stanovi i plate

Ovde je rjeć o stambenom pravilniku, a ne o putnim i drugim troškovima. Pogledaj šta kaže u stambenom pravilniku za koga i koliko se bodova dobija i rješena stvar.

A kad smo već kod ZAJEDNICE ŽIVOTA, PRIVREĐIVANJA I TROŠENJA OSTVARENIH PRIHODA dali to znači da možeš ostvariti pravo na UTS od 650 bodova ako živiš u vanbračnoj zajednici i koje papire treba čovjek prikupiti da bi dokazao život u vanbračnoj zajednici? Pogotovo ako na to dodamo i član 4. stav 2. Porodičnog zakona Republike Srbije koji izjednačava prava vanbračnih partnera sa bračnom zajednicom.

Naravno da se može!
Samo se zahtevu priloži fotokopija lične karte i neka zajednička izjava da ste(i koliko ste dugo) u vanbračnoj zajednici(prepručujem overu potpisa u sudu ili opštini). Predlažem i dva svedoka da se unesu u izjavu.
Ako personalac bude zezao, onda u žačbi navedi da je Porodični zakon iznad vojnog Pravilnika...i tome slično...:super:

Evo jos jednog optimiste.Burazeru iz tvojih usta u bozije usi ili ministrove(to je valjda svejedvo u vojsci).Pa zar treba ceo radni vek da pisem tuzbe i zalbe protiv vojske?
I sta sa tom tuzbom,zalbom ili sta vec?
Da se razumemo ne zeza moj personalac nego istance iznad njega.

Nekada se vredi i treba boriti za svoja prava!
Nažalost, u nasoj firmi moraš 5X bolje znati svoja prava, od personalca i njegovih pretpostavljenih instanci. Ja nisam bio lenj, pa sam naučio i sebe i njih. Sada znaju da moraju svaki zahtev pozitivno da mi rese.
Prosto, morate da osigurate sebi takvu poziciju...a to sigurno nećete postići podvijanjem repa kad vam odbiju zahtev za koji znate 100% da ste u pravu.
U Firmi rade uglavnom polupismeni i priučeni 'pravnici', i ne sme im se dozvoliti da bez osnova 'vedre i oblače'!
Zato, za sebe i svoju porodicu radite ono šta se od svakog 'vojnika' očekuje- BORITE SE!

Nekada se vredi i treba boriti za svoja prava!
Nažalost, u nasoj firmi moraš 5X bolje znati svoja prava, od personalca i njegovih pretpostavljenih instanci. Ja nisam bio lenj, pa sam naučio i sebe i njih. Sada znaju da moraju svaki zahtev pozitivno da mi rese.
Prosto, morate da osigurate sebi takvu poziciju...a to sigurno nećete postići podvijanjem repa kad vam odbiju zahtev za koji znate 100% da ste u pravu.
U Firmi rade uglavnom polupismeni i priučeni 'pravnici', i ne sme im se dozvoliti da bez osnova 'vedre i oblače'!
Zato, za sebe i svoju porodicu radite ono šta se od svakog 'vojnika' očekuje- BORITE SE!

Ako moze bez tih moralnih pridika iskusnih boraca:D
Nije problem u tome da li neko zna da radi posao ili ne vec kako je napisan zakon i sta je starije ZAKON ili UREDBA u svakom slucaju ni jedan nije u skladu sa zakonom o porodici.
Mozes ti pisati i bogu ocu a svako ce ti odgovoriti da to nije u skladu sa uredbom i zakonom o vojsci i kraj price.Niko ti u vojsci nece dati 650 bodova na osnovu porodicnog zakona nego na osnovu uredbe i pravilnika.
Dakle sta cemo sa svim tim tuzbama koje se slazu a nista se ne resava konkretno?

Poslednja izmena:
Niko ti na sudu nece osporiti Porodični zakon zbog nekog tamo vojnog Pravilnika koji su nabrzinu nažvrljali gore pomenuti i onakvi 'vojni pravnici'... Tako da eventualne tužbe imaju dobre šanse.
+
Ja nisam naročito iskusan, nego se rukovodim iskljucivo logikom pravednosti, te na osnovu toga i dajem savete. Možda ja samo iz drugog ugla posmatram problem, ali nekada i to nekome može biti od koristi. Ako je bar jednom kolegi pomogao neki moj savet, neću misliti da sam uzalud pisao.

Niko ti na sudu nece osporiti Porodični zakon zbog nekog tamo vojnog Pravilnika koji su nabrzinu nažvrljali gore pomenuti i onakvi 'vojni pravnici'... Tako da eventualne tužbe imaju dobre šanse.
+
Ja nisam naročito iskusan, nego se rukovodim iskljucivo logikom pravednosti, te na osnovu toga i dajem savete. Možda ja samo iz drugog ugla posmatram problem, ali nekada i to nekome može biti od koristi. Ako je bar jednom kolegi pomogao neki moj savet, neću misliti da sam uzalud pisao.

