stanovi i plate

Greška je u onom (75%) jer su rekli da plata nesme biti manja od proseka u privredi za decembar 2007,tj. Oko 34.500!

Zao mi je, ali u pravilniku pise da plata ne sme biti manja od plate koja je isplacena u decembru mesecu 2007. Vlada je juce utvrdila osnovicu za obracun plata koja ce se primenjivati za februar, mart i april. Sledece utvrdjivanje osnovice u maju mesecu. Cekamo da se visina osnovice objavi u SG RS jer ima kontradiktornih informacija o visini procenta. Inace je Andrija u pravu sto se tice proseka za januar. Ako su uzeli za obracun 75% proseka onda ce nam plata u naredna tri meseca biti veca za 10-100 din u odnosu na januarsku.

Zao mi je, ali u pravilniku pise da plata ne sme biti manja od plate koja je isplacena u decembru mesecu 2007.

clan 58 pravilnika o platama i drugim novcanim primanjima PPVS kaze `PPVS cija bi plata /bez dodataka na platu/posle 1.1.2008. bila manja od bruto plate /bez minulog rada/koja mu pripada za decembar 2007, zadrzava bruto platu /bez dodataka/ koja mu je pripadala u decembru mesecu 2007.g. dok njegova plata /bey dodataka/ primenom odredaba ovog pravilnika ne dostigne bruto platu koja mu je pripadala u decembru 2007`.

Prema nezvanicnim informacijama iz Sektora za materijalne resurse MO, a na opste zadovoljstvo (pretpostavljam) ucesnika ovog foruma mogu da vas obavestim da je novi pravilnik o Platama "oboren". Napominjem da je informacija nezvanicna, ali radi se o tome da nije uzeto u obzir mnoge stavke koje regulisu prava PVL kao sto su topli obrok, regres, trupna sluzba, komandirski dodatak itd. Ocekujem da ce nas posetilac verodostojnije informisati o ovoj informaciji.

Prema nezvanicnim informacijama iz Sektora za materijalne resurse MO, a na opste zadovoljstvo (pretpostavljam) ucesnika ovog foruma mogu da vas obavestim da je novi pravilnik o Platama "oboren". Napominjem da je informacija nezvanicna, ali radi se o tome da nije uzeto u obzir mnoge stavke koje regulisu prava PVL kao sto su topli obrok, regres, trupna sluzba, komandirski dodatak itd. Ocekujem da ce nas posetilac verodostojnije informisati o ovoj informaciji.

ostaje na snazi uz izmene i dopune. ostale prinadleznosti ce biti do kraja marta regulisane pravilnikom o putnim i drugim troskovima.barem prema najnovijem biltenu

I ja sam cuo (nezvanicno) da je pravilnik oboren.

Tako i treba ima puno propusta. Ja sam napunio 25 godina efektivnog staza a nisam dobio ni sat sa buvljaka od V.P. Po novom pravilniku za 20 godina sleduje me jubilarna nagrada od cele plate plus minuli rad, a posto sam to pregurao moram da cekam 30 godina za dve jubilarne plate.

Koliko sam ja danas cuo....istina je. I mnogi ce leteti sa posla zbog tog novog pravilnika kako sam ja cuo. Jer zaista nista nije definisano kako treba i mnogo toga fali. Uglavnom sam cuo da su nam "glavesine" besne do zla Boga i da je letelo (i tek ce leteti) perje. Kad u ponedeljak saznam tacne informacije tipa...sta, ko, koga i zasto i kako napisacu ovde naravno.

Dobar dan,
retko sam na forumu, jos redje lamentiram o plati ali volim ponekad da procitam sta obavesteni kao posetilac i coolzero imaju da kazu. sada osećam potrebu dodam da meni plata nije mrdnula ni dinar, a po cinu sam kapetan , XIII platna grupa !?!

To je sramota. Zaista ne znam sta da kazem na ovo. Zato i jeste nastao problem oko ovog pravilnika jer je jako traljavo i preko kolena uradjen.

Posetilac!
Svi mi baratamo sa nekim informacijama ali ti si najpouzdaniji, pa molim te proveri i sledeće u ponedeljak: načuo sam nezvanično naravno da 29. treba da se uplati cela plata i UTS za februar i od 01.03. da počne isplata kao što smo već pisali o tome (mesec za ...)
Priča potiče od vozača koji je vozio nekog iz RC pa je to "kao":roll: sigurno:confused:

Posetilac!
Svi mi baratamo sa nekim informacijama ali ti si najpouzdaniji, pa molim te proveri i sledeće u ponedeljak: načuo sam nezvanično naravno da 29. treba da se uplati cela plata i UTS za februar i od 01.03. da počne isplata kao što smo već pisali o tome (mesec za ...)
Priča potiče od vozača koji je vozio nekog iz RC pa je to "kao":roll: sigurno:confused:

svi nesto pricaju o tom 29-om .... samo da nije onaj hmmmm 29.novembar :lol:

Posetilac!

E `vako :)

Ja bas imam neka sastancenja u ponedeljak sa raznoraznim ljudima. Sto posto proveravam informaciju u ponedeljak. I ovu i onu za obaranje pravilnika. Cim dodjem do neta ja vam pisem sta je i kako je.

Obecavam :D

Posetioce,sta bi smo mi bez tebe?Svaka tebi cast.

Sluzimo narodu :D
Salu na stranu...ako nekoliko osoba imaju informaciju koja je vazna za ostatak ljudi to je dobro....ali ako te osobe kazu i drugima pa zna sto vise....to je onda odlicno. Nikad nisam bio u fazonu da krijem informacije niti od drugova niti od potcinjenih....osim naravno onih koje moram.....tako da....nek se cuje nek se zna svi smo jedna armija :D :D

Sluzimo narodu :D
Salu na stranu...ako nekoliko osoba imaju informaciju koja je vazna za ostatak ljudi to je dobro....ali ako te osobe kazu i drugima pa zna sto vise....to je onda odlicno. Nikad nisam bio u fazonu da krijem informacije niti od drugova niti od potcinjenih....osim naravno onih koje moram.....tako da....nek se cuje nek se zna svi smo jedna armija :D :D

Pa dokle cemo informacije o plati dobijati iz nekih poverljivih izvora. Valjda bi vise jednom trebalo da se zna tad i tad i kraj, a ne svaki put da gledamo u pasulj i trazimo pouzdane izvore te rkla Ponoseva tetka, svastika i komsinica.

Back