stanovi i plate

A ko ti je rekao da nismo,sta mislis zasto je masa penzionisana po potrebi sluzbe,jer mislis da je to ciscenje od starih zatucanih kadrova koji su bili za povratak unazad ili ima dublji razlog,i na najmanji sum o tome da su staresine nezadovoljne i da kolaju svakakve price,brze bolje poltroni su odradili svoje,bili su brzi od nas,tako da smo mi pukli i oterani,svako na neki nacin,ali sada su nove generacije dosle,pa cekaj dok prodje neko vreme i tebe ce po potrebi sluzbe jednog dana nekako skloniti,nemoj da mislis da ces se skinuti pa ces reci da si izasao sam jer i to je nacin eliminacije kadra,jedino ako udjes u ovu grupu cuvara rezima mozda i imas sanse da im posluzis dok im odgovaras i da kasnije dobijes neko levo radno mesto,.

A ko ti je rekao da nismo,sta mislis zasto je masa penzionisana po potrebi sluzbe,jer mislis da je to ciscenje od starih zatucanih kadrova koji su bili za povratak unazad ili ima dublji razlog,i na najmanji sum o tome da su staresine nezadovoljne i da kolaju svakakve price,brze bolje poltroni su odradili svoje,bili su brzi od nas,tako da smo mi pukli i oterani,svako na neki nacin,ali sada su nove generacije dosle,pa cekaj dok prodje neko vreme i tebe ce po potrebi sluzbe jednog dana nekako skloniti,nemoj da mislis da ces se skinuti pa ces reci da si izasao sam jer i to je nacin eliminacije kadra,jedino ako udjes u ovu grupu cuvara rezima mozda i imas sanse da im posluzis dok im odgovaras i da kasnije dobijes neko levo radno mesto,.

Nije vojska jedino mesto gde mogu da radim. Dok mi odgovara radim,ako mi jednog dana ne bude odgovaralo,dovidjenja.
Kakvi vojni udari. Ocigledno ima jos ljudi koji zive u socijalizmu.

Radim dok mi odgovara,upravo si potvrdio ono sto sam rekao skinucu se kad nadjem bolju sljaku i to je vid eliminacije,kakav bre socijalizam,ocigledno da su ti napunili glavu sa tim,ovde niko nije to spomenuo,ali ako ti ne odgovara da se napravi bolje placen posao i sve sto uz to ide od samog vojnog poziva ja ne znam sta uopste i radis u vojci,a udar je jedan od najefikasnijih nacina za tako nesto ali to je samo teorija nismo jos videli kako bi ro radilo u praksi a i ovo je samo misljenje moje i jos par nas,naposletku ipak svako gleda sebe i svoj interes,ne kazem da ideja nije trula,ne prizivam socijalizam ali takodje nisam ni za ovo sto se sad radi i desava,mozda mi i nemamo nikakvih interesa kao npr.resavanje stambenih pitanja,bolji standard i sl,a ako je to socijalizam onda sam za njega definitivna,a truli kapitalizam prepustam drugima.

Sve ce nas eliminisati do 2010.Kad kazem sve mislim na oficire i podoficire koji su ucestvovali u ratu, koji bi se i sutra borili za ovu zemlju, casne i postene Srbine.Prvo su nas zajebali za bodove za stan i dali nam kao slepcima po bod za navrsenih 3 meseca rata. Pa bolje mi je bilo da sam sedeo kao pojedini uz zeninu suknju nego sto sam proveo 2 godine na ratistu.
Ovi sto kazu da ima i posla van Vojske znaj da nikad nece otici iz nje, pre cemo je mi casni i posteni napustiti zbog stida sta se u njoj desava nego ovi zuti poltroni koji bi pobegli kad bi prvi metak prozujao. Pozdrav brate Turcine!

Socijalizam je i u Švedskoj, pa i ne pomišljaju na puč... a nama u naprednoj demokratiji će biti bolje nego njima, videćete jednog dana!
Nego, uskladiše li nam platu sa novim prosekom u Republici?

Što se tiče usklađivanja plata od toga nema ništa. Sad su nas zakinuli po rebalansu budžeta za oko 3 milijarde dinara i sve će to dati penzionerima. Mora da se sačuva vlast. Kome još treba vojska.
Polako ali sigurno dolazi dan kada će se obistiniti ona narodna " ko ne hrani svoju vojsku, hraniće tuđu".