Prijatelju, prva i osnovna stvar. PRAVO i PRAVDA nisu iste stvari.

Logika često puta pomaže ali i sam znaš da ograda oko kasarne služi da logika neuđe u kasarnu.

Slažem se s tobom da su nam 90% personalaca priučeni pravnic. Zato sam poslušao savjet jednog zastavnika "Zakoni su strašno dosadni za čitanje ali su izuzetno korisini".

Hvala na odgovoru, ali moram da ti pojasnim problem.
Personalni organ u jedinici neće da mi izda uverenje o zajedničkom domaćinstvu koje mi je potrebno da dostavim u stambeni organ da bih ostvario pravo na 15 bodova koliko me sleduje po članu porodičnog domaćinstva. Sada sam trenutno 2 na rang listi za stan i ako bih ovo ostvario bio bih definitivno prvi sa 10 bodova viška ispred sledećeg.
Sledeći problem je što u slučaju moje smrti dete koje nije ušlo sa bodovima u dodelu stana postaje naslednik dela tog istog stana.
Da li misliš da je to ispravno i šta mi savetuješ da uradim

Na osnovu čega ti personalac izdaje pomenuto uverenje!?
Nego, stambenom organu dostaviš u sudu/opštini overenu izjavu da imaš (maloletno) dete koje je sa tobom član zajedničkog domaćinstva, ali prethodno proveri (što kolega reče) u stambenom pravilniku, šta je zajedničko domaćinstvo...

A na osnovu kojeg papira personalac izdaje potvrdu o clanovima zajednickog domacinstva?
I sta je naveo kao razlog odbijanja tvog zahteva?

Uvjerenje o zajedničkom domaćinstvu se izdaje na osnovu izvoda iz matične knjige vjenčanih i lične karete ili prijave mjesta boravka (za suprugu) i izvoda iz matične knjige rođenih i prijava mjesta boravka za djecu, umjesto prijave mjesta boravka može i potvrda o adresi stanovanja koju izdaje MUP.

U svakom slučaju adresa stanovanja mora biti kod svih članova domaćinstva ista, osim ako se uvjerenje ne izdaje za potrebe priznavanja prava na odvojeni život. U tom slučaju supruga i djeca mogu imati jednu adresu stanovanja, a podnosilac zahtjeva drugu i to u mjestu službovanja.

Правилник о решавању стамбених питања у Министарству одбране
СВЛ 38-2005

Члан 11.​

За сваког члана породичног домаћинства утврђује се по 15 бодова.

Чланом породичног домаћинства, у смислу одредаба овог правилника, сматрају се супружник и дете (рођено у браку или ван брака, усвојено или пасторак), ако по било којем основу нису решили стамбено питање.

Hvala na odgovoru, ali moram da ti pojasnim problem.
Personalni organ u jedinici neće da mi izda uverenje o zajedničkom domaćinstvu koje mi je potrebno da dostavim u stambeni organ da bih ostvario pravo na 15 bodova koliko me sleduje po članu porodičnog domaćinstva. Sada sam trenutno 2 na rang listi za stan i ako bih ovo ostvario bio bih definitivno prvi sa 10 bodova viška ispred sledećeg.
Sledeći problem je što u slučaju moje smrti dete koje nije ušlo sa bodovima u dodelu stana postaje naslednik dela tog istog stana.
Da li misliš da je to ispravno i šta mi savetuješ da uradim
Ja prijatelju ne mogu da verujem šta si ti napisao u poslednje tri rečenice...Pozdrav...
Nije dete krivo što ne može po zakonu da uđe u bodovanje da bi dobio stan.Al je baš problem što će imati pravo na nasledje jel?Ja od takvog oca ne bi ništa...

Ja prijatelju ne mogu da verujem šta si ti napisao u poslednje tri rečenice...Pozdrav...
Nije dete krivo što ne može po zakonu da uđe u bodovanje da bi dobio stan.Al je baš problem što će imati pravo na nasledje jel?Ja od takvog oca ne bi ništa...

Ja to nisam tako shvatio.Mislim da si ga prebrzo napala.Covek je hteo da skrene paznju na to da prozvani tumac Zakona prihvata dete kao clana u jednom slucaju,dok ga u drugom iskljucuje.To je poenta price.

Ja ne znam što je on u zbunu,zna se šta je član domaćinstva i šta se smatra pod domaćinstvom...Ja nisam mogla da ostvarim pravo na dečiji dodatak kao samohrana majka i ako tada nisam radila,jer živim u zajedničkom domaćinstvu sa mojim roditeljima...tražili su mi prosek zarade svih članova domaćinstva...

Ma,ne razumem to.Nisam se bavio tim delom Zakona.Niti sam blizu vrha liste,niti verujem u Stambeno.
Samo sam rekao kako sam ja shvati njegove reci.Oni kojima je ucinjena nepravda,bar jednom,lakse se razumeju.Prvenstveno mislim na usko vezane za profesiju kojom se bavimo.

