Sta volite da jedete?

slušam u društvu ove nove domaćice, koje kao znaju da kuvaju, pa kad ih pitaš šta su kuvale juče, one kažu da su pekle krompir i meso, uglavnom neko prženje i eventualno pohovanje

ali maltene ni jedna ne "kuva", ne kuva varivo..
a tek o supi da ne pričam, uglavnom neke brze čorbe i sl

Meне један модератор зајебавао да све кувам у једној шерпи. Ћутук.

Тако се наиме кувају права јела, она у којима је све садржано. У три шерпе се прави оно што и будала зна да сачини.

@ proka, kada skuvam pasulj, izgleda isto kao ovaj sa slike, Preukusan je. Ne stavljam ni kap ulja, ni trunku brašna.
Paulj operem potopim da odstoji. Prokuvam, bacim vodu.
U drugu šerpu na krupno isečem -2 -3 glavice crnog luka, šargarepu, 1 krompir, 1-2 sveža paradajza, ljutu papričicu.
Kada se skuva, sve izbleniram. Spojim pasulj, izblendirano povrće, dodam vode i kuvam. Bude gust, ukusan. Ponekada ga skuvanog ubacim u zemljani sud i zapečem u rerni.
Od začina samo so (vegetu) i biber. Volim ljuto.
E, da, možeš bez mesa, možeš sa suvim mesom, slaninom, kako god.

malo me iznenadio krompir na spisku...
ali ogladneo sam od samog čitanja tvog posta :D

Meне један модератор зајебавао да све кувам у једној шерпи. Ћутук.

Тако се наиме кувају права јела, она у којима је све садржано. У три шерпе се прави оно што и будала зна да сачини.
danas postoji gomila recepata za kuvanje u jednoj posudi

i ja mislim da je tako bolje, em manje sudova za pranje :D
em svi ukusi ostali u posudi, sve se savršeno prožmelo, sjedinilo

ja čak i špagete kuvam u jednoj posudi sa mesom, prelivom i sl

evo primera, čak 31 recept u ovom video o kuvanju u jednoj posudi !!

malo me iznenadio krompir na spisku...
ali ogladneo sam od samog čitanja tvog posta :D
Od krompira dobije gustinu. Zaboravila sam da napišem; dodam čen ili dva belog luka (u deo za miksiranje) a kada sve spojim dodam lovorov list. Sve je stvar ukusa.
Edit: sada videh da je tema 'Šta volite da jedete', nije baš da volim, spremim pasulj ponekada.
Ako budeš probao da kuvaš na ovaj način, nadam se da ćeš opisati doživljaj.

Od krompira dobije gustinu. Zaboravila sam da napišem; dodam čen ili dva belog luka (u deo za miksiranje) a kada sve spojim dodam lovorov list. Sve je stvar ukusa.
Edit: sada videh da je tema 'Šta volite da jedete', nije baš da volim, spremim pasulj ponekada.
Ako budeš probao da kuvaš na ovaj način, nadam se da ćeš opisati doživljaj.
dogovoreno :D

kad sam ih se juče setio, morao sam ih jutros praviti za doručak

evo vruće zapečene palačinke sa sirom :D

1591864773384.png

Back