Ma kakvo davanje novaca penzionerima to je cista obmana i laz,pa sve cene su podigli zbog toga nemoguce je da kod nas ima stanovnika koji nisu prikazani u popisu i jos da su svi penzioneri,a radi se o nekoliko miliona ljudi kojih nema na spiskovima,to je vec za Moldera,inace znam da vojska sleduje svaki dinar za svakog zaposlenog u vojsci po svim pravilnicima i zakonima,po statusu svakog pojedinca,zasto svi ne dobijaju novcane prinadleznosti to prvo treba pitati ove st rade u vojsci dok im odgovara,novac negde zavrsava,kad sam isti podatak dostavio nasoj tzv.cuvenij novinarki Miri Adanji-Polak kao i obavestenje da sam spreman da joj ponudim i dokaze o istoj stvari,a ona se predstavlja kao neki novinar istrazivac,ni traga i glasa od nje,kad sam na studiu B pustio onaj SMS,o ovim pitanjima nisu hteli da ga objave,posle nekoliko ponovljenih SMS-ova,takodje nista,tek kad sam im poslao poruku da cu im ukrasti repetitor onda su objavili i to je samo jednom protcao po ekranu,mozda tripujem ali ne cini li se ovo kao neki dogovor i da dosta ljudi profitira na ovome.

M.A.P. deluje samo tamo gde ima ljude koji mogu nešto da učine.. Dakle, ide na 'siguricu'. Verovatno radi samopromocije.
Zamislite da naiđe na 'stativu' u min.odb., pa ko bi joj više verovao u svemoćnost!?
Posle toga bi mogla pisati reportaže sa sajma knjiga, i tome slično...
Turčine, takvi su isti novinari i ti 'tvoji' SMS-cenzori.. Demokratija i sloboda pisanija važe dok god se ne dirne 'u oko', onda se prave ludi i Mira i Brankica i svi drugi. Progovoriće kad se promeni vlast, i stane im iza leđa. Svi su pametni i hrabri kad prođe oluja. Što Davinića nisu razapeli u medijima dok je ministrovao, nego sada kad je niko i ništa!? Sada sve znaju, a onda je bio tajac.
Da kažu nešto sada protiv Šuleta, završili bi kao Ivo Pukanić... a sutra, kad Šule bude samo slavujev zet, onda će znati baš sve.
LICEMERJE I KUKAVIČLUK, ukratko.

LICEMERJE I KUKAVIČLUK, ukratko.

Kao i uvek,kao i svuda.Ne pravimo se ludi,ova situacija se ne razlikuje od bilo koje slicne.To je jednostavno prirodno.Napadaju se slabi bolesni,bespomocni.Nikad nijedan predator nije napao najjacu i najzdraviju jedinku u krdu.
Besmisleno je mlacenje prazne slame,potrebni su konstruktivni predlozi.Voleo bih da cujem od kolega koje su predloge iznosili najvisim instancama i ostajali bez odgovora?!Kome i kako,kada?Mozda preko zna ovaj onog i slicno moze da se utice,nikad se ne zna.Zajedno smo jaci.

Ne branim nikoga,bole me isti problemi kao i ostale.Ali od pljuvanja nema nista.Svecu u ruke i trazite put ka resenju problema(mnozina) ;)

Da li neko od starijih kolega zna da mi kaze sta je bilo sa parama koje smo izdvajali u stambeni fond JNA sve do 31.07.1993. godine. Ja posedujem potvrdu u kojoj se lepo kaze da se taj novac moze iskoristitit prilikom otkupa stana, ali sad ovi u VGD nece ni da cuju za tu opciju.
Ja sam u taj fond izdvajao pare od 1986 do polovine 1993. godine po 6% od bruto plate, a sada kad sa tim parama treba da mi se smanji otkupna cena stana, oni ( koji su svoje stanove platili po nekoliko desetina maraka ) kazu da to vise ne vazi, da oni ne znaju, da nemaju stav pravne uprave i slicne gluposti sa kojima nas godinama zajebavaju po svim pitanjima.:dontunderstand:

Da li neko od starijih kolega zna da mi kaze sta je bilo sa parama koje smo izdvajali u stambeni fond JNA sve do 31.07.1993. godine. Ja posedujem potvrdu u kojoj se lepo kaze da se taj novac moze iskoristitit prilikom otkupa stana, ali sad ovi u VGD nece ni da cuju za tu opciju.
Ja sam u taj fond izdvajao pare od 1986 do polovine 1993. godine po 6% od bruto plate, a sada kad sa tim parama treba da mi se smanji otkupna cena stana, oni ( koji su svoje stanove platili po nekoliko desetina maraka ) kazu da to vise ne vazi, da oni ne znaju, da nemaju stav pravne uprave i slicne gluposti sa kojima nas godinama zajebavaju po svim pitanjima.:dontunderstand:

