Sta znaci Bog ne obitava u toj i toj crkvi?

Sta ces,toliko mi dostize logika i vera...tako mi je kad se drzim samo Biblije a ne citam romane SF zanra... :kafa:
iz moje perspektive Biblija je najčitaniji SF roman svih vremena
Zapravo u kontekst ove diskusije mene zanima dali tamo pise "da su svi mrtvi zapravo zivi",jel ima negde takvog teksta koji bi jasno i precizno demantirao moje "sektaske tvrdnje"...!? :D
Dakle trazim dokaza iz Biblije da su mrtvi zivi i na nebu i da iz tog razloga njima ne treba nit vaskrsenje a jos manje Isusa da bi ih poveo tamo gde je On,onako kako je obecao vernima jer su oni vec tamo,zivi i aktivni pod suncem..
Traži dokaze...to je tvoja SF knjiga u koju ti veruješ pa ti i traži dokaze u njoj..ja u Bibliju ne verujem, ali nalazim da su pisci ponegde kazali nešto mudro i vredno pažnje.....

tvoja vera tvoj problem...moja vera moj problem...
A sta ako neko izrazi zelju da ga krstis,jel imas neki unaprerd spremljeni komentar kojim bi ga najurio iz tvoje "crkve"ili to radis cisto impulsivno i random,kako ti dodje...!?? :D
rekao sam ti ne učlanjujem nikog... ja sam crkva za sebe i ne trebaju mi sledbenici ni popovi....

Traži dokaze...to je tvoja SF knjiga u koju ti veruješ pa ti i traži dokaze u njoj.
E jes ti logika - ti dajes tvrdnju i pominjes Bibliju kao dokaz a kad ti potrazim da mi citiras konkretnog dokaza iz te Biblije kako bi realno potvrdio svoju tvrdnju onda mi kazes DA JA SAM POTRAZIM DOKAZA...!!! :D
Mislim da sam te jednom pitao ali ponavljam - da ne treniras za politicara mozda,vidi se da gradis potencijal...!?
Nek dodju posle neki novinari na presovima i nek ti postave teska pitanja - videce oni s kim imaju posla !!! :zcepanje:

E jes ti logika - ti dajes tvrdnju i pominjes Bibliju kao dokaz a kad ti potrazim da mi citiras konkretnog dokaza iz Biblije kako bi realno potvrdio svoju tvrdnju onda mi kazes DA JA SAM POTRAZIM DOKAZA...!!! :D
Jel piše negde u toj tvojoj SF knjizi u koju veruješ da su Bogu svi živi ili ne piše?
Mislim da sam te jednom pitao ali ponavljam - da ne treniras za politicara mozda,vidi se da gradis potencijal...!?
Nek dodju posle neki novinari na presovima i nek ti postave teska pitanja - videce oni s kim imaju posla !!! :zcepanje:
Treniram na forumu iz dosade i želje da čujem nešto korisno (mudro, pravedno, dobro i da počiva na ljubavi)...mora nekako čovek da popuni vreme

Sta znaci Bog ne obitava u toj i toj crkvi ?
Vise puta se cuje kada neko kaze u toj i toj crkvi ne obitava Bog, sta to znaci ? Kako to da u nekim crkvama obitava Bog , a u nekima ne ?
Значи да није православна. Не може Бог обитавати у римокатоличкој, протестантској кад је отпала од Христа.

Sta znaci Bog ne obitava u toj i toj crkvi ?
Vise puta se cuje kada neko kaze u toj i toj crkvi ne obitava Bog, sta to znaci ? Kako to da u nekim crkvama obitava Bog , a u nekima ne ?
Koji su religiozni parametri za utvrdjivanje da li je Bog u nekoj crkvi, a u nekoj ne ?

Jedan nas poznati samouki religiolog je naceo ovu tema, ali nije dosta stvari objasnio u vezi ne obitavanja Boga u nekim crkvam, postvaljaju se mnoga pitanja, ali nema odgovora ?
:think:
Bog obitava samo u osvećenom hramu u kom se poštuje reč Isusa Hrista, a koji je ujedno i osnivač hrama. "U jednu,svetu, sabornu i apostolsku Crkvu", kaže se u molitvi( Simvol vere). Crkva je jedna, Isus Hrist je glava , a ona je jedno duhovno telo. Sveta, jer je osvećena svetošću Isusa Hrista. Saborna, ne ograničava se na jedan narod, jezik, već na sve narode sveta. Apostolska, crkva se pokorava apostolima koji su bili Isusovi sledbenici i učenici koje je izabrao da šire Božiju reč. Tu je i ustrojstvo koje se kroz vekove poštuje. Na kraju se kroz rukopoloženje vlast prenosi na sveštenike. Gospod je osnivač crkve i on je uspostavio određena pravila. Ukoliko se neko drugi odvaži da osnuje crkvu koja nije po pravilima Gospoda Isusa Hrista, a to su razni sektaši, u toj crkvi Bog ne obitava.

