gost 336946
Elita
- Poruka
- 23.437
Ne nego ti te odraze učitavaš u Bibliju. A ovo drugo ti ne odgovara, pa zato "nema odraza". U tome je razlika.Enoh ima odraze i u Starom i u Novom Zavetu. Mitarskih priča nema ni u jednom. U tome je razlika![]()
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne nego ti te odraze učitavaš u Bibliju. A ovo drugo ti ne odgovara, pa zato "nema odraza". U tome je razlika.Enoh ima odraze i u Starom i u Novom Zavetu. Mitarskih priča nema ni u jednom. U tome je razlika![]()
To je posebna o kojoj ti nemaš šta puno da napišeš, osim iznerviranosti što neko veruje drugačije od tebe, što niti je znanje, ni argument.Ne nego ti te odraze učitavaš u Bibliju. A ovo drugo ti ne odgovara, pa zato "nema odraza". U tome je razlika.![]()
Samo ukazujem na dvostruke aršine. Kad ti sagovornik argumentovano odgovori, tada kažeš apokrif, a kada ti treba za nešto, onda je i apokrif dobar.To je posebna o kojoj ti nemaš šta puno da napišeš, osim iznerviranosti što neko veruje drugačije od tebe, što niti je znanje, ni argument.
Ne znam čemu ovaj off topic ? Imaš neki komentar na mene?
Vrlo plitko ukazivanje. Naime, na temi o Nefilimima naveo sam otačke izvore, i to NAJRANIJE moguće, koji potvrđuju da su verovali u ono što Enoh piše o događajima u Postanju 6.Samo ukazujem na dvostruke aršine. Kad ti sagovornik argumentovano odgovori, tada kažeš apokrif, a kada ti treba za nešto, onda je i apokrif dobar.
Ето видиш како оно што ни на памет није падало Златоустом, светом Григорију, Василију и сличним светитељима, ти имаш част да им попуниш рупе у њиховом и нашем знању...A-P-O-K-R-I-F
Јесте, избацио је седам демона. У човека може да уђе више демона.pa sigurno nije isus izbacio sedam demona (stilski: krilatih čudovišta) nego sedam grehova.
Zasto Jolilo?Јесте, избацио је седам демона. У човека може да уђе више демона.
Причао је отац Јоил који је небројено пута поред моштију Светог Василија Острошког, уз молитвено заступништво Светог Василија Богу, истеривао демоне из људи.
Za vreme Apostola knjiga Enohova je bila vise sacuvana.Vrlo plitko ukazivanje. Naime, na temi o Nefilimima naveo sam otačke izvore, i to NAJRANIJE moguće, koji potvrđuju da su verovali u ono što Enoh piše o događajima u Postanju 6.
Ne sećam se da si osporavao te izvore, tako da bih ovim završio priču na tvoju primedbu i okončao ovaj off topic
Он и његови другари су у стању да извуку из апокрифа оно што је добро, док ми ето из истих текстова, не само да не умемо да разлучимо маглу, него још увек сричемо слова и листамо речнике шта значе поједине теолошке речи у тим текстовима...Samo ukazujem na dvostruke aršine. Kad ti sagovornik argumentovano odgovori, tada kažeš apokrif, a kada ti treba za nešto, onda je i apokrif dobar.
Imamo svitke sa Mrtvog mora koji poprilično dobro vraćaju Prvu Enohovu knjigu. Plus imamo i etiopsko izdanje.Za vreme Apostola knjiga Enohova je bila vise sacuvana.
Posle njih je mnogo toga izgubljeno i dodano.
Mi nenamo danas knjigu Enohovu koja je bila u vreme apostola
Значи књиге које је православна Црква одбацила као отров и смрад, ти видиш као одразне на Свето Писмо... иако једино назив књиге има неке везе са Старим заветомEnoh ima odraze i u Starom i u Novom Zavetu. Mitarskih priča nema ni u jednom. U tome je razlika![]()

Може, једном је чуо да се демон јавио и рекао (парафразирам "Отишла су двојица, само сам ја остао").Zasto Jolilo?
Pa prica i Isus.
Njemu vise verujem.
A Joilo ne moze da ih prebroji.
Којег одсека ? Какви убрзани курсеви ?То је предност њиховог одсека на БФ-у... имају и убрзани курсеви за специјано разумевање текстова, ваншколску наставу у престоници Италије
Maksimum.Може, једном је чуо да се демон јавио и рекао (парафразирам "Отишла су двојица, само сам ја остао").
Летњи курсеви.. Екскурзије у Италију... размена студената, што би се реклоКојег одсека ? Какви убрзани курсеви ?
Па требо би да верујеш скроз...kako da ne evo sve verujem šta piše u bibliji i da je zmija i magare pričalo i meledica rastrgla decu....
meledica hahaha
međedica
ako brate, svako bira svoj putТи робујеш послушању самом себи...
Само је послушање догматима Цркве слобода, грдно се вараш брате...
Па ако нас је Христос ослободио робовању тами, дај да Га слушамо у свему, а не да смо непостојни у вери, да сумњамо у Његову доброту, слушајући о злу које мора понекад да наведе на злочинце да се опамете...ako brate, svako bira svoj put
ne gledamo isto, ne ulazi nego su sastavni deo tebe.Јесте, избацио је седам демона. У човека може да уђе више демона
A u toj istoj Liturgiji ne ostavi ni traga o mitarstvima, nego u Anafori reče:Opogani se paganstinom a sastavio Liturgiju.
