Sta znaci Bog ne obitava u toj i toj crkvi?

Ниси ме баш најбоље разумео. Лопов нема право другоме да говори да је лопов. Да ли ти је сада јасно ? То што појам "бити пун себе" није законски кажњив, нема никакве везе.
Особе које су горде не могу критиковати другог да је горд.
kad se neko propagira kao vernik on se time izjasnjava kao cestita licnost. ako nije cestit onda je lazov, ako je lazov ocito nije ni vernik
Ти имаш искривљену идеју о верницима, нису верници људи који иду два метра изнад земље и безгрешни су.
Не познајеш ни хришћанство, стога и не знаш шта је бити верник.
Да си читао посланица апостола Павла па хајде, али изгледа да ниси.

Poslednja izmena od moderatora:
Ниси ме баш најбоље разумео. Лопов нема право другоме да говори да је лопов. Да ли ти је сада јасно ? То што појам "бити пун себе" није законски кажњив, нема никакве везе.
Особе које су горде не могу критиковати другог да је горд.

Ти имаш искривљену идеју о верницима, нису верници људи који иду два метра изнад земље и безгрешни су.
Не познајеш ни хришћанство, стога и не знаш шта је бити верник.
Да си читао посланица апостола Павла па хајде, али изгледа да ниси.

Деда, мани се клон налога.
zasto nema pravo?

po kom zakonu?

nisu bezgresni ali bi se trebali truditi da budu sto bolji - pa bog ih nadzire

kakvi su to vernici kad znaju da ih bog nadgleda a rade sve sto on zabranjuje ili ne voli?

eto to ne mogu da shvatim - mislis da si stalno pod lupom svemoguce osobe koja ne voli laz , kradju ,mrznju , zlocine

i onda lagano dok te on gleda radis sve sto on ne voli , ocekujuci njegovu ljubav i vecni raj

pa jel mislite da je on idiot?

Zasto se tako obracas meni.jel sam ikad na ovom forumu ignorisao nekog Bibliskog dokaza ukoliko je iznesen u pravi kontekst ?
evo u ovom postu, jer dobro znaš da se bogataš molio "mrtvom" avramu. jer hrišćanski bog je bog živih, ne mrtvih.
Знамо да су они сада у Царству Божијем ближи Престолу славе Свевишњега, и да нам њихове молитве помажу. Поштујемо њихову успомену: песмама, текстовима, иконама, зградама, храмовима Божијим, и т.д."
naravno crkva svete petke itd. hrišćanski bog je bog živih.
ti veruješ u mrtvog i zato imaš problem sa živim bogom pravoslavne dogmatike.
Dakle kao sto se jasno vidi,za ovog sluzbenog lica Vase verske zajednice,sve te sluzbe mrtvim ljudima
u srbiji a i širom sveta "ta naša verska zajednica" je crkva. dok u ustavu r. s. mesijanski jevrejin ne postoji već je to sinkretički pokret, sekta.
Jer je jedan Bog, i jedan posrednik Boga i ljudi, čovjek Hristos Isus
posrednik za šta?

