stanovi i plate

Ovako,
Shone je u pravu povecanje je 10,29 linearno za sve. Trebalo je biti oko 17 ali ne znam zasto su ga smanjili.
Dalje pravilnik o putnim i drugim troskovima je stupio na snagu pre nekoliko dana....oko 27.03 mislim da je potpisan.
Jolly1...jeste, stambeni pravilnik je potpisan juce ili prekljuce nisam siguran. To sto se tice UTS na 240 meseci je u pravilniku o putnim i drugim troskovima. A stambeni pravilnik jos nisam dobio u ruke. Nadam se da cu ga imati sutra. A u ponedeljak najkasnije.
Inace ono sto je novina je to da ako neko uzme kredit da kupi stan na UTS dobija jos dodatnih 10% :D Bas su se pretrgli :)
Inace ono najvaznije sto se ceka je Ministarska direktiva vezana za banke.
A sto se tice ucesca za kredite....tu se svasta prica i ne bih bas da sirim neke zestoke dezinformacije....ali...ne znam kako ce to i na sta ce da ispadne.....:x

pravilnik predvidja 30% ucesca za lica bez stana. osnovica za racunanje je broj sledujucih kvadrata prema tabelama, a pare-cena izgradnje kvadrata stana u BG, primenjuje se za celu teritoriju srbije isto. UTS sleduje maks 240 meseci ili dok ne otplatis kredit. ima jos neka skala ucesca drzave i manje od 30%, ali se odnosi na lica sa neadekvatno resenim stamb. pitanjem. proucio ga ja vec.

pravilnik predvidja 30% ucesca za lica bez stana. osnovica za racunanje je broj sledujucih kvadrata prema tabelama, a pare-cena izgradnje kvadrata stana u BG, primenjuje se za celu teritoriju srbije isto. UTS sleduje maks 240 meseci ili dok ne otplatis kredit. ima jos neka skala ucesca drzave i manje od 30%, ali se odnosi na lica sa neadekvatno resenim stamb. pitanjem. proucio ga ja vec.

mshone mozes li da okacis na forumu tu tabelu pripadajuce kvadrature po clanovima porodice, makar po secanju :oops:

mshone,
26,03,2008 je potpisao pravilnik o putnim i drugim troskovima koji imam u ruci sad. A stambeni nije bio potpisan sigurno tad jer bi ga imao kod sebe sto posto.
Ali necu da budem iskljuciv mozda gresim. Generalno informacija koju mi je rekao pomocnik ministra je da je on to juce potpisao. Nemam razloga da mu ne verujem.

mshone,
26,03,2008 je potpisao pravilnik o putnim i drugim troskovima koji imam u ruci sad. A stambeni nije bio potpisan sigurno tad jer bi ga imao kod sebe sto posto.
Ali necu da budem iskljuciv mozda gresim. Generalno informacija koju mi je rekao pomocnik ministra je da je on to juce potpisao. Nemam razloga da mu ne verujem.

u pravu si, ja zezno stvar. ovo za 26 se odnosilo na to sto kazes. izmenio sam porukku.
inace, pregledao sam naknade i nigde nisam nasao da se placa dezurstvo osim na objektima posebne namene 50 % dnevnice

Kakva oznaka shone,mogao si papir da prelepis preko nje sunca mu zarkog,ti bre ko da radis u MUP-u R.Srbije pa nista ne znas,a inace po nesecanju za podoficira samca u invalidskoj penziji 60 kvadrata pripada jolly1.

cuo sam, ali nista nema konkretno. inace sam proverio za dezurstva, nije pravilnikom predvidjeno da se placaju, ali su u tumacenju proglasena `trupnim putovanjem` koje se placa 50% dnevnice, tako da sada dezurstvo dodje 1017 dinara

Ljudi zanosite se mnogo pravilnicima koji nama i ne koriste mnogo, radujete se za stanove i kredite, a zaboravljate na dugovanje koje nam niko ne spominje, zaboravljate da krediti imaju kamate od kojih samo banke i drzava imaju koristi tako da oni nama nista ne daju sve mi to placamo i to duplo.
Razmislite malo da li sam u pravu pa procenite situaciju i izracunajte koliko ce stanovi koji su kupljeni na kredit kostati za tih 20-30 godina, kolika ce biti kamata?
Ja sam ipak da oni izmire sva dugovanja koja nam duguju pa neka nam onde prave pravilnike za stanove i ostale gluposti koje izmisljaju iz dana u dan kako bi rasturili jos ovo malo voske sto je ostalo.
Sramota je sta drzava radi sa nama, nasim ugledom, i voljom da branimo ovaj narod i ovo parce zemlje sto je ostalo.

tacno, ali ako udjes u kredit na 20 godina, drzava ti pozajmljuje ucesce koje retko ko od nas ima, a za vreme otplate ti placa uts, pa saberi svoj 110% uts za 240 meseci pa ces videti koliki poklon dobijas. to je ipak nesto, da budemo objektivni, sto gradjanstvo nema

Pa koliko sada iznosi koeficijent ? bio je 0,75 koliko je sada sa tim povecenjem?

Back