STA ZA MATURU

keep uopste nije to poenta, vec su cene haljina mnogo vise, posebno ako su unikatne, pa mi je chudna ta cena.
ne patim od skupe i markirane odece.
inache nashla sam cipele u Splitu :D
mada nije sigurno da cu ih nositi na maturi, al nema veze :mrgreen:

pa verovatno se kod nas unikat ne ceni dovoljno, vecj se ceni marka.
unikat valjda daju po nekoj realnoj ceni, materijal, utrosheni rad, a kolko ti cenu zbudzhe s nekom armani dolche gabana markom?... a sve neko djubre s buvljaka.

Keeper:
pa verovatno se kod nas unikat ne ceni dovoljno, vecj se ceni marka.
unikat valjda daju po nekoj realnoj ceni, materijal, utrosheni rad, a kolko ti cenu zbudzhe s nekom armani dolche gabana markom?... a sve neko djubre s buvljaka.

i vecini unikata su cene dosta visoke bash zbog toga shto su unikati, bar koliko sam ja videla po radnjama...
zato ja shijem haljinu- najisplativije mi je

andja_stay_cool:
ja sam planirala da dam za haljinu oko 100 jevreja..nista posebno...planiram da je obucem jos neki put
a sandale vec imam...necu da kupujem,,,
mozda samo jos torbicu...kad nađem 'aljinche... =)
i nikakav drugi trosak

ja sam debil prvo kupila cipele, a za haljinu josh nemam pojma kakva ce biti :lol:
al dobro, cipele nisu bile mnogo,150 kuna (oko 1500 din), tako da cu uzeti josh jedne ako mi se ove ne budu slagale (:

Sad me podsetiste... u vreme kad je bila moja matura prošle godine... bilo u novinama kako su neki maturanti došli duuuugačkom limuzinom... i kako su devojkama haljine bile oko 1000evra... e sad fora je... što su bili baš ružni... znači... nema tih para koje će ih ulepšati...

Keeper:
o pa da, ako neshto nisi debelo platio onda se ni ne isplati icji na maturu.

ja sam otishao na svoju u koshulji i farkama, jedino su me kucji naterali da obuchem neke fensi cipelice, al prezhiveo sam ih. bacati pare na maturska odela, haljine, limuzine - glupost.

А није глупост ићи на велику матуру у фармеркама? не кажем ја да се треба растурити од давања пара за матуру, али јбт у фармеркама :?:?:? То као да си изашао на пијацу... :?:?:?

Dovla:
А није глупост ићи на велику матуру у фармеркама? не кажем ја да се треба растурити од давања пара за матуру, али јбт у фармеркама :?:?:? То као да си изашао на пијацу... :?:?:?
a neee..ja na pijacu idem u trenerci...

takodje ;p

inache shto da ne ide na maturu u farmerkama... meni to moze ok da se iskombinuje sa nekom lepom koshulljom,sakoom, cipelama... neko se ne oseca lepo u odelu il mu jednostavno ne stoji

Па не кажем ја да мора одело, али фармерке су некако у фазону ''е не знам шта да обучем - узећу фармерке оне иду уз све''... на страну то што фармерке нису и не могу никако бити у неком свечанијем облику шта год се остало обукло... не знам, али фармерке обући на велику матуру... :?:?:?

mogu farmerke da budu i te kako svecane,a taman da pritom ne izgledas ko starmali - ko sto vecina klinaca u 4 srednje izgleda kad obuce odelo.
ja sad kad bih opet bila pred maturom ili ne bih otisla na istu,ili bih se makar vise najela da povratim malo sav taj novac koji se pukne oko toga.
inace matura kao matura uglavnom se pretvori u paradu ljudi koji izgledaju 10 godina starije ili u klasicnu kic paradu - ako je sudeci po prethodnoj generaciji koju sam ja videla :)

Па сад... у Hyatt-у је забрањено доћи у фармеркама тј можеш доћи али те неће пустити да уђеш... такође може се елегантно обући и без одела... неке полу панталоне полу фармерке могу да направе посао уз кошуљу чак и без сакоа... нигде одела, нигде фармерки, а свима супер... ови клинци не изгледају ни као стармали ни као 10год старији, а довољно су елегантни за место и прилику...

Dovla:
razlog tome nije ni nekakav otpor svemu tome shto se radi sa maturom, skupim i specijalnim odelima samo za jednu priliku, a bogami ni moj modni ukus (farmerke idu uz sve) iz prostog razloga shto o modi i oblachenju razmishljam koliko i o kishi u turkmenistanu.

stvar je u nechemu shto tvoj mozgicj, tachnije tvoj etichki stav koji se odrazhava u opshtoj estetici ne mozhe da pojmi - a radi se o spontanosti i skromnosti.

nit' je ko negativno il pozitivno il bilo kako iskomentarisao moje oblachenje s obzirom na to da ni drugi nisu daleko odskochili od mene, poshto smo mi ipak bili umetnichka shkola i imali drugachije poglede na sve to od drugih shkolaraca.

a karakterisanje nechega kao "glupo" najbolje da zadrzhish za sebe, verujem da cjesh mu tu nacji najshiru primenu.

Није шија него врат... "није ствар у отпору итд већ смо ми уметници и на то гледамо мало другачије" :roll:

И која спонтаност? Која скромност? Ах да... спонтано ћу обући фармерке јер ми је то пало на памет и болеће ме патка што сам заправо дошао на свечаност, а не на фудбалску утакмицу... скормно нема шта... :roll:

Ништа фармерке нису јефтиније од неких ок панталона (не одела) које би много више пристајале прилици. Али авај... неки људи изгледа никада неће схватити неке основне принципе бонтона.

