Брате, схавати да после вере долазе духовна знања... а после знања долазе созерцанија, виђења и сл... узми читај иночке књиге ако ми не верујеш да је тако...
Ниси свестан колико си слаб за вери и знању, а камо ли у сагледавању или (''не смем ни да кажем'')
kad se naduvaš marihuane viđaš svašta i to duhovno
ja probao pre 25 godina
prvo koristiš logiku
da li je moguće da sve ovo što vidimo nastalo iz ničega, za mene je to nemoguće, znači verujem da postoji neko nadbiće koje je sve ovo stvorilo a to nadbiće nazivamo Bog.
dalje : svako ima svoju predstavu boga
dalje: ljudi su se interesovali šta je to bog
dalje: smišljali i opisivali kako oni vide boga
dalje: nađu one koji ne razmišljaju pa im servira svoje viđenje
dalje: oni obični prihvate pa dodaju nešto svoje
dalje: sledeće generacije takođe dodavaju još ali svoje
i umesto da te približe izvoru oni te udaljavaju, ti kao za sad zadnji produkt si daleko od boga jer tebe više zanima ko je šta pisao nego šta ti osećaš.
pa imaš od jedne religije hiljadu pravaca i svi za sebe tvrde da su najbolje razumeli ono što je već nadodavano u knjizi koju zoveš svetim pismom.
i vratimo se iskrenom prostom verniku koji ne zna za razne sirine, palame i ostalu bratiju bolje i od tebe i od mene zna šta je bog.
a mi smo fariseji, optužuješ rukoblud a nemilice smo ga trošili, blud takođe, samougađanje takođe itd
a to je tek samo hrišćanstvo
i da klasika kada se sagovornik ne slaže
slab, ne zna ništa
to se zove projekcija, a tvrditi o nečemu da je istina činjenica a blage veze nemaš šta je to što tvrdiš od drugih šta si čuo a nisi doživeo je arogancija
a arogancija je slepost