stanovi i plate

@caki72, uskladjivanje ce biti u procentu povecanja prosecne zarade u Republici...
@coolzeero, zar ministar nije po sluzbenoj duznosti imao rok od 3 meseca (nakon proglasenja ZoVS) za donosenje tog i ostalih akata?

Jeste, ali stara dobra praksa se nastavlja, ocigledno da su nam ministri jos uvek iznad zakona a da smo mi jos uvek ovce za sisanje i klanje. Ovnovi sigurno nismo jer sva muda kada se pokupe ne bi se skupilo 100 grama. Kod mene ne bi nasli nista.http://forum.krstarica.com/images/smilies/hahaha.gif
:hahaha:

Budzetom je predvidjeno jos jedno povecanje,pardon uskladjivanje plate. Mislim u avgustu ( plata za jul).
Da li neko zna koliki je procenat u pitanju?

U dosadasnjem radu vlade bila je praksa da se osnovice za obracun plata budzetskih korisnika koriguju u skladu sa prosekom kvartalno i to u decembru(po novembarskom proseku) u martu (po februarskom proseku) u junu (majski prosek) i septembru (avgustovski prosek). Inace prosecna zarada u privredi RS sa porezom i doprinosima za mesec maj iznosi 41.915 dinara sto je za 1.235 dinara vise u odnosu na prosek iz februara na osnovu kog nam je utvrdjena osnovica od 22200 dinara. Kada se izvrsi preracunavanje dobija se iznos korekcije od 4,2% .

Zakljucno sa 01.06.2008.godine ukupno se prijavilo 56 pripadnika Vojske. Vecina vec ima reseno stambeno pitanje ali im nedostaje razlika kvadrata. (citaj "prijavili su se samo oni sto su smislili kreditiranje")

Vidim upucen si, za svaku pohvalu... A sad mi odgovori i na ovo pitanje: Dobio sam sluzbenu garsonjeru u podeli 2001. godine koja jos nije gotova. Sta da radim? Ako dodje do useljenja, necu moci podici kredit? Ili da onda uzmem kredit za prosirenje? I da li pri takvom kreditu ostaje UTS? :dontunderstand:

To ni meni nije jasno...
Prica je da ce se odobriti otkup sluzbenih garsonjera.Poznato je da svi sa sluzbenim stanovima nemaju UTS.
Tako da mogu da uzmu kredit za prosirenje al bez UTS.
Tu mi bas nista nije jasno...:???:
Nekom UTS ce otplatiti kredit a nekome ne?

Uskladjivanje broja bodova za naknadu za zakup stana koja se uvecava za 10% u slucaju dobijanja kredita bez ikakvih prepreka tece normalno sto znaci da se broj bodova uvecava u zavisnosti od broja clanova zajednickog domacinstva i statusa bracnog druga (radi ili ne).

Jos jedno pitanje uz ovo: Da li se u zajednicko domacinstvo ubrajaju nevencana supruga i deca??? Nije fer ako ne moze, mislim, diskriminacija je terati ljude da se vencavaju ako ne zele, a i civilni zakon kaze da je nevencano=vencano i da su prava ista po svim osnovama...

Jos jedno pitanje uz ovo: Da li se u zajednicko domacinstvo ubrajaju nevencana supruga i deca??? Nije fer ako ne moze, mislim, diskriminacija je terati ljude da se vencavaju ako ne zele, a i civilni zakon kaze da je nevencano=vencano i da su prava ista po svim osnovama...

Na zalost ni novim pravilnikom nije ispravljena greska i nije izvrseno uskladjivanje sa vazecim odredbama zakona o porodici tako da se jos uvek racunaju samo deca.

Iz sl.lista "Ovde je bitno napomenuti i da je lice koje realizuje stambeni kredit preko banke bez subvencije drzave i na taj naci trajno resi svoje stambeno pitanje,duzno da obavesti stambeni oragan o tome i skidanja sa evidancije st.interesenata u MO a u vezi sa ostvarivanjem prava iz clana 24.Pravilnika o naknadi putnih i drugih troskova.."
Po ovome se kredit moze uzeti i bez subvencije,gde su kamate povoljnije i da ti ostane UTS !?zNA LI NEKO KOLIKO IMA PODNETIH ZAHTEVA ZA KREDIT?

Zna li neko nešto o povećanju dnevnice u KZB-u.

Čitao sam pre dan-dva, izmene Pravilnika o platama(ako se tako zove). Između ostalog je navedeno da se KZB dnevnica utvrđuje posebnim propisom od ministra Šukija i ne može biti veća od 1,5 dnevnice za službeno putovanje, tj teoretski od oko 3100 dinara. Tim izmenama je stavljena van snage odluka istog ministra kojom je utvrđen iznos 2200. Znači da do dolaska neke nove odluke, iznos nije utvrđen a i kada stigne, ne verujem da će biti i blizu maksimalnog.

Back