Sta volite da jedete?

Ролат од малина. Њам. Пошто имамо своје малине а и сезона је, често правимо тај ролат. Укусан, топи се у устима. То жена прави нешто једноставно.. испече коре, бела крема, малине..

Čorbe (teleću, pileću, povrtnu,...sve sem ribljih), sve supe, pečenje (i jagnjeće i svinjsko), savršeno oprana i spremljena crevca, piletinu, ćureća prsa, kuvano meso, slaninu, pečenicu, kukuruzni hleb, vrlo redak jogurt, krastavac, luk (beli i crni), a posebno mladi, praziluk, paprike...srpsku salatu tolerišem (iako ima paradajza), krompir (svih načina spremanja i svih formta,...kuvani, pečeni, prženi, restani, punjeni, pita krompiruša, salata, čak i drljavi čips moram priznati...), kukuruz (i sve što se pravi od kukuruza, od kukuruznog brašna do kokica), sve što je zelene boje (zelene salate, sve varijante, matovilac, rukola; brokoli, prokelj), kiseli krastavčići, rotkvice, lubenica, jabuke, mandarine, banane, narandže, limun, limeta, grejp, jagode, ponekad trešnje i dinje, fine švajcarske sireve (npr. sa biberom), pirinač, tikvice (punjene tikvice skoro koliko i punjene paprike,...salata krompir-tikvice), punjene patlidžane, slatki blago začineni kupus ako baš stvarno nema zelene salate, sarma od kupusa ukoliko nije baš kiseo, sarmice od zelja, pojedine kruške (samo one baš slatke, koje nisu opore), breksve nektarine; izbegavam pekare generalno, ali obožavam đevrek (posebno kuvani), koktel peciva, žu žu, slane štapiće i sve bureke (uklj. i slabo populrni burek sa sirom). Obožavam pite od jabuka, ali ipak znatno pre lenja nego savijača. Volim i tost. Pasulj i grašak svakog formata (redak i prebranac, posebno; i u salati, naravno). U zadnje vreme zavoleo sam lepo pripremljene morske ribe, pa čak i pojedine rečne. Volim kolituće od lignji. Morske račiće obožavam, suši je ono OK. Volim jaja svakog formta (poširana, kuvana, na oko,...) ali kajgana nema konkurencije. Viršle, kao, volim, ali to je smeće koje se trudim da ne jedem nikada kao ni generalno bilo kakve mesne prerađevine. Od insekata larvice su jedino nešto baš kao da bih ih jeo.

Ne volim previše mnogo začine i dodatke, tako da samo so, biber, senf i ajvar. Ako baš idu negde maslinovo ulje i sirće, idu u minijaturnim količinama (kapi). Nekada sam voleo palačinke (i čoko i prirodnim džemovima; nikako one bezvezne marmeladice). Kajsije ne jedem sem ako mi ih neko drugi ne oguli ili ukoliko se pomučim da ih operem i oljuštim kompletne rukavicama, tako da nisam u prilici baš da ih jedem skoo nikada, ali ih obožavam i posebno sve što se pravi od kajsija (svaki džem, slatko, sokić,...). Slatko volim, mada najviše o svega slatko od divljih šumskih jagoda. OK je i od dinja. Sladoled, naravno i sve čokoladne tortice i kolačiće (posebno kad ih spremim i sam). Uz sve slatko obavezno se pije mleko. OK su i koh i tri leće.

Poslednja izmena:
giros,soma,krompir u bilo kom obliku,kukuruz takođe,karađorđevu i šopsku,špageti karbonara i bolonjeze,pica ih bre bolje pitaj šta ne volim...ali nisam debeo držim liniju i treniram izbacio sam večeru to je bilo ključno posle 16:00h ništa ne jedem sve do doručka sutradan

Ја као Златиборац, увек сам волео качамак од белог брашна са врелим, слатким млеком и 3-4 пуне кашике веома старог кајмака који се истопи у млеко па се све то исмеша. То кад појдеш, сит си до ПРЕКОСУТРА !

Najomiljenije su mi pohovane paprike punjene sirom :D
Ja sam ih danas samo ispekla i pohovala.
I ja volim punjene sirom

IMG_20210815_115950.jpg

Back