Dovla:
Није шија него врат... "није ствар у отпору итд већ смо ми уметници и на то гледамо мало другачије" :roll:

da bi bio otpor, mora biti protiv nechega.
a moje nije protiv ovoga ili onoga, vecj moj stav i moja etika iz koje proizilazi moja estetika.
a to shto je to suprostavljeno nechemu, nije moj problem.

Dovla:
И која спонтаност? Која скромност? Ах да... спонтано ћу обући фармерке јер ми је то пало на памет и болеће ме патка што сам заправо дошао на свечаност, а не на фудбалску утакмицу... скормно нема шта... :roll:
vi'sh kako kontash.

Dovla:
Ништа фармерке нису јефтиније од неких ок панталона (не одела) које би много више пристајале прилици. Али авај... неки људи изгледа никада неће схватити неке основне принципе бонтона.
ti mi znash shta pristaje prilici. prvo ne znash shta pristaje tebi.

da sam video ovakav naslov u novinama, nishta ne bih posumnjao.

Vladimir Kapor zvani "Vlada Robija" dolijao pravdi u Kopenhagenu.
34521.gif

Srpsko tuzhilashtvo je vecj uputilo zahtev za ekstradikciju i tako dalje.

e pa yebo te taj tvoj bonton kad sklopish odelce, koshulju i kravatu u papagajskoj kombinaciji koja vishe prilichi sahrani nego svadbi, al chim si ti obukao odelce i sklopio dve boje, mislish da sve znash o bontonu i lepom oblachenju i ponashanju.
more shabanizam.

Оооооој доконости зашто си ми тако страна... :roll::roll::roll:

За разлику од тебе итекако знам шта пристаје прилици, а богами знам и шта мени пристаје... даље... од сада немој да си ми поменуо нешто о томе како ти познајеш бонтон и шта приличи прилици, а шта не... нарочито не после реченице ''...више приличи сахрани него свадби...'', а изнад које стоји слика са ЦРВЕНОМ кошуљом, одело са наранџасто-црвеним пругама и кравата са наранџасто-црвено-белом комбинацијом... :roll::roll::roll:
На сахрану се никако не носе јаке боје попут црвене, наранџасте, жуте и флуоросцентних боја... :roll::roll::roll:
И ти си као неки уметник... ма да... :roll:

А ево и за крај, рекао сам ОСНОВНЕ ПРИНЦИПЕ о бонтону, а не СВЕ, као прво, а као друго дајем обе руке да сам најмање 7х (и ја свашта лупам питање је да ли си ти био и на једној) више од тебе био на разноразним свечаностима (не рачунајући свадбе, матуре и сл) и да сам у односу на тебе знатно више едукованији и упућенији у појмове ''лепо облачење'' и ''лепо понашање''.

И да... не мора да значи да ако неко са 18-19год носи одело да је он обавезно криминалац и робијаш (садашњи или будући). То што си ти написао је класична прича искомплексираних људи који нису ушли у значајнију институцију од општине.

genije, ako sam rekao da vishe prilichi sahrani nego svadbi, nisam rekao da potpuno prilichi sahrani. :lol:
mislim, u crnom na svadbu pa josh papagaj-kombinacija.

i nisam te uporedjivao s krimosem i robijashem zato shto si sa 18-19god obukao odelo, vecj zato shto ti je bon-ton i "ukus" na nivou takvih ljudi, i shto se narodski zove "kich". a i neodoljivo podsecjash na slici, pa se nisam suzdrzhao.

i za kraj (shto se mene tiche), moje oblachenje na maturskom proizilazi proste chinjenice da sam otishao na zayebanciju sa drushtvom i da su maltene svi isto uradili, i shodno tome se obukao.
maturske vecheri, svadbe i ostalo shto ti zovesh "svechanostima", jednostavno nisu to - gologuze pevaljke, seljachka muzika, bahanalije i svinje koze volovi sa jabukama u ustima i na stolu, pijanchenje bahacjenje i dranje. takve stvari nisu svechanosti. tako da kachi machki o rep tvoje priche o "svechanostima" poshto neshto zaista svechano u zhivotu nisi video.

za svechanost recimo proglasi dan kad budesh imao vishe od 2g mozga u glavi, a ne tipichnu ovdashnju svadbu ili matursko veche. ;)

Ето сад... ''нисам рекао, али сам мислио...'' лепо пише шта си написао, а ако тако пише тако си и мислио, јер додатних смајлија (који би евентуално доказали сарказам или нешто сл) нема.

Ти људи са којима ме ти упоређујеш имају кајле од 500-700 грама око врата, златни сат на руци и три мобилна на столу и у Hyatt долазе Мерцедесима, Аудијима и сл, а не бусом Југопревоза Ковин. Мада искрено да ти кажем, врло је занимљива твоја констатација (да изгледам као мафијаш) јер се поклапа са мишљењем једне девојке, али то је већ нешто интерно и не бих залазио у то сад... него... поента је да ја нити сам имао циљ да тако изгледам нити сам тако изгледао... мој изглед је у потпуности одговарао прилици, мојим годинама и месту. То не кажем само ја већ и многи људи из света моде - дакле људи који имају мало смисла за такве ствари.

И да... прочитај мало боље... написао сам НЕ РАЧУНАЈУЋИ свадбе и матуре, дакле мислио сам на свечаности попут пријема код Немачког амбасадора, присуствовању седници савезне владе и многе друге... прихвати да неко други може бити у праву... није то ништа страшно... дешавају се и много страшније ствари... ;)

Back