Šta vas je danas oduševilo?

Oduševio me je jedan čovek. Stojim na stanici i čekam tramvaj, i kad sam malo zaboravila na svoje brige, primetim čoveka sa tri psa u parkiću pored stanice: čovek je, dok su njegovi psi trčali po parku (u stvari travnata površina u gradu, sa klupicama, oko 100 m2) u najlon kesu pokupio svo đubre sa trave i oko klupica (kartonske čaše od kafe za poneti, plastične flaše, salvete, ambalaže i slično) i odneo u kantu; onda je privezao pse, iz druge kese koja je ležala na travi je izvadio suvi hleb i nahranio ptice, i tek kad su ptice odletele pustio pse, pokupio nešto (pretpostavljam izmet) iz trave, i odneo u đubre... tu sam već ušla u tramvaj, a da me nije bilo sramota, i da nisam žurila, baš bih mu prišla i čestitala. Čovek doteran, vidi se da mu to nije posao, samo šeta pse u svom kraju.

Oduševio me je jedan čovek. Stojim na stanici i čekam tramvaj, i kad sam malo zaboravila na svoje brige, primetim čoveka sa tri psa u parkiću pored stanice: čovek je, dok su njegovi psi trčali po parku (u stvari travnata površina u gradu, sa klupicama, oko 100 m2) u najlon kesu pokupio svo đubre sa trave i oko klupica (kartonske čaše od kafe za poneti, plastične flaše, salvete, ambalaže i slično) i odneo u kantu; onda je privezao pse, iz druge kese koja je ležala na travi je izvadio suvi hleb i nahranio ptice, i tek kad su ptice odletele pustio pse, pokupio nešto (pretpostavljam izmet) iz trave, i odneo u đubre... tu sam već ušla u tramvaj, a da me nije bilo sramota, i da nisam žurila, baš bih mu prišla i čestitala. Čovek doteran, vidi se da mu to nije posao, samo šeta pse u svom kraju.

Svaka čast............mislila sam da tako nešto više ne postoji..........još da je taj neko bio mlađa osoba,oduševljenju nikad kraja!!!

Oblaci iznad grada prvo kao šlag navrhu a dole sve tamniji oblik nakovnja polako ali sigurno formiraju front iznad grada.
@Honduras u razgoovoru sa prijateljima iz Amerike bio sam iznenađen koliko njih u šetnje u kraju nosi kesu i štap za nabadanje smećaa:)A ne rade u Čistoći već jednostavno žele da im okruženje bude što lepše šumovitije i prirodnije.Kod nas bi ljude to bila sramota da rade ali ih nije sramota da zagađuju

@Honduras u razgoovoru sa prijateljima iz Amerike bio sam iznenađen