Ps.7.
1. Господе, Боже мој! У Тебе се уздам, сачувај ме од свих који ме гоне, и избави ме.
2. Да ми непријатељ не ишчупа душу као лав. Чупа, а нема ко да избави.
Tumacenje ovih stihova od Vasilija Velikog:
2. Господе Боже мој, на Тебе се поуздах, спаси ме. Помислићеш да су ово обичне речи, и да их је у непосредном смислу могао изрећи било ко: Господе Боже мој, на Тебе се поуздах, спаси ме. Можда, у ствари, и није тако. Онај ко се узда у човека или се насићује нечим житејским, на пример силом, новцем или нечим другим што људи сматрају блиставим, не може да каже: Господе Боже мој, на Тебе се поуздах. Наиме, постоји заповест према којој се не треба уздати у кнеза, и речено је: Нека је проклет човек који се узда у човека (Јер. 17; 5). Као што се нека божанска почаст не сме указивати никоме осим Богу, тако се не треба ни уздати ни у кога другог, осим у Бога, Господа сваке твари. Речено је: Нада моја и песма моја (Пс. 70; 5 и Пс. 117; 14). Зашто се пророк моли да га најпре спасе од прогонитеља, а затим да га избави? Постављање знака интерпункције разјасниће ове речи: Спаси ме од свих који ме Гоне, и избави ме (3) да не зграбе душу моју као лав. У чему је разлика између спасења и избављења? У томе, што је спасење потребно слабима, а избављење онима, који су у заробљеништву. Према томе, онај ко у себи носи слабост али у себи налази и веру, сопственом вером се управља ка спасењу, јер је речено: Вера твоја спасла теје (Лк. 7; 50) и: Како си вepoвao нека ти буде (Мт. 8; 13). Онај пак којем је потребно избављење, очекује да други за њега положи потребну цену. Због тога онај, којем прети смрт, знајући да је један Спаситељ и један Искупитељ, каже: На Тебе се поуздах, спаси ме од слабости и избави ме од ропства. Мислим да храбре подвижнике Божије, који су се током читавог свог живота довољно борили с невидљивим непријатељима, када избегну све њихове прогоне и налазећи се на крају живота, кнез овог века испитује да би их задржао за себе, тражећи хоће ли се на њима наћи нека рана задобијена у време борбе или било каква мрља и отисак греха. Ако се нађе да нису ни рањени ни оскрнављени, упокојиће их Христос. Због тога се пророк моли и за садашњи и за будући живот. Овде каже: Спаси ме од свих који ме гоне, а тамо: избави ме, да не зграбе душу моју као лав. Ово можеш да дознаш и од Самог Господа, Који пред страдање каже: Долази кнез овога света и у мени нема ништа (Јн. 14; 30). Он, Који није починио никакав грех, каже: У Мени нема ништа. За човека је, међутим, довољно ако се одважи да каже: Долази кнез овога света и у мени нема много, а и то што има је мало важно. Опасно је да нам се то догоди када нема ни Спаситеља ни Избавитеља. Уз ова два појма додата су још два: Спаси ме од свих који ме гоне и избави ме да се, када будем ухваћен, не догоди да нема ко да ме избави.
Ako ja dobro čitam ovo što si izdvojio, sv. Vasilije govori o poslednjem iskušenju u času smrti, a ne o zagrobnom putu duše. To je na liniji Agiorita i njegovog opisa tog trena. A ovo "zadržava" je na liniji onoga što tvrdi Dvojeslova, a Rouz loše prevodi. Dvojeslov kaže da oni žele i nastoje da čovek završi sa njima u mučenju koje je njima namenjeno, a na da oni skidaju nekoga sa mitarstva, nizvode u pakao gde su oni vlast, pa da tamo oni muče nekog kako tvrdi "blažena Teodora".U boldovanom. U opisu molitve Proroka i za sadasnji i za buduci zivot. Taj isti za koga se moli Prorok i koji ce traziti dusu njegovu je onaj koji je i Hristu prilazio pred stradanje trazeci ima li u njoj nesto za njega. Ali... nema nista. To su mitarstva. To je carinik koga zeli prorok izbeci i trazi pomoc za to.
Kako cemo mi traziti pomoc ako ne verujemo da ce carinik doci? Zar smo veci od proroka samo zato sto verujemo u neko tamo optimisticko bogoslovlje?

bice da mitar ekipa ima neku svoju bibliju, kao i sekte sto imaju svoje; plus sto su neki poceli da se ponasaju ruzno, vredjaju i brane nekima - south r. saletu npr. da diskutuje sa mnomNe nego ti te odraze učitavaš u Bibliju. A ovo drugo ti ne odgovara, pa zato "nema odraza". U tome je razlika.![]()
| Juda 1,14 | Ali i za ovakve prorokova Enoh, sedmi od Adama, govoreći: gle, ide Gospod s hiljadama svetijeh anđela svojijeh |
vazno je da je mene opljuno, tebi brani da pricas sa mnom, a nece da ti odgovori...znači li to da imamo dva kneza ovog sveta? ili više?