STA ZA MATURU

Skidam kapu onima koji bez problema mogu otici i odabrati haljinu kakvu hoce, a ja :sad2: ja sam previse kriticna.
Ja trazim umjreno i glamurozno i poslije efikasno.
Ne znam dali trazim mnogo, ali prije cu se odlucit za onu varijantu " Ostavi i za poslije" nego nesto sto cu nosit jednu noc i spakirat, a poslije gledati i sjecati se proslosti.
To vam govorim, jer je tako moja sestra napravila,koja kaze da je za veliku maturu potrebno nesto udobnije,ali svecano.
Pokusala sam na netu nesto potrazit,ali uzalud, niti jedna mi se ne svidja.
Sve kicaste...aliii...
190284_209895822359753_100000180104819_940418_3303883_n.jpg

Oktobar,lep izbor

INAČE,preporučila bih dragim devojkama da ne misle "ma to je samo matura obući ću šta god i to je to,šta me briga kako izgledam"
mene generalno ne zanima mnogo moj izgled i nikad se preterano ne trudim,ali opet,kad pogledam slike s mature,dođe mi da se pojedem živa što ću morati da ih krijem do kraja života,jer sam izgledala kao bizon :( i svakog dana svog života izgledam bolje nego tad

svidja mi se vrlo, uvek sam volela haljine topove bez brtela, s tim što meni ne stoje takve nikako iz par razloga
tj, ne osećam se dobro u njima, ali mi se uvek svidi kad nekome dobro stoji a tvojoj figuri leži baš
i boja haljine sa slike mi se čak svidja u ovom slučaju mada obično ne bih ovu izabrala.

:heart:

hvala,nisam mislila da ce ti se svideti,znam da ti vise volis modnu klasiku,nekako stroga moda,a ovo moje nekako vrishti na kich
dodushe nije ako zna da se nosi ali,treba puno da takva haljina ne izgleda jeftino na nekom..tipa htela sam i crne satenske rukavice,pa neke tako ne preterano sljastece narukvice,oko vrata nesto...mada je najveci izazov za haljinu bio ten,ne sme se biti ni srednje tamna ni malo tamnija od tog jer opet izgledas ispijeno,a opet kad si skroz crna izgleda jeftino..sem na Rihanni izgleda :lol: to je problem sa tim jako jarkim bojama,one vrishte,al moras i ti

kad si vitka,rekli su mi, li haljina skroz kratka ( ko Ambrossio ) ili skroz uz telo, do kraja zatvorena ( ko Rihanna )

35k4akm.jpg

mada izvesno je da bih sad najradije obukla ovako nesto

2vc6h3b.jpg

I ne brinite se za to ''jedna neponovljiva noc '' bla bla imacete vi jos mnogo neponovljivih noci u zivotu i sve se one desavaju samo jednom

jedino bih..od-savetovala ( za one pametne da da,kaze ne ''ne bih savetovala'' namerno ovako kazem,get the ******* point ) saten :lol: jer cete umreti na toploti i necete bas moci puno da se pokrecete

Matematiku spremam. :)
Hoću na primenjenu, a možda i teorijsku, šta mi sine.
A pokušavam da steknem radne navike. Odredila sam kvotu učenja od 4-5h dnevno, pa vežbam i tako svašta učim.
Priprema za faks. XD
A šta ti studiraš?
Malo offtopic, kad celog života nisam bila spamer, sada ću. -.-

Matematiku spremam. :)
Hoću na primenjenu, a možda i teorijsku, šta mi sine.
A pokušavam da steknem radne navike. Odredila sam kvotu učenja od 4-5h dnevno, pa vežbam i tako svašta učim.
Priprema za faks. XD
A šta ti studiraš?
Malo offtopic, kad celog života nisam bila spamer, sada ću. -.-

U BG-u?One generacije kad sam ja upisivala je bio lagan prijemni a i mislim da generalno ne daju neke ekstremno teške zadatke,radila sam iz one zbirke 4+ i njihove primere kad sam spremala prijemni.Ja studiram građevinu,i kod nas je matematika na prijemnom pesma.Doduše kasnije mi je na nos izašla,matematike 1 i 2 sam odradila super a na trojci sam stala i ne mrdam.Al ja nikad nisam mnogo znala matematiku.Samo ti drži taj tempo i nema zime za tebe ;)

Blizi se karj skolske godine i maturske veceri za maturante. Mnogi su u dilemi - sta obuci, obuti, koliko potrositi na to, cime doci na maturu... Sve komentare o tome ostavite ovde. THNX za ucestvovanje na temi! Poz! :) :) :) :) :) :) :) 8-) 8-) 8-)

Stvarno treba biti tele pa ne znati sta obuci za maturu....
Problem je u novucu jer ga nema....ako ga ima ovo pitanje je imbecilno,ako ga nema.... nema potrebe da pitas jer ce na kraju sve zavrsiti na improvizaciji....

