Sta zelite da postanete?

Молим све чланове да ову тему схвате озбиљно и да пишу шта заиста желе да постану, шта чине поводом тога и сл а не да ова тема служи за буџање постова, исказивање тренутних незадовољстава и лупање глупости. Сваки такав пост ће убудуће бити обрисан.

Master_Chief:
zelja mi je da imam master grade u bilo cheme,to mi je cilj za koji cu se potruditi i da ostvarim.

Nije problem zavrsiti faks, problem je zaposliti se i raditi ono sto volis. Pogotovo ako za to sto zelis moras sam da platis. Krecem od licnog iskustva: uvek sam zeleo, (i jos uvek zelim) da radim kao linijski pilot, ali s obzirom da zivim u Srbiji to i nije tako lako dostici. Moras da spremis od 20 000 - 30 000 evrova, ali i posle zavrsene obuke imas sansu vecu od 90% da neces naci posao sto znaci da si bacio lovu (za koju bi morao najverovatnije da se grcis i dizes koejkakve kredite). Zato sam se i odlucio da budem pekar, lekar, apotekar, kolar, stolar,... (sto rece corba: lepo je meji govorio tata: socijalno, zdravstveno i redovna plata...) a ne pilot. Taj san cu ostvariti kad ustekam 5 000 e i lepo dobijem PPL da mogu da se vozikam nebom iznad Srbije (samo ne znam u kom avionu..). Jedino sto ne mogu da da ti kazem kad ce to biti, ali bice...

peleplay:
Nije problem zavrsiti faks, problem je zaposliti se i raditi ono sto volis. Pogotovo ako za to sto zelis moras sam da platis. Krecem od licnog iskustva: uvek sam zeleo, (i jos uvek zelim) da radim kao linijski pilot, ali s obzirom da zivim u Srbiji to i nije tako lako dostici. Moras da spremis od 20 000 - 30 000 evrova, ali i posle zavrsene obuke imas sansu vecu od 90% da neces naci posao sto znaci da si bacio lovu (za koju bi morao najverovatnije da se grcis i dizes koejkakve kredite). Zato sam se i odlucio da budem pekar, lekar, apotekar, kolar, stolar,... (sto rece corba: lepo je meji govorio tata: socijalno, zdravstveno i redovna plata...) a ne pilot. Taj san cu ostvariti kad ustekam 5 000 e i lepo dobijem PPL da mogu da se vozikam nebom iznad Srbije (samo ne znam u kom avionu..). Jedino sto ne mogu da da ti kazem kad ce to biti, ali bice...

Paaa....chovek je u Norveshkoj ( Najrazvijenija zemlja, ja bih rekao ), tako da zaposljavanje mu nece biti problem.... :D

svoj zivot sam zamislila u par crta:
-radim za neke veoma citane novine
-pisac sam najprodavanijih knjiga
-u slobodno vreme kreiram garderobu

ne verujem da cu moci da spojim ove tri stvari,ali potrudicu se bar jednu od njih da ostvarim (najverovatnije rad za neke novine ) :-)

Pa volela bih da postanem detektiv, inspektor ili kako se to kaze ali jos nisam smislila za sta odsek, pre sam mislila da hvatam mamoleltne narkomane, ali nisam sigurna. Mada, svejedno jer sam toliko smotana da me ne bi ni primili na kriminalisticku.
Moram da smislim nesto drugo.
Volela sam da idem na pravni pa da se ubacim u sup, ali sam shvatila da ne mogu sa time da radim u inostranstvu. Shit!

Back