Da... sve je to tako, sa pravne strane

A šta ako čovek nema gde drugo da živi? Šta on onda da radi sa parama dobijenim na taj način i od polovine stana? Šta da kupi za te pare, gde da stanuje? Kažem - ako mu je to jedina stambena opcija!
Postavljačica teme je bila dosta nejasna, ali deo koji glasi - "ja sam pomenula da zelim da se stan proda da bih i ja imala korist od njega", naveo me je da se naježim. Imamo i mi situaciju, pravno gledano sasvim ok, ali... jedan tu dobija svoje kvadrate, a ima stan, i ima sasvim pristojne uslove za život, a čak ni ne živi u Srbiji, već na Floridi, a drugi dobija klupu pod vedrim nebom, jer za iznos koji će dobiti od te prodaje, nije dovoljan ni za garsonjeru na periferiji grada.
Ako oboje nisu stambeno obezbedjeni, to je druga priča. U tom slučaju ni od tog brata nije fer, ni najmanje.
Rekoh, postavljačica je bila sasvim neodredjena i nedorečena.
Ipak, nije sve u pravnim stvarima, ima nešto malo i u srcu, osećanjima, saosećanjima... ja bih na primer, pustila da mi "propadne" moj deo nasledstva, ni u snu ne bih tražila neku korist da imam od toga, ako bi to nekom mom nanelo zlo...
Uopšteno govoreći, tako je, a kako je u konkretnom slučaju, znaćemo kada se postavljačica opet oglasi