stanovi i plate

Jedina proverena i sigurna informacija za sada je da je uplata 07.03. Koliko sam saznao postoji barem 10-tak razlicitih predloga ali su svi na nivou GS. u Kabinet MO nije stigao ni jedan. Znaci po starom. Mozda kolega "POSETILAC" ima nesto taze ali ce morati da sacekate posto je sluzbeno sprecen.

Dobro vece dragi prijatelji :)
Kao prvo pravilnik o platama nije oboren niti ce biti. Doradjivan ce biti mozda, ali ce svakako da se napravi pravilnik o drugim naknadama gde ce biti obuhvacene sve stvari kojima nije obuhvacen pravilnik o platama.
Kao drugo uplata cele plate o kojoj svi pricamo....stoji na tome da niko zaista ne zna da li ce biti ili ne. Sve se svodi na raznorazna govorkanja u manjoj ili vecoj meri. Sto se ovoga tice ostaje nam da sacekamo da vidimo da li ce biti ili ne. Ja bih kao i vi voleo da ovo bude istina, ali sam iskreno skeptik da ce se to desiti....
Kao trece za sada sve stvari stoje tako da ce uplate biti 1 i 15 u mesecu, kazem zasada....jer je podlozno promeni...ali 95% bi trebalo da bude tako.
Toliko za ovo ukljucivanje :)

nema nista od toga da ce biti cela 29, a nastaviti se 1 i 15. u pravilniku kaze da se akontacija isplacuje 15. u mesecu a ostatak na kraju meseca za PROSLI mesec

Nije PROSLI vec PROTEKLI, a to bi moglo biti za mesec koji je tek prosao.

ПРАВИЛНИК
О ПЛАТАМА И ДРУГИМ НОВЧАНИМ ПРИМАЊИМА ПРОФЕСИОНАЛНИХ
ПРИПАДНИКА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ

Члан 51.​
Аконтација плате професионалног припадника Војске обрачунава се и исплаћује до 15. у месецу, а коначан обрачун до краја месеца за протекли месец.

Nije PROSLI vec PROTEKLI, a to bi moglo biti za mesec koji je tek prosao.

ПРАВИЛНИК
О ПЛАТАМА И ДРУГИМ НОВЧАНИМ ПРИМАЊИМА ПРОФЕСИОНАЛНИХ
ПРИПАДНИКА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ

Члан 51.​
Аконтација плате професионалног припадника Војске обрачунава се и исплаћује до 15. у месецу, а коначан обрачун до краја месеца за протекли месец.

da i ja sam bio u istoj nedoumici, ali ipak /na zalost/ cenim da se radi o mesecu koji predhodi mesecu u kome se isplacuje.Lepse je kad si ti u pravu, ali sam pesimista

ima li šta novo uvezi plata, priča se priča..........

prica se svasta . . . o korekciji plata, o novoj osnovici, o zaostaloj uplati za prethodni mesec, o uplati razlike plate, o uplati 29.02. pa 01.03. pa 15.03., o uplati po novom obracunu od 06.02. - toliko prica, a jos nista na mom TR. Daj boze da ista od ovog lepo bude uskoro - ali kad nam je bilo lepo ?!?! ;)

Nisam pravnik, ali po mom skromnom mišljenju ovo je žesci za..b. Ako su htjeli da kažu da se plata isplaćuje, recimo za april, do kraja aprila, onda je formulacija trebala da glasi:

"Akontacija plate profesionalnog pripadnika Vojske za tekući mesec obračunava se i isplaćuje do 15. u mesecu, a konačni obračun do kraja tekućeg meseca."

U varjanti isplate kako je sada imamo samo rječ tekući zamjeniš sa prethodni i opet sve OK čisto i jasno ko suza.

Sa formulaciom koju imamo u pravilniku možeš da ga tumačiš i ovako i onako, zavisi kako ti kad odgovara. I koliko mi se čini problem kompletnog pravilnika je bas u tome sto ima još masu takvih mutnih formilacija podložnih kreativnom tumačenju zavisno od potreba službe.

Najgori scenario koji mi trenutno pada na pamet je : počnu ponovo da kasne plate kao što smo već jednom imali priliku da doživimo (tri-četiri mjeseca) ti ih tužiš za odštetni zahtjev zbog ne izmirenja ugovornih obaveza i tražiš zateznu kamatu na platu za period kašnjenja, a drug pravnik ti fino kaže - Šta bre hoćeš dobio si aprilsku platu u julu, a gledano iz jula april je protekli mjesec, prošao je. (protekao je, bez para naravno)

Ali ko zna, možda je baš takva mogućnost i bila cilj igre.

:-x:evil:Suvise se prasine giglo,oko povecanja kog nije ni bilo.Licno smatram da sve price koje trenutno kruze samo sluze da nas jos vise zalude,da na kraju necemo znati, ni sta smo primili ,.ni kada.
Cisto se samo vrtimo u krug i raspredamo o raznoraznim uplatama kao da od nas zavisi kada ce leci na tekuce.Da se razumemo ,nemam nista protiv da se ispuni bar 50%svega sto je u opticaju u ovim nasim pricama ali.....
Kada god smo se gadjali povecanjima, celim platama, i vecim ciframa, uvek smo dobili jedno veliko nista,ili neku situ da nam zamazu oci.Mozda zvucim nimalo optimisticki, ali tako je uvek bilo, bar od kada ja radim,a to je vec 15god.
Nadam se da ce me neko razuveriti ali nisam optimista:rolleyes:

Zivih ima ali nema pouzdanih informacija. Sve se vrti oko prica iz kuloara ali iz kabineta MO nema nista opipljivo. Inace po pitanju komnadriskog dodatka isti ce biti ugradjen u Pravilnik o naknadama putnih i drugih troskova. Jos nije postignut dogovor oko promene koeficijenata za podoficire tako da je neizvesno da li ce do izmene pravilnika doci uopste. Stav MO je da je postojeci Pravilnik "dobar" i da nema potreba da se vrse bilo kakve izmene. Stav GS je takav da ce navise dobiti podoficiri pred penzijom a ostali ce ostati u statusu u kome su. Po nezvanicnim informacijama nacrt predloga izmene Pravilnika predvidja povecanje koeficijenta po cinu za podoficire cina zast i zast 1 klase. Kod ostalih je to zanemarljivo uskladjivanje.

Za sve nas koji smo na raspolaganju jedna izuzetno nezgodna vest. Naredjeno je da se urade resenja o prestanku sluzbe za sva PVL koja su na raspolaganju. Dakle drage kolege ako ne dobijemo postavljenje do 31.03. nece biti potrebe da vise razmisljamo o plati jer je necemo imati uopste. Toliko o tome da niko ko je u "visku" nece dobiti otkaz. Pozdrav Ministru Sutanovcu.

Back