Poslednja izmena:
U BG-u?One generacije kad sam ja upisivala je bio lagan prijemni a i mislim da generalno ne daju neke ekstremno teške zadatke,radila sam iz one zbirke 4+ i njihove primere kad sam spremala prijemni.Ja studiram građevinu,i kod nas je matematika na prijemnom pesma.Doduše kasnije mi je na nos izašla,matematike 1 i 2 sam odradila super a na trojci sam stala i ne mrdam.Al ja nikad nisam mnogo znala matematiku.Samo ti drži taj tempo i nema zime za tebe ;)

Jeste, u Bg-u. Da, nisu teški zadaci. Mi u školi krugove zbirke radimo pa iz njih i prijemni spremam. Učim i po tatinoj knjizi iz Matematike 1. A doneće mi jedan profesor sledeće nedlje zbirku po kojoj profesori u Bg-u na faksu spremaju djake. A na prijemnom su mi isti zadaci kao što su bili na kontrolnim u školi. Bukvalno je iste primere profesorka davala, i sve one crvene zle sa prijemnog na ETF. :/ Tako da sam to prešla, pa neće teže biti od toga valjda. Ne znam šta spada u matematiku 3. Je l ti teško ili obimno?

Jeste, u Bg-u. Da, nisu teški zadaci. Mi u školi krugove zbirke radimo pa iz njih i prijemni spremam. Učim i po tatinoj knjizi iz Matematike 1. A doneće mi jedan profesor sledeće nedlje zbirku po kojoj profesori u Bg-u na faksu spremaju djake. A na prijemnom su mi isti zadaci kao što su bili na kontrolnim u školi. Bukvalno je iste primere profesorka davala, i sve one crvene zle sa prijemnog na ETF. :/ Tako da sam to prešla, pa neće teže biti od toga valjda. Ne znam šta spada u matematiku 3. Je l ti teško ili obimno?

obimno,narokaju milion zadataka u zbirku,svi različiti,pa ti stigni da radiš.To su ti dvojni,trojni,površinski,zapreminski integrali,diferencijalne jednačine,funkcije više promenljivih,nije baš ni lako.Videćeš.

Ojsa!
Integrale volim. (: Imali smo pismeni neki dan. Od duple parcijalne do tgarccos, pa transformacije. Juhu!
Vidim da ti je baš veselo. Mada kad položiš tako neki ispit verujem da posle sve ide lakše.
Ne znam kako tebi, ali imam utisak da ako vežbaš matematiku i trudiš se da pronikneš u srž, sve drugo je zaista zezanje.

Ojsa!
Integrale volim. (: Imali smo pismeni neki dan. Od duple parcijalne do tgarccos, pa transformacije. Juhu!
Vidim da ti je baš veselo. Mada kad položiš tako neki ispit verujem da posle sve ide lakše.
Ne znam kako tebi, ali imam utisak da ako vežbaš matematiku i trudiš se da pronikneš u srž, sve drugo je zaista zezanje.

eek,ja nisam imala integrale u srednjoj i sad mi treba mnogo vremena da skontam.Upravo tako,nekako,ako kontaš matematiku neke najosnovnije stvari i ako si stekao rutinu kasnije sve povezuješ preko toga,i iz drugih predmeta kad izvodimo neke stvari mnogo lakše ide,sklapa se sve u glavi...al treba baš puno da se radi,stvarno.

eek,ja nisam imala integrale u srednjoj i sad mi treba mnogo vremena da skontam.Upravo tako,nekako,ako kontaš matematiku neke najosnovnije stvari i ako si stekao rutinu kasnije sve povezuješ preko toga,i iz drugih predmeta kad izvodimo neke stvari mnogo lakše ide,sklapa se sve u glavi...al treba baš puno da se radi,stvarno.

Ako si imala izvode, to je kao da si imala integrale. Samo zamisliš da je taj integral izvod, i onda inverznu njegovu funkciju tražiš.
Meni dosta pomaže da sama kopam teoriju matematike po netu i knjigama.
Recimo, izvod mi je bio sasvim nejasan dok nisam našla objašnjenje da je izvod mera brzine promene funkcije, tj tangenta funkcije u svim tačkama.
Onda to preneseš na integral!
Najlepše je kada otkriješ nešto što do tada nisi znao.

Back