Naravno da se prava istina skriva od ljudi, a i to je jedan vid manipulacije.Ali to što neki ne dolaze do neke "više svesti" to je problem u samim ljudima kojima je lakše da budu ovce nego razumni ljudi, lakše im je da slušaju i prihvataju sve što im se servira i nameće nego da se konačno svi slože pa da urade nešto za opštu korist celog čovečanstva, ma kakvo ono bilo.A da valja, pa nije baš tako."Hleba i igara", opšte poznata i oprobana manipulacija koristi se još od doba Rimskog carstva, i za svo to vreme opstaje uspešno.Što je dokaz da ljudski mozak i svest nisu mrdnuli ni milimetar na skali neke evolucije, ako se to može tako nazvati.Film "Idiokratija" je odličan primer za sve ovo.Jeftina zabava, sve na klik ili na dodir, rijaliti i glupe jeftine serije,onlajn nastava, sve je to vid medijske manipulacije koja tera neuke ljude da budu još gluplji i što više lenji, da budu vezani za stolicu ili fotelju, umesto da prizvedu nešto ili kupe u radnji, da naruče onlajn, ma samo da ne dižu guzice i budu lenji i poslušni.Naravno, da budu zadovoljni ako uopšte imaju neki posao makar i za bedni minimalac, i da budu zahvalni što uopšte mogu da prežive.Jer tamo negde je rat.Ma da izbije neki nemir ili rat na nekom pustom ostrvu, i to bi bio dobar izgovor za neku svetsku krizu i inflaciju astronomskih razmera, a opet, bogati se bogate još više, dok sirotinja umire od gladi.Pa se ti moli kome god hoćeš kad ti krče creva.Ništa to ne pomaže.Namerno se radi na toj agendi i ništa više nije tajna, pa opet, većina tih hipnotisanih ne reaguje da bi tome došao kraj...
Istina je u Bibliji, zatro je trreba svako sam istraziti...
Manipulise se lazima i tak os to se sakriva istina...
Ko zna istinu ne moze biti izmanipulisan.
Da zabava i sluzi tome da se ljudi udalje od istine...
da se ne bave njom.

Istina je u Bibliji, zatro je trreba svako sam istraziti...
Manipulise se lazima i tak os to se sakriva istina...
Ko zna istinu ne moze biti izmanipulisan.
Da zabava i sluzi tome da se ljudi udalje od istine...
da se ne bave njom.
U Kuranu je istina i svatko to treba ponaosob istražiti.
Nema Boga osim Alaha a Muhamed je njegov poslanik !

evo u ovom postu, jer dobro znaš da se bogataš molio "mrtvom" avramu. jer hrišćanski bog je bog živih, ne mrtvih.
Eto,dao si "dokaza"u prilog a sada je red da tog dokaza proverimo.
Evo sta kaze tekst o tom dogadjaju:

Luk.16,23.24:
"...I u paklu kad bješe u mukama podiže oči svoje i ugleda izdaleka Avraama i Lazara u naručju njegovu,
I povikavši reče: oče Avraame! smiluj se na me i pošlji mi Lazara neka umoči u vodu vrh od prsta svojega, i da mi rashladi jezik; jer se mučim u ovome plamenu..."

Pitanje od 1.000 000 $ za tebe:

Ako li mrtvi zaista idu na nebu nakon smrti to znaci da im tamo ide "samo dusha"jer je telo mrtvo pa kako je to onda onaj bogatas potrazio da mu se rashladi jezik kada je taj njegov organ,zajedno sa ostatkom njegovog tela ostao na zemlji u grobu...!?

naravno crkva svete petke itd. hrišćanski bog je bog živih.
ti veruješ u mrtvog i zato imaš problem sa živim bogom pravoslavne dogmatike.
Evo ,vec dvaput ponavljas istu stvar za koju sam prvi put pomislio da ti je slucajno izletelo ( sto nije retkost kod tebe) ali je sad vreme da nam prilozis dokaze u prilog te svoje...tvrdnje...!!!

posrednik za šta?
Pa pitaj apostola,sto mene pitas,nisam ja to rekao - ja samo citiram njegovu tvrnju a iz tog se jasno vidi da je Isus jedini posrednik !!!
Nema pojasnjenja,nema prostora za bilo kakvih teoloskih akrobacija - nit ovakav posrednik nit onakav posrednik nego jasno i glasno SAMO JEDAN a to znaci za sve aspekta zivota ljudi !!!

Poslednja izmena:

Luk.16,23.24:
"...I u paklu kad bješe u mukama podiže oči svoje i ugleda izdaleka Avraama i Lazara u naručju njegovu,
I povikavši reče: oče Avraame! smiluj se na me i pošlji mi Lazara neka umoči u vodu vrh od prsta svojega, i da mi rashladi jezik; jer se mučim u ovome plamenu..."

