problem sa vodovodom i kanalizacijom.
Сумњам да ћеш ти икада сазнати одговор на ово питање. Све у свему, да је нека "мућка" била у питању, тј. да нису стварно слетели на месец као што неки причају, већ да су се сликали у пустињи, Руловци би први реаговали и исмевали би их, а не би им први честитали.
![]()
![]()
![]()
"Lopata" je cudo, zar ne? I nema sjenke od drske kao sto ima sjenka od nosaca ovog platna ispred astronauta (ja bih ga nazvao munonaut). Da je postojalo vise izvora svjetla (reflektori) vidi se i po pravcima zutih strelica i po vertikalnoj sjenci na platnu od nosaca platna. Pogledajte dva izvora svjetla na kacigi: jedan je sprijeda (kao bajagi Sunce), a drugi osvjetljava kacigu pozadi.
Iz lijevog gornjeg ugla biju snopovi svjetlosti u razlicitim smjerovima. Jesu li ovo snopovi reflektora ili nisu? Pa jos i one dvoje bijele fleke? Sta je ono? Reflektori, eto sta!
Jel se to zastava viori? Kako kada nema vetra na Mesecu?
Ne vijori se zastava već je namerno tako izgužvana (i ukočena) još pre poletanja da bi se dobio utisak lebdenja. Da to nije urađeno zastava bi samo mlitavo visila sa barjaka jer nema strujanja vazduha da je podiže. Priznaj da bi izgledalo gorteskno da astronauti pobadaju barjak voljene im Amerike na mesecu, a ona visi ko mlitav.... Zato je zastava nagužvana i i izlakirana tako da bude ukočena.
Па нема ветра ни у студију!Jel se to zastava viori? Kako kada nema vetra na Mesecu?
kakvo lupetanje, pa zar ne vidiš da postoji horizontalna šipka koja drži zastavu raširenom
Dva štapa ispod dva stopala. Malo je verovatno i da se zeznu pa da zaborave da sklone jednog, ali dva, to je već fikcija. Bili oni na Mesecu ili ne, ti štapovi su deo priče, na primer nisu znali koliko će noge da upadnu u prašinu pa su postavili te motke da im prilikom sletanja mere dubinu upada, verujem da su uočljive iz samog lendera. Senka koju bacaju je ok. ko ne veruje nek proba sam. ja jesam.
I po ko zna koji put.
Da je bilo više izvora svetlosti, bilo bi i više od jedne senke za svaku stvar koja se osvetljava, bez obzia na njen pravac i smer. A kad je pravac senke u pitanju trebalo bi uzeti u obzir da teren na licu mesta nije ravan neko nepravilno valovit.
Mogli su biti pričvršćeni za noge lendera, pa su sleteli jednostavno zajedno sa tim nogamaA ko i kad postavi te stapove?![]()
Kao što rekoh, tema nije za prirodne nauke. Ovde je na pravom mestu.