Dе Sisti
Stara legenda
- Poruka
- 91.795
Pravo pitanje.ako je bog u svojoj sadašnjosti a u našoj prošlosti i budućnosti znači da je već određen kraj, ako sam te dobro razumeo.
šta mi onda možemo da menjamo?
Pišem večeras.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pravo pitanje.ako je bog u svojoj sadašnjosti a u našoj prošlosti i budućnosti znači da je već određen kraj, ako sam te dobro razumeo.
šta mi onda možemo da menjamo?
Ово је све нешто уопштено и не видим ту ништа о васкрсењу мртвих и есхатону.Ima tema na Poukama, pitajte oca Savu Janjića ili tako nešto, pa strana 77-8.
Plus, imaš Đurovićev YT kanal. Objavio je par klipova o tome.
Kao i tekst "Доћи ће смрт и имаће твоје очи" na Akademia.edu, gde je zapravo sažeo sve bitne poente iz te diskusije, kao i iz propratnih tekstova, van te teme.
Кад ти неком кажеш да нема разумевања, онда то има специфичну тежину.ti baš nemaš razumevanja za sagovornika
i sa mnom si isto pisao i objašnjavao ono što sam isto pisao kao i ti![]()
najbolji su kad kažuTako pričaš, zato što nisi prošao pravi tečaj![]()

Nađi, onda, pomenuti tekst na Akademia.eduОво је све нешто уопштено и не видим ту ништа о васкрсењу мртвих и есхатону.
ne nego kad ti kažešКад ти неком кажеш да нема разумевања, онда то има специфичну тежину.
Прочитао сам на поукама, ако је комплетан текст, нема ништа о есхатону.Nađi, onda, pomenuti tekst na Akademia.edu
Свети оци нису много проучавали о стању после смрти. Мало се о томе зна. Осим митарстава, о стању после смрти је говорио Свети Марко Ефески, бранећи православне од римокатолика.Може ли ми ко објаснити православно учење и стању после смрти, као и везу с васкрсењем и осталим из Откривења?
Nije kompletan. Ovde je.Прочитао сам на поукама, ако је комплетан текст, нема ништа о есхатону.
Priroda nije stvorila coveka,po liku bozijem,jer boga su izmislili ljudi,a ne neka natprirodna sila.Covek kao bice,svestan je svoje slabosti i bespomocnosti,evo da pojasnim približni sliku čoveka (kako ja vidim) nekim poznatim predmetom
duh je pokretač (struja, baterija)
duša je operativni sistem
telo je hardver
jedna komponenta ne radi ne rade ni ostale. to je jedinstvo u tri a tri u jedan i tu se slažem sa biblijom da smo stvoreni po liku božijem.
Хвала. :] Је ли веровање у одлазак у рај или пакао одмах након смрти део учења? Ако јесте, каква је веза тога с васкрсењем?Свети оци нису много проучавали о стању после смрти. Мало се о томе зна. Осим митарстава, о стању после смрти је говорио Свети Марко Ефески, бранећи православне од римокатолика.
Постоји стање после васкрсења мртвих (тј. пакао који ће бити тада, као и рај), као и рај и пакао који ће бити после наше овдашње смрти.
Свети Марко Ефески описује пакао пре васкрсења као човека који се налази у затвору. Усамљен је, одвојен од других. И за њега пакао представља мучење савести.
Неки светитељи нису ништа говорили о митарствима, неки су говорили да митарства постоје. Стога нема сагласности, али то је учење које се помиње у новијем периоду, тј. последњих 200 година.
Провери код Ђуровића он је патролог, па ћеш код њега наћи више података о томе.
Jeste ali to su stanja privremenog blazenstva i privremenog prokletstva..punnoća nastupa nakon vaskrsenja.Хвала. :] Је ли веровање у одлазак у рај или пакао одмах након смрти део учења? Ако јесте, каква је веза тога с васкрсењем?
to se ne zna, neko veruje a neko ne verujePriroda nije stvorila coveka,po liku bozijem,jer boga su izmislili ljudi
Mnogo mudruh glava je verovalo u bogaNaravno,intelktualci,oni zaista intelektualci,naravno ne veruju ni tom izmastanom Bogu
Jeste ali to su stanja privremenog blazenstva i privremenog prokletstva..punnoća nastupa nakon vaskrsenja.
Хвала обојици на одговорима. :]Рај и пакао после смрти постоје, али се оци нису много бавили са тим.
Простим увидом у Нови Завет се види пакао (прича о богаташу и Лазару) или Христос који описује пакао (који се може тумачити и као есхатолошки пакао) нпр. место где је "плач и шкргут зуба".
И рај се описује такође у Новом Завету.
Дакле то је оно што је тако, а како то сада изгледа, а како изгледа после васкрсења мртвих, то је за неку већу дискусију.
Упознат сам с посланицама, али не толико с православним учењем о оном што питах.Прочитај посланице апостола Павла.
Pavle je mnogo govorio "JA". Osim toga ko je potvrdio njegovu pricu da mu se Gospod licno obratio?Прочитај посланице апостола Павла.
Промакла ти је посланица Солуњанима.Упознат сам с посланицама, али не толико с православним учењем о оном што питах.
Oслепео је, крстио се и од гонитеља хришћана постао хришћанин. Довољно за потврду да му се Господ јавио ?Pavle je mnogo govorio "JA". Osim toga ko je potvrdio njegovu pricu da mu se Gospod licno obratio?
Не, није. Нема потребе за надменошћу.Промакла ти је посланица Солуњанима.
Apostol Petar ga pominje u svojoj drugoj poslanici i daje potvrdu da za ono što Pavle pišeOsim toga ko je potvrdio njegovu pricu da mu se Gospod licno obratio?
Већина библиста сматра да Петар није аутор те посланице.Apostol Petar ga pominje u svojoj drugoj poslanici.
Стога, вољени моји, не штедите труда да се нађете неокаљани и беспрекорни пред Богом и да будете у миру са њим. Сматрајте да је ваше спасење у Господњем стрпљењу, као што вам је и наш вољени брат Павле по даној му мудрости писао. Он о томе говори у свим својим посланицама. У њима има неких тешко разумљивих ствари, које неупућени и непостојани наопако тумаче. Они то чине и са осталим местима у Писму, на своју сопствену пропаст.