Правилник о решавању стамбених питања у Министарству одбране
СВЛ 38-2005

Члан 11.​

За сваког члана породичног домаћинства утврђује се по 15 бодова.

Чланом породичног домаћинства, у смислу одредаба овог правилника, сматрају се супружник и дете (рођено у браку или ван брака, усвојено или пасторак), ако по било којем основу нису решили стамбено питање.

Ma čitate li vi bre ovaj pravilnik?????
Kakva vas je adresa spopala?????
Lepo sam vam objasnio šta je zajedničko domaćinstvo, to jest- da to nije zajednica ljudi koji žive na istoj adresi!!!
Polako,još jednom, pročitajte i moje tumačenje i ovaj citirani član Pravilnika!

Ja ne znam što je on u zbunu,zna se šta je član domaćinstva i šta se smatra pod domaćinstvom...Ja nisam mogla da ostvarim pravo na dečiji dodatak kao samohrana majka i ako tada nisam radila,jer živim u zajedničkom domaćinstvu sa mojim roditeljima...tražili su mi prosek zarade svih članova domaćinstva...

Roditelji se smatraju članovima zajedničkog domaćinstva SAMO AKO IH IZDRŽAVAŠ! Ako imaju primanja, onda ti nisu članovi zajedničkog domaćinstva čak i da svi članovi porodice imaju istu adresu i žive u jednoj prostoriji i spavaju u istom krevetu.
Pravilnici i zakon su veoma jasni i precizni!
Ako ti roditelji imaju primanja,niko ti nije smeo tražiti podatak o visini istih kako bi ih uračunao u prosek primanja domaćinstva! Drugim rečima-zeznuli su te za dečji dodatak!

moji su radili,ja ne...A te podatke su mi tražili u Tiršovoj ulici u Beogradu u periodu od 94-98 god,svaki put kada bih podnosila zahtev...I svuda prvo pitanje,članovi domaćinstva...Mislim džabe raspredamo o tome, ne može ništa da uradi...Pisala sam da je moj bivši suprug pokušao isto...Poslali su tipa da proveri da li dete živi stvarno sa njim,jer znaju da je razveden i da je dete samnom pošto plaća alimentaciju...

Poslednja izmena:
Da li se u slucaju povecanja UTS-a povecava i onima koji su uzeli kredit ?

Kod mene je decko uzeo kredit i sproveo proceduru skidanja sa liste i donosenja resenja za uvecanje UTS-a za 10%, pri cemu je imao samo 250 bodova. Sad se zeni i sleduje mu 650 bodova a pravnik mu je vec naglasio da ce njegov zahtev biti odbijen jer nema promene nadohnade. Navodno je takvo tumacenje doneto, ali videcemo, nece se na tome zavrsiti.

moji su radili,ja ne...A te podatke su mi tražili u Tiršovoj ulici u Beogradu u periodu od 94-98 god,svaki put kada bih podnosila zahtev...I svuda prvo pitanje,članovi domaćinstva...Mislim džabe raspredamo o tome, ne može ništa da uradi...Pisala sam da je moj bivši suprug pokušao isto...Poslali su tipa da proveri da li dete živi stvarno sa njim,jer znaju da je razveden i da je dete samnom pošto plaća alimentaciju...

To su "tipovi koji proveravaju", ali oni nemaju pojma o pravu i zakonima!!!
NE MORA DETE DA ŽIVI NA NJEGOVOJ ADRESI!
Samim tim što je maloletno dete koje nema primanja, ono je član zajedničkog domaćinstva.
Ponavljam: čitajte pravilnike!

"Personalni organ u jedinici neće da mi izda uverenje o zajedničkom domaćinstvu koje mi je potrebno da dostavim u stambeni organ da bih ostvario pravo na 15 bodova koliko me sleduje po članu porodičnog domaćinstva."

Da li stambeni organ traži izričito da to uverenje izda personalni organ, ili je to tvoja ideja da to od njega tražiš?
Ako mora preko njega, onda mu napiši ZAHTEV da ti izda to uverenje, ali navedi samo da imaš maloletno dete i priloži izvod iz MKR. Nikakvu adresu niti razvod ne spominji jer ga ne spominje ni gore citirani član stambenog pravilnika... pa ako neće da ti izda to uverenje, moraće na zahtev da ti odgovori. (a odgovor bih voleo da nam ovde postaviš pa da ti sugerišemo šta dalje da radiš)

Stambeni organ ne trazi uverenje o zajednickom domacinstvu vec je za svako dete potreban IMKR a za tebe i suprugu IMKV. Ukoliko ste razvedeni potrebno je da prilozis sudsko resenje ili presudu u kojoj stoji da solidarno ucestvujes u podizanju deteta cime se ispunjava uslov iz pravilnika.

Back