Šta znači voleti ?

...
Mislim da to znaci prihvatati sebe i druge, bez zelje da se drugi ili mi menjamo.
Jednostavno, to sto volimo vidimo u pozitivnom svetlu, ne nalazimo mu mane, to sto volimo nas cini da se osecamo dobro.

Lepo si to rekao,
ali mi se čini da ima tu još nešto !

Mnoge ja prihvatam i ne želim da ih menjam
ali ne mogu reći da ih volim.
Samo da su mi ok.

Možda ti je ona zadnja misao
da ti neki koje volimo čine da se mi dobro osećamo
možda je to to.

Ili taj momenat možda treba još više istaći,
pa reći da se mi u društvu tih koje volimo baš dobro, prihvaćeno, cenjeno, zaštićeno .. osećamo.

Dal' ima još nešto ?

bez zelje da se drugi ili mi menjamo.

Ovo je bitnija stvar nego većina ljudi i pomišlja. Možda je najbitnija.

Ne voliš nikoga koga nameravaš menjati. Prvo, zato što je to onda samo pokušaj da projektuješ sebe, a drugo jer je nemoguće. Ljudi se mogu modifikovati, ali samo donekle. Menjati ih iz korena je nemoguće. To je nemoguće i njima, kamoli nekom drugom.

Ljude voliš zato što su takvi kakvi su, a ne zbog ideala koji si u svojoj glavi namislio da od njih napraviš.

Naglašavam da kad kažem: takve kakvi su; to znači da ih voliš i zbog njihovih mana i loših osobina, a ne samo usled lepih. Ali to je sad već malo šira priča, i mrzi me da je širim jer mi se sve javlja u šta bi se izrodila. :mrgreen:

voleti znači investirati energiju u drugog.
što je glupost jer ljude treba maksimalno izbegavati a ne pa investirati u njih. na svu sreću, nije teško ne voleti.

problem je kako da ne želim da budem voljen, to hrani ego pa nije lako odreći se te želje.

Biti zadovoljan....

Cim si ti zadovoljan i cim osetis zadovoljstvo sa nekim ili necim ti to mozes samo voleti a mrzeti nikako....

To je kao primer hrane znaci recimo ako osecas neko zadovoljstvo dok jedes neku namernicu naravno da ces to voleti, tipa cokoladu, jagode, sto je vece zadovoljstvo to je veca ljubav a neces voleti da jedes nesto sto ti ne pricinjava nikakvo zadovoljstvo....

Poslednja izmena:
Gledam ovu temu
"Ko ne voli sebe, ne voli ni druge ",
pa se zapitah

šta znači voleti ?

vo_leti, dosta nadrealisticki zazvuca:))))

ima istine u iskazu da onaj ko ne voli sebe ne voli ni druge, ali sta je to sto je u biti toga, sta je uzrok tome?

ne mora da znaci da se tu radi i o nedostatku ljubavi prema sebi i drugom, dovoljna je nemogucnost izrazavanja ljubavi, pa da se ista tretira kao nedostatak.

postoje stupnjevi kreativiteta: prvi stupanj, tzv. izrazajni kreativitet, gde je moguce kroz bilo kakvo izrazavanje umetnickim medijima dati oduska svom emocionalitetu, na kojem se desava i izrazavanje emocija ljubavi. Ispod toga je reon smetnji, nemogucnosti. Osoba koja je uskracena za taj tzv. izrazajni kreativitet, jos uvek nije (od tog) bolesna ali ima neku od smetnji.
Plasticno objasnjeno, osoba se doima zatvorenom, ucaurenom u neko stanje nemogucnosti.

sta bi onda bila ljubav?
izraz kreativne energije, erosa i ima takodje stupnjeve u svom usponu.
Jednako kao kada u umetnosti i nauci ta tacka kulminacije dobije naziv emergencija, u ljubavi se cita kao zaljubljenost. zaljubljenost je nehvatljiv, iskricav tren u ljubavi, kao izlet iz ljubavi, bljesak.

ljubav je cisti emocionalitet u liniji zivotne, kreativne energije.
u umetnosti je eros gorivo.

sta znaci voleti?

znaci biti svesno orjentisan nekom/necemu ko jos vise aktivira nasa postrojenja.
svest ne moze "stvoriti" ljubav, ona ne dolazi iz svesnog, ali je svest mora detektovati da bi smo shvatili da, u stvari, volimo :)

sta podrazumeva voljenje?

milion odgovora, moguce

moguce, da voleti znaci, radovati se nekome :)
jer, odusevljenje je najvisi izraz, refleksija u svesti vrhunskih ostvarenja u umetnosti, nauci, ljubavi, uopste na tom nekom nivou emergenze, bilo da smo ga odmah svesni ili tek naknadno, ono je motor koji nas nosi

:)

smiley-sex014.gif

_nobody_

Znaces da volis kad osetis da ti se neko ,uvuko pod kozu,da bez obzira da tvoju volju koja moze biti i pogresno usmerena osecas strast i neodoljuvu i cistu zelju za tom osobom,koja je na kraju krajeva jaca od te tvoje neke volje i koja zna da prkosi racionalnom razmisljanju sto je ustvari dobro i da ljubav nije ustvari takav nezaustavljiv proces ovaj zivot bi bio puno bledji,u crno-beloj nijansi,itd. . Ustvari treba da budemo jako zahvalni sto ljubav postoji. :zskace:

Znaces da volis kad osetis da ti se neko ,uvuko pod kozu,da bez obzira da tvoju volju koja moze biti i pogresno usmerena osecas strast i neodoljuvu i cistu zelju za tom osobom,koja je na kraju krajeva jaca od te tvoje neke volje i koja zna da prkosi racionalnom razmisljanju

Ne, onda ćeš samo znati da si budala.

Odnosno, nećeš. Jer to budali nije u moći da zna. Da budala jeste, htedoh.

Back