STA ZNACI VAS NICK?

Bliznakinja:
*Rea*:
Electra:
Dakle, jasno pitanje... sta znaci nick koji ste odabrali, zasto ste ga odabrali, je l ima neko posebno znacenje... :wink: ?

Ovaj moj, Electra, nije zbog one cuvarke plaze nego ima neka boginja... mislim da je grcka... sad sam zaboravila, ali naci cu sigurno. Onda???
Procitala sam letos ogromnu knjizurinu o grckoj i rimskoj mitologiji.Rea je bila jedna od Zevsovih zena,rodila mu je dva sina (zaboravih kako se zovu :oops: ).Dopalo mi se ime... i eto... *Rea*.
El Rea bese majka Romula i Rema...?Da,da to su ti sinovi :wink:

Ja mislim da Rea nije Zevsova zena nego majka.. ali provericu to.
U svakom slucaju Romul i Rem NISU ti sinovi... oni su sinovi Ree Silvije i boga Marsa... Rea Silvija je potomak jednog od najvecih trojanskih junaka, Eneje, koji je s ocem Anhizom i sinom Askanijem pobegao iz burnin' Troje... u Italiju... Inace, Enejina majka je Afrodita... to je ono sto ga veze uz grcku mitologiju... Znaci postoje dve Ree... jedna Rea i jedna Rea Silvija, s tim da se Silvija javlja znatno kasnije u mitologiji.
Obozavam grcku i rimsku mitologiju. Znam SVE o Romulu i Remu, samo nisam uspela da iskopam sta je bilo izmedju Enejinog sina i oca Ree Silvije... mislim, u porodicnom stablu... ko je tu koga naradjao... ali saznacu :wink:

Electra:
U svakom slucaju Romul i Rem NISU ti sinovi... oni su sinovi Ree Silvije i boga Marsa... Rea Silvija je potomak jednog od najvecih trojanskih junaka, Eneje, koji je s ocem Anhizom i sinom Askanijem pobegao iz burnin' Troje... u Italiju... Inace, Enejina majka je Afrodita... to je ono sto ga veze uz grcku mitologiju... Znaci postoje dve Ree... jedna Rea i jedna Rea Silvija, s tim da se Silvija javlja znatno kasnije u mitologiji.
Obozavam grcku i rimsku mitologiju. Znam SVE o Romulu i Remu, samo nisam uspela da iskopam sta je bilo izmedju Enejinog sina i oca Ree Silvije... mislim, u porodicnom stablu... ko je tu koga naradjao... ali saznacu :wink:
Svaka tebi cast!Mene je u 5. tako davilo kad nastavnik pocne o svima njima,vise ne znas ni ko je ko...

Fiorella:
Electra:
Svaka tebi cast!Mene je u 5. tako davilo kad nastavnik pocne o svima njima,vise ne znas ni ko je ko...

Hi hi hi... hvala... ja sam sad prvi srednje pa se opet to radi... ja sam inace zakleti drustvenjak, ne volim matis (iako, da kucnem u drvo, znam), fiziku, hemiju... al zato obozavam i znam jezike, kao i istoriju... meni je sve to jako zanimljivo, mislim, mitologija, ko je ciji otac, majka, zasto, kako... super stvarcice... :wink:

Šta znači moj nick…hmm…neznam da li ovaj nick može doneti sreću, ali bar je pozitivan, bar daje pozitivan impuls… :D i deluje optimistički na okruženje. :lol: :lol: :lol:
Tako su se javili neki koje je moj nick inspirisao. Evo jedne pesme koju sam dobila jednom prilikom na pričaonici u momentu dok sam razgovarala sa osobom kojoj je “blicnula” pesmica…
U svakom slučaju, lep je osećaj kada znaš da ljude možeš bar da inspirišeš, ako ne da ih usrećiš. :D

Novčić u fontani
sija na suncu
i moju pažnju mami.
Da li je za mene dar
iz mog džepa novčića par?
Da ga uzmem ili ne,
da ga dira dal ko sme?

Ne to rima nije,
već pesma što se u mojoj
glavi krije.
A novčić to nezna i sumnju rađa
možda je plašljiva a možda