Šta vozite..?

• Začetnik teme Začetnik teme pikax
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sve sam rasprodao u k****. Sad samo sbahn, ubahn, patike i bajs.
Pa realno, kada živiš u većem gradu, s barem solidno razvijenim javnim prometom, auto ti ni netreba.
Mislim da si u N.Y. brži na scooteru od 50cm3 nego u autu.
Možda si čak brži i na biciklu.
I mrzim vožnju po većim gradovima, u ZG ako ne voziš kao afrički divljak, nećeš nigdje stići.
Nikada neću zaboraviti šok na licu cure kada sam joj stao na pješačkom dok je šetala doga, gledala u mene kao da sam iz druge dimenzije.

Iako, Talijani su posebna priča, svi imaju slupane aute i nitko se pretjerano ne uzbuđuje.
Bila je prometna studija u EU državama, koliko automobila prođe kroz raskrižje u istom vremenu kada je zeleno.
Italija : Hrvatska omjer 3 : 1, tako nešto.
Tamo već na žuto svi polete, dok se u Hrvatskoj po manjim mjestima tek ubacuje u brzinu par sekundi nakon što se zazeleni.
Pa i ono zaustavljanje na cesti, kada ti iz suprotnog smjera dolazi osoba koju dugo nisi vidio, spusti se prozor, a ponekad se i izađe iz auta kako bi se rukovalo i malo popričalo.

Iako, Talijani su posebna priča, svi imaju slupane aute i nitko se pretjerano ne uzbuđuje.
Bila je prometna studija u EU državama, koliko automobila prođe kroz raskrižje u istom vremenu kada je zeleno.
Italija : Hrvatska omjer 3 : 1, tako nešto.
Tamo već na žuto svi polete, dok se u Hrvatskoj po manjim mjestima tek ubacuje u brzinu par sekundi nakon što se zazeleni.
Pa i ono zaustavljanje na cesti, kada ti iz suprotnog smjera dolazi osoba koju dugo nisi vidio, spusti se prozor, a ponekad se i izađe iz auta kako bi se rukovalo i malo popričalo.
Ovo je tačno. Stopirao sam jednom u Trst nekog tipa sa kršinom, rukom pridržava sedište da mu se ne strovali nazad, a na semaforu svih 15 auta što su čekali kreću simultano- Ostao mi utisak za ceo život.

Sto kazete za ovog bas se kanim otici ga pogledati
Screenshot_20241216-123951 (1).png

Back