Ako li mrtvi zaista idu na nebu nakon smrti to znaci da im tamo ide "samo dusha"jer je telo mrtvo pa kako je to onda onaj bogatas potrazio da mu se rashladi jezik kada je taj njegov organ,zajedno sa ostatkom njegovog tela ostao na zemlji u grobu...!?
Slabo ti kontaš.

Luk.16,23.24:

jasna slika o raju i paklu nekon zemaljskog života.
dakle šta te konkretno buni u toj priči.
hrišćanski bog je bog živih nije bog mrtvih.
ti zbog svoje v. z. mešaš judaizam i hrišćanstvo.

jasna slika o raju i paklu nekon zemaljskog života.
dakle šta te konkretno buni u toj priči.
hrišćanski bog je bog živih nije bog mrtvih.
ti zbog svoje v. z. mešaš judaizam i hrišćanstvo.
Ma jel citas bre ti sto te pitam ili ces i dalje "drzati glavu u pesak"...?
Odakle bogatasu jezik sa nervnim zavrsetcima i odakle Avramu prst da bi ga umocio u vodu i rashladio "bogatog jezika"nakon smrti ( jednom u narucje Avramovo a drugom u paklu)...?
Molim te jasno i glasno,a koja je prava poruka price videcemo kasnije.
Dakle ? :kafa:

Ma jel citas bre ti sto te pitam ili ces i dalje "drzati glavu u pesak"...?
Odakle bogatasu jezik sa nervnim zavrsetcima i odsakle Avramu prst da bi ga umocio u vodu i rashladio "bogatog jezika"nakon smrti ( jednom u narucje Avramovo a drugom u paklu)...?
Molim te jasno i glasno,a koja je prava poruka price videcemo kasnije.
Dakle ? :kafa:
da postoje raj i pakao
mada sam ti to već napisao al hoćeš odgovor koji se tebi sviđa.
ti zasrupaš jevrejsku tezu da nema života kasnije. tora zbog knjige mrtvih prećutkuje zagrobni život a uvaljuješ se u mesijanstvo preko isusa i praviš neku kombinaciju hrišćanstva.

da postoje raj i pakao
mada sam ti to već napisao al hoćeš odgovor koji se tebi sviđa.
ti zasrupaš jevrejsku tezu da nema života kasnije. tora zbog knjige mrtvih prećutkuje zagrobni život a uvaljuješ se u mesijanstvo preko isusa i praviš neku kombinaciju hrišćanstva.
Ponavljam jos jednom pitanje:

Odakle bogatasu jezik sa nervnim zavrsetcima i odakle Avramu prst da bi ga umocio u vodu i rashladio "bogatog jezika"nakon smrti ( jednom u paklu a drugom u narucju Avramovom )...?

Dali to mozda znaci da mrtvi u raj ili pakao idu sa svojim telom pa tako uz put ponesu i svoje jezike i prste a naravno i sav taj nervni sistem ukljucujuci i mozga koji sve to menadjira u organizmu ?
...ili ce ipak biti to da je sve to samo neka simbolika a da je poruka teksta sasvim drugacija od onog sto nam ti ( i tvoja braca u veri) iznosis ?

ti zasrupaš jevrejsku tezu da nema života kasnije.
A odakle ti sad to ?
Kako mislis da nema zivota kasnije kad nam licno Isus to najavljuje ?
Dakle On a kasnije i apostoli kazu da ce taj zivot nastupiti TEK KADA SE ISUS BUDE VRATIO na zemlji i bude poveo svoje verne kod Oca na Nebu...od tada pocinje vecni zivot za sve vernike a ne odmah nakon smrti jer su oni tada u grobu i cekaju vaskrsenje !!!
Primecujes razliku...!?

Poslednja izmena:
Ponavljam jos jednom pitanje:

Odakle bogatasu jezik sa nervnim zavrsetcima i odakle Avramu prst da bi ga umocio u vodu i rashladio "bogatog jezika"nakon smrti ( jednom u paklu a drugom u narucju Avramovom )...?

