Tusenfryd
Poznat
- Poruka
- 7.674
Bliznakinja:El Rea bese majka Romula i Rema...?Da,da to su ti sinovi :wink:*Rea*:Procitala sam letos ogromnu knjizurinu o grckoj i rimskoj mitologiji.Rea je bila jedna od Zevsovih zena,rodila mu je dva sina (zaboravih kako se zovuElectra:Dakle, jasno pitanje... sta znaci nick koji ste odabrali, zasto ste ga odabrali, je l ima neko posebno znacenje... :wink: ?
Ovaj moj, Electra, nije zbog one cuvarke plaze nego ima neka boginja... mislim da je grcka... sad sam zaboravila, ali naci cu sigurno. Onda???ops: ).Dopalo mi se ime... i eto... *Rea*.
Ja mislim da Rea nije Zevsova zena nego majka.. ali provericu to.
U svakom slucaju Romul i Rem NISU ti sinovi... oni su sinovi Ree Silvije i boga Marsa... Rea Silvija je potomak jednog od najvecih trojanskih junaka, Eneje, koji je s ocem Anhizom i sinom Askanijem pobegao iz burnin' Troje... u Italiju... Inace, Enejina majka je Afrodita... to je ono sto ga veze uz grcku mitologiju... Znaci postoje dve Ree... jedna Rea i jedna Rea Silvija, s tim da se Silvija javlja znatno kasnije u mitologiji.
Obozavam grcku i rimsku mitologiju. Znam SVE o Romulu i Remu, samo nisam uspela da iskopam sta je bilo izmedju Enejinog sina i oca Ree Silvije... mislim, u porodicnom stablu... ko je tu koga naradjao... ali saznacu :wink: