Šta znači poštovati nekog?

Tema je genera, tako da možete pisati i svim vidovima poštovanja koji vam padnu na pamet - samo navedite i kontekst šta je u pitanju.

Šta je poštovanje?
Koga poštujemo/poštujete?
Zašto poštujete neke ljude?
Postovanje je najosnovniji i početni vid svakog odnosa. Poštujem samo one koji poštuju mene. Poštovanje je dvosmerna ulica. Osnovno poštovanje imam samo dok ga ima i ta osoba i u zavisnosti od ponašanja te osobe moje poštovanje umanjujem ili povećavam. Najviše poštujem ljude koji nisu zlonamerni i koji nisi koristoljubivi. Dve osobine vredne svakog velikog poštovanja danas jer su vrlo retke.

Svejedno gdje se koristi, meni lično je to veliko nepoštovanje.

Што ти „стара“ смета?

Тај назив је заоставштина времена када се старост поштовала што због релативне мудрости које су године тада нужно носиле са собом, што због свих жртви које су поднете зарад младих.

Не би требало то посматрати из угла модерног култа младости који је настао услед свеприсутних знакова цивилизацијског опадања.

„Матора“ је већ друга прича; тај назив има негативну конотацију по природи ствари.

Nravno, međutim treba određene ljude poštovati i dok ne steknu zaslugu. Starije osobe, invalide, samohrane roditelje, prosvjetne radnike, ljekare i dr.
Roditelji se podrazumijevaju, bake, deke i članovi familije. Komšije.
Postoji nekoliko vrsta poštovanja.postovanje prema starijima,invalidima samohranih roditeljima je nesto drugo.
Komšije poštujem samo one koji se pristojno ponašaju i isto iskazuju neku vrstu poštovanja,familija kako ko zasluzi isto.
Jednostavno necu da komuniciram sa članovima familije koje to ne zaslužuju.nisam ni ja cveća tako da je i obrnuto.jednostavno manjak komunikacije i svi dobro

Што ти „стара“ смета?

Тај назив је заоставштина времена када се старост поштовала што због релативне мудрости које су године тада нужно носиле са собом, што због свих жртви које су поднете зарад младих.

Не би требало то посматрати из угла модерног култа младости који је настао услед свеприсутних знакова цивилизацијског опадања.

„Матора“ је већ друга прича; тај назив има негативну конотацију по природи ствари.
Smeta. Nisam nikada mamu nazvala ,,stara,,!
Nije svaka zaostavština za prihvatanje.
Smeta mi i kada mi se u bilo kojoj radnji, marketu i dr. obraća sa ti. Smeta mi i kada čujem da neko staru gospođu oslovljava sa baba. Smeta mi i ono ,,ima li domaćina,,? Šta sam ja? Inventar?

Postovanje je najosnovniji i početni vid svakog odnosa. Poštujem samo one koji poštuju mene. Poštovanje je dvosmerna ulica. Osnovno poštovanje imam samo dok ga ima i ta osoba i u zavisnosti od ponašanja te osobe moje poštovanje umanjujem ili povećavam. Najviše poštujem ljude koji nisu zlonamerni i koji nisi koristoljubivi. Dve osobine vredne svakog velikog poštovanja danas jer su vrlo retke.
Tacno

Tema je genera, tako da možete pisati i svim vidovima poštovanja koji vam padnu na pamet - samo navedite i kontekst šta je u pitanju.

Šta je poštovanje?
pitao sam onomad mog tatu, (posle kraceg konflikta sa njim) "tata, dali vise zelis da te postujem ili da te volim?" Rekao je "da me volis".
Postovanje je norma, obaveza, bezuslovna podrska .................

Šta je poštovanje?

Poštovanje je pozitivano mišljenje o ljudima koje cenimo, poštujemo njihov rad i mišljenje.

Poštujem svoju porodicu, ali i osobe koje imaju svoje mišljenje i stavove.

Šta je poštovanje?
Poštujem sve. Ali ne dajem za pravo ni glupima ni zlima.

ljudi se nisu iskvareni rodili no su ih drugi shebali. neke manje neke više. pa ih zato treba poštovati i kad su smeće.

Misliš na one koji su imali probleme od detinjstva u porodici, na one koji su postali zli, ljubomorni i sl zbog teške životne priče?
Svi su ljudi uneredjeni zivotom. Radjaju se s slabostima ali tesko zli. Zloba je posledica sjebanog uma.
Poznajem dve osobe koje su imale teško detinjstvo, mladost, težak život, i ja ih poštujem jer su, uprkos problemima, postali dobri ljudi.
I da nisu postali "dobri" trebas ih postovati pa i voleti. Zamisli da ti je taj neko drugi nevaljali rodjeni brat koji je zaglavio u zatvoru. Hoces li mu donositi cigare ili manje bratom smatrati?

najkrace: ne sudi bice ti sudjeno.

Naravno.kako ce neko da traži poštovanje deteta a nikad nije bio tu kada mu treba.
Zašto bi ja poštovao oca ako me recimo vredjao mangupirao se i znao da postojim samo ako mu nesto trebam.ok otac mi ali pravo poštovanje se zaslužuje.
Kada je ta relacija roditelji - deca kontam da poštovanje izvorno može da funkcioniše ili da se razvije kroz "bezuslovnu ljubav".
Inače tu nema nekog momenta vrednosti po pitanju zasluge te neka deca nekada ili idealizuju roditelje bez osnove ili razviju strahopoštovanje prema njima.
A i ono dok je neko dete i ne može svojoj glavom nezavisno da razmišlja i donosi sudove teško da može da razvija neko poštovanje na osnovu zasluge prema drugima. Za razvijanje zdravog poštovanja nam treba životnog iskustva.

Back