Dali to mozda znaci da mrtvi u raj ili pakao idu sa svojim telom pa tako uz put ponesu i svoje jezike i prste a naravno i sav taj nervni sistem ukljucujuci i mozga koji sve to menadjira u organizmu ?
...ili ce ipak biti to da je sve to samo neka simbolika a da je poruka teksta sasvim drugacija od onog sto nam ti ( i tvoja braca u veri) iznosis ?

A odakle ti sad to ?
Kako mislis da nema zivota kasnije kad nam licno Isus to najavljuje ?
Dakle On a kasnije i apostoli kazu da ce taj zivot nastupiti TEK KADA SE ISUS BUDE VRATIO na zemlji i bude poveo svoje verne kod Oca na Nebu...od tada pocinje vecni zivot za sve vernike a ne odmah nakon smrti jer su oni tada u grobu i cekaju vaskrsenje !!!
Primecujes razliku...!?
i ti hoćeš da kažeš da isus laže kada opisuje kako je u paklu?
zar si toliko tvrdoglav pa po cenu da negiraš isusove reči. :D
zapamti
hrišćanski bog je bog živih a ne mrtvih tj mrtav bog.
šta ti ovde propovedaš pojma nemam ali to nema veze sa hrišćanskim naukom o zagrobnom životu.

zapamti
hrišćanski bog je bog živih a ne mrtvih tj mrtav bog.
šta ti ovde propovedaš pojma nemam ali to nema veze sa hrišćanskim naukom o zagrobnom životu.
Pakao ne postoji prema Bibliji.
izvorna rec je sheol ili hades koje znace grob.
a neki su pogresno preveli kao pakao.
Tako da Isus to nije spominjao.

Pakao ne postoji prema Bibliji.
izvorna rec je sheol ili hades koje znace grob
a neki su pogresno preveli kao pakao.
Tako da Isus to nije spominjao.
pakao je smola ili katran sa staroslovenskog.
isus opisuje kroz priču osećaj u paklu, kao što opisuje carstvo nebesko kao zrno goruščije.
nego ne sviđa vam se večna muka pa izmišljate da pakao ne postoji.
hrišćanski bog je bog živih a ne mrtvih, usnulih ili memorisanih.

pakao je smola ili katran sa staroslovenskog.
isus opisuje kroz priču osećaj u paklu, kao što opisuje carstvo nebesko kao zrno goruščije.
nego ne sviđa vam se večna muka pa izmišljate da pakao ne postoji.
hrišćanski bog je bog živih a ne mrtvih, usnulih ili memorisanih.
Isus ne spominje pakao.

ne nego ti neces da prihvatis cinjenice.

Sta ja hocu da kazem je u ovom trenutku irelevantno a sta je Isus hteo reci ovom pricom rekao sam vec - to cemo na kraju kad prvo rascistimo trenutno aktuelno pitanje koje cu opet ponovoviti ( i to cu raditi sve dok mi ne odgovoris ili priznas da nemas nameru odgovarati pa da idemo dalje):

zapamti
hrišćanski bog je bog živih a ne mrtvih
Tako je jer ce ga ZIVI SLAVITI,ZIVI I A NE MRTVI...!!!
Tako kaze Biblija i ja tako verujem.

tj mrtav bog.
Ja ovde pricam o zivom Bogu Nebeskome o Kome citamo u Svetom Pismu a pricam cesto i o Negovim zakonima koji su jos uvek na snazi kao i nekim uzputnim temama kao sto je trenutno ova o kojoj raspravljamo...ja se ne bavom rukotvorenim ikonama,kipovima ili sto god slicno tome a jos manje verujem ili se molim mrtvim ljudima...mislim da si i ovaj put pogresno adresirao primedbu...
Nego,jel ce biti onog odgovora...!? :kafa:

Poslednja izmena:

Back