Ja ne znam,ali znam da u ovim novim "dušebrižničkim" kreditnim ponudama tome traga nema.Valjda su to obračunali kroz povoljne varijabilne kamate!Zamisli samo kakav je to trust mozgova smislio pretočivši u Pravilnik-'ajde ti batice u banku i uzmi kredit po njihovim uslovima,a mi sa tim nemamo ništa!Istovremeno,onaj koji ti je servirao pravilnik ima stan otkupljen za 100 dema(oni lenji su plaćali i po 2000) i može lepo da ode u istu tu banku,uzme stambeni kredit,kupi stan izdaje ga za vreme otplate te ostaje gratis deci ili unucima.U stvari,***,kasno smo se rodili da bi imali po nekoliko stanova!

mige.vaske, šta ti to znači da neće ni da čuju!?
Jesi li im se pismenim putem obratio zahtevajući odgovor?
Što se tiče kredita, ja nikakvu povoljnost ne vidim u ovim 'vojnim' aranžmanima, u odnosu na svima dostupne kredite... a osim toga vas skinu sa spiska za vojni stan.
Kolega je uzeo 25k € kredit,u sopstvenoj režiji, uz 20% subvencije države i napravio kuću od 100m2. (Plac je ranije kupio za 5k €)
Rata mu je oko 115€.
Nedavno je podneo zahtev za 'vojni' stan, i vrlo je verovatno da će ga uskoro i dobiti jer je pri vrhu liste.

Radim u smenama. (tačka 411. PSVS)
Za to ne primam nikakvu posebnu naknadu jer 'vojni' pravilnici nisu regulisali naknadu za ovu vrstu rada.
Član 8. stav 5 ZOVS u takvom slučaju upućuje na propise o drž. službenicima, opšte propise o radu...itd. koji kažu da zaposleni koji radi u smenama ima pravo na uvećanje zarade od najmanje 26% ZA SVE SATE RADA, dakle i za 1. i 2. i 3. smenu...+ 26%(52%) za sate rada noću.(član 108. Zakona o radu)
Da li da se upuštam da to tražim ili ima neka 'caka' na koju će me otresti i odbiti mi zahtev?

Poslednja izmena:
Radim u smenama. (tačka 411. PSVS)
Za to ne primam nikakvu posebnu naknadu jer 'vojni' pravilnici nisu regulisali naknadu za ovu vrstu rada.
Član 8. stav 5 ZOVS u takvom slučaju upućuje na propise o drž. službenicima, opšte propise o radu...itd. koji kažu da zaposleni koji radi u smenama ima pravo na uvećanje zarade od najmanje 26% ZA SVE SATE RADA, dakle i za 1. i 2. i 3. smenu...+ 26%(52%) za sate rada noću.(član 108. Zakona o radu)
Da li da se upuštam da to tražim ili ima neka 'caka' na koju će me otresti i odbiti mi zahtev?
pa ovo vredi pogledati al sa pravim advokotam koji se bavi ovom problematikom. tako ih je vrlo lako dobiti na sudu. odavno smo svi predali tuzbe za tri proseka plate ali se to vesto izbegava ali mislim da ce to kad tad doci na red.:rtfm:

evo jedna lepa vest dnevnik 2 31.10.2008. oko 1950h usvojen je predlog za regres 75% od prosecne plate i 15% topli obrok od 01.01.2009. a bas me zanima da li ce nas ministar ovo prihvatiti, ili ce se vaditi da nam je sve dao na silne povisice:think:

evo jedna lepa vest dnevnik 2 31.10.2008. oko 1950h usvojen je predlog za regres 75% od prosecne plate i 15% topli obrok od 01.01.2009. a bas me zanima da li ce nas ministar ovo prihvatiti, ili ce se vaditi da nam je sve dao na silne povisice:think:

To je za sada samo predlog tog,mislim da se zove socijalno-ekonomskog saveta.
Vlada tek treba da usvoji. Ako usvoji. Jer bilo je price da za to treba godisnje oko 2-3 milijarde evra,ako se ne varam. Jer to sleduje ceo javni sektor,tj sve koji platu pitaju iz budzeta.
A ima nas mnogo,mnogo.

Ovo je završeno i drug Šule nema mnogo prostora za izgovore. Od 1.1.2009. imaš 4950, zaokruži na 5000 za topli obrok i 2000 na ime regresa, tj 7 črvenih više nego bez toga i to nam je sve od povećanja, usklađivanja i nazovi ga kako hoćeš.:klap:

ma ne bi se izneneadili da smisle neku kvaku da nas opet izrade. negde se provukla vest o sindikatu necemo moci da strajkujemo al da se borimo za prava koja nam pripadaju e to moramo, a uskladjivanje je po demokratskim zakonima ako ne priznaju onaj slobin koji ce kad tad doci na naplatu.

Poslednja izmena:

Back