Bog obitava samo u osvećenom hramu u kom se poštuje reč Isusa Hrista, a koji je ujedno i osnivač hrama. "U jednu,svetu, sabornu i apostolsku Crkvu", kaže se u molitvi( Simvol vere). Crkva je jedna, Isus Hrist je glava , a ona je jedno duhovno telo. Sveta, jer je osvećena svetošću Isusa Hrista. Saborna, ne ograničava se na jedan narod, jezik, već na sve narode sveta. Apostolska, crkva se pokorava apostolima koji su bili Isusovi sledbenici i učenici koje je izabrao da šire Božiju reč. Tu je i ustrojstvo koje se kroz vekove poštuje. Na kraju se kroz rukopoloženje vlast prenosi na sveštenike. Gospod je osnivač crkve i on je uspostavio određena pravila. Ukoliko se neko drugi odvaži da osnuje crkvu koja nije po pravilima Gospoda Isusa Hrista, a to su razni sektaši, u toj crkvi Bog ne obitava.
Kako se Isus tu stvorio kod vas ?

znaci da su propovednici svake takve crkve izuzetno nadmeni

* bog je svemoguc i sveprisutan, ali nije u drugim crkvama*

oni eto znaju i gde je bog , mozda je otisao i do pakla, da obidje sotonu

ali ne, oni ZNAJU da on NIJE negde ,on ih je obavestio o svom rokovniku

ako je sveprisutan onda je sasvim sigurno i u drugim crkvama i u domovima ateista , bas svuda

tvrditi da NEGDE NIJE je pokazatelj ne samo da oni znaju gde je vec i da NIJE SVEPRISUTAN

ateista ne , moze biti bilo kakav ako to nije kaznjivo zakonom
Aтеиста може да буде лицемер зато што није верник, а верник не сме да буде лицемер јер то није по вери ?
То је лицемерство.
Атеиста нема права да тражи да верник не буде пун себе када је он пун себе. Не иде то тако.

Aтеиста може да буде лицемер зато што није верник, а верник не сме да буде лицемер јер то није по вери ?
То је лицемерство.
Атеиста нема права да тражи да верник не буде пун себе када је он пун себе. Не иде то тако.
vernik valjda zbog boga treba da neguje kvalitete koje propagira

sta tebe briga za ateistu , ti se bogu pravdas i zbog njega treba da budes nelicemeran i ostalo

a ateista ocekuje da ti stvarno verujes u boga i da si pun vrlina

То је лицемерство.
Vernici su puni sebe, jer misle da time sto slede religiju bivaju bolji od drugih. Nisam nikad sreo
skromnog vernika, bio mirjanin bio svestenik, bio monah. To je i prirodno tako. No ateisti
su odvratni, bar meni. Mozda zato sto sam vernik. Ateisti pljuju po crkvi iz iracionalnih
razloga, nisu u fazonu live and let live, a videli smo u drzavama gde je ateizam kako
se postupa sa vernicima... oni nisu puni sebe oni jednostavno nemaju postovanja
ni prema kome veca riba jede manju bez milosti, ukratko, to je ateizam.

Vernici su puni sebe, jer misle da time sto slede religiju bivaju bolji od drugih. Nisam nikad sreo
skromnog vernika, bio mirjanin bio svestenik, bio monah. To je i prirodno tako.
Неко не постоји јер га ти ниди видео ? Претерујеш.
Сам си рекао да си видео добре монахе.
No ateisti
su odvratni, bar meni.
Ајде немој претеривати, има људи који су нерелигиозни.
И ту своју нерелигиозност не набијају ником на нос.

Неко не постоји јер га ти ниди видео ? Претерујеш.
Сам си рекао да си видео добре монахе.
Dobar i skroman su razlicite stvari.

Ајде немој претеривати, има људи који су нерелигиозни.
И ту своју нерелигиозност не набијају ником на нос.
Ma da, to moze biti samo u bajkama...

skromnog vernika, bio mirjanin bio svestenik, bio monah. To je i prirodno tako. No ateisti
su odvratni, bar meni. Mozda zato sto sam vernik. Ateisti pljuju po crkvi iz iracionalnih
razloga, nisu u fazonu live and let live, a videli smo u drzavama gde je ateizam kako
se postupa sa vernicima... oni nisu puni sebe oni jednostavno nemaju postovanja
ni prema kome veca riba jede manju bez milosti, ukratko, to je ateizam.
znaci tebi ne valjaju ni jedni ni drugi

vernici losi a ateisti jos gori

Back