Становиште Православне Цркве о човековом стању после смрти?

Шта се догађа после смрти?

• Душа наставља да живи (рај/пакао), док је тело у земљи

• Душа спава заједно са телом

• Човек васкрсава у духовном телу - улази у Есхатон

• Нешто четврто (описати)

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Znaš kako, Vaskrsenje znači povratak u materijalni svet iz duhovnog sveta. Kako se niko nije vratio. Eto vratio se Petar Čikarić posle dva dana pod vodom i stekao natprirodne moći, ali nažalost ostao slep i nepoktetan slomljenog vrata usled skoka u reku...
Nije to vaskrsenje
ako mislis na klinicku smrt i tako to

Opet ti se prividja pakao koji si porekao a sada ga zagovaras ponovo?
Gde u toj reci vidis pakao i gde u bibliji imas da djavoli tamo pecu ljude?

Sada odjedared postoji pakao gde demoni pecu ljude?
Alal ti n promenjivu veru...

Da te podsetim:
NEzgodan:
. To nije holivudski film strave gdje demoni kuvaju grešnike i ubadaju ih trozupcima.
Dakle, ništa od odgovora na pitanje o bezdanu.
Logično da ga nemaš.

Dakle, ništa od odgovora na pitanje o bezdanu.
Logično da ga nemaš.
Znam odlicno o cenu je rec oko bezdana.
Ali prvo mi pokazi da je tu rec o paklu i rado cu ti odgovoriti.
A onda mi odgovori zasto je sada to bukvalan dogadjaj gde demoni negde u nekom bezdanu pecu ljude.
I zasto ja to moram da potvrdim kada si ti sam to negirao?
Pre svega sam si to negirao i ismejao?
Stidis li se sto sam ne verujes u to sto sada pokusavas da predstavis kao istinu a sto ocekujes da ja i drugi verujemo?

Da te podsetim:

NEzgodan:
Bog je Tvorac. Imas opciju da zivis u zajednici s Njim ili da ne zivis. To su raj i pakao. Ad/Gehena/pakao je stanje odvojenosti od izvora blazenstva. I tu se ljudi muče svojom savješću. To nije holivudski film strave gdje demoni kuvaju grešnike i ubadaju ih trozupcima.

Prvo mi pokazi da je tu rec o paklu i rado cu ti odgovoriti.
Pa o cemu je rijec, ako nije o adu?

A onda mi odgovori zasto je sada to bukvalan dogadjaj gde demoni negde u nekom bezdanu pecu ljude.
Nigdje nisam rekao da se u adu bukvalno peku ljudi. Objasnio sam ranije kako nepokajani gresnici osjecaju Bozije prisustvo.

Pa o cemu je rijec, ako nije o adu?
Pa ne mozemo da nagadjamo.
Nisi mi odgovorio na pitanja.
Prvo rec AD ne zbsci pakao.
Ako ako su u oaklu, pisalo bi pakao be bezdan.
i trece, sam si begirso tako besto, a sada trebamo mi da poverujemo u to.

Evo:
NEzgodan:
Bog je Tvorac. Imas opciju da zivis u zajednici s Njim ili da ne zivis. To su raj i pakao. Ad/Gehena/pakao je stanje odvojenosti od izvora blazenstva. I tu se ljudi muče svojom savješću. To nije holivudski film strave gdje demoni kuvaju grešnike i ubadaju ih trozupcima.

Pa ne mozemo da nagadjamo.
Nisi mi odgovorio na pitanja.
Prvo rec AD ne zbsci pakao.
Ako ako su u oaklu, pisalo bi pakao be bezdan.
i trece, sam si begirso tako besto, a sada trebamo mi da poverujemo u to.
Naravno da necemo da nagadjamo jer u Pismu jasno stoji da je bezdan = ad.

Ili: ko će sići u bezdan? to jest da izvede Hrista iz mrtvijeh. --- Rimljanima 10,7

Jer i Hristos jedanput za grijehe naše postrada, pravednik za nepravednike, da nas privede k Bogu, ubijen, istina, bivši tijelom, no oživljevši Duhom; Kojijem sišavši propovijeda i duhovima koji su u tamnici.... --- 1.Petrova 3,18-19

Evo:
NEzgodan:
Vec sam ti odgovorio. Mozda nisi vidio.

Nigdje nisam rekao da se u adu bukvalno peku ljudi. Objasnio sam ranije kako nepokajani gresnici osjecaju Bozije prisustvo.

Naravno da necemo da nagadjamo jer u Pismu jasno stoji da je bezdan = ad.

Ili: ko će sići u bezdan? to jest da izvede Hrista iz mrtvijeh. --- Rimljanima 10,7

Jer i Hristos jedanput za grijehe naše postrada, pravednik za nepravednike, da nas privede k Bogu, ubijen, istina, bivši tijelom, no oživljevši Duhom; Kojijem sišavši propovijeda i duhovima koji su u tamnici.... --- 1.Petrova 3,18-19

Vec sam ti odgovorio. Mozda nisi vidio.
Bravool.
Odjedared priznas da ad nije pakao vec grob!!!
Neces da kazes valda da je Hristis bio bacen u pakso da se pece ...
Ne bi ne cudilo da si dotle stigao...
Svaka cast, napredujes.

Rec Bezdan u Bibliji ima mnogo znacenja.
Na primer:
1. Mojsijeva 1,2A zemlja bješe bez obličja i pusta, i bješe tama nad bezdanom; i duh Božji dizaše se nad vodom.
Vidimo bezdan ovde nije neko podzemlje
Vec prostor oko zemlje je bezdan u svemiru.
A upravo je to boravste demona:
Evo:
Efescima 6,12Jer naš rat nije s krvlju i s tijelom, nego s poglavarima i vlastima, i s upraviteljima tame ovoga svijeta, s duhovima pakosti ispod neba.

Tako da rec bezdan ne moze da se uzme po zelji kako ti hoces, vec u kontekstu.
Zao mi je...😄

A o besramnosti da sam to ne verujes i da ne govirimo.

Bravool.
Odjedared priznas da ad nije pakao vec grob!!!
Neces da kazes valda da je Hristis bio bacen u pakso da se pece ...
Ne bi ne cudilo da si dotle stigao...
Svaka cast, napredujes.

Rec Bezdan u Bibliji ima mnogo znacenja.
Na primer:
1. Mojsijeva 1,2A zemlja bješe bez obličja i pusta, i bješe tama nad bezdanom; i duh Božji dizaše se nad vodom.
Vidimo bezdan ovde nije neko podzemlje
Vec prostor oko zemlje je bezdan u svemiru.
A upravo je to boravste demona:
Evo:
Efescima 6,12Jer naš rat nije s krvlju i s tijelom, nego s poglavarima i vlastima, i s upraviteljima tame ovoga svijeta, s duhovima pakosti ispod neba.

Tako da rec bezdan ne moze da se uzme po zelji kako ti hoces, vec u kontekstu.
Zao mi je...😄

A o besramnosti da sam to ne verujes i da ne govirimo.
AKo sam te dobro shvatio, bezdan o kojem djavoli govore je zapravo grob? Kako to djavoli borave u grobu? Odakle ti to?

Po drugom tvom objasnjenju, bezdan je vazdusni prostor? Znaci, Hristos je bio u vazduhu kad je umro?

Zasto se govori o silasku ako je bezdan negdje iznad?

Moras se odluciti, je li bezdan grob ili vazduh.

Metnuo si me u jamu najdonju, u tamu, u bezdanu. Psalm 88,6

Kao sto vidimo, bezdan ne moze biti "prostor oko Zemlje", kako si naveo.

Nije to vaskrsenje
ako mislis na klinicku smrt i tako to
Ako to nije vaskrsenje onda ne znam šta je. Čovek bio dva dana mrtav pod vodom slomljenog vrata, izvadili ga, vaskrsao postao čudotvorac, išlo se kod njega na hodočašće... gde si videla takvu kliničku smrt?
To je vece cudo nego Lazarovo vaskrsenje i desilo se bas ovde u Srbiji...

Poslednja izmena:
Ako to nije vaskrsenje onda ne znam šta je. Čovek bio dva dana mrtav pod vodom slomljenog vrata, izvadili ga, vaskrsao postao čudotvorac, išlo se kod njega na hodočašće... gde si videla takvu kliničku smrt?
To je vece cudo nego Lazarovo vaskrsenje i desilo se bas ovde u Srbiji...
Da li je bas tako bilo? verujes svemu sto se prica?
dakle sada ne postoje uskrsenja

Bog to ne radi

Da li je bas tako bilo? verujes svemu sto se prica?
dakle sada ne postoje uskrsenja

Bog to ne radi
Ne verujem da je to Bog uradio nego se covek vratio u slomljeno telo. Put njegove duse na onaj svet i povratak
nazad je uzrokovao da postane cudotvorac, prosto. Moja sreca da sam licno upoznao coveka i video sta sve moze.
Vi knjiski moljci nikada niste videli ni o od onostranog... ja sam se uverio, i nista vise nije isto...

Ne verujem da je to Bog uradio nego se covek vratio u slomljeno telo. Put njegove duse na onaj svet i povratak
nazad je uzrokovao da postane cudotvorac, prosto. Moja sreca da sam licno upoznao coveka i video sta sve moze.
Vi knjiski moljci nikada niste videli ni o od onostranog... ja sam se uverio, i nista vise nije isto...
To su izmisljene price a dusa ne putuje jer ne postoji zasebno od tela

Нисам патролог по струци, а Ђуровић се доста бавио са тим, па бих радо погледао тему. На коју тему мислиш ?
Ako misliš na Zorana , On je fontana prevodilaštva.
Samo da da brzo ne reaguje , da sačeka koku godinu.

Замисли да узмеш здраво заготово исказе особа под дејством алкохола ..дрога .. стреса ......
Ovo nije ni pod alkoholom ni pod drogama, a ni stresom, jer su ljudi mrtvi, pa se vrate...
Svest definitivno postoji nakon smrti, makar to bili samo snovi...

Cuj, ne radi srce, ne radi mozak, a ljudi ipak imaju svest. To je provereno i dokazano...

не ради му срце ..не ради мозак ...и нема свест ....

1699694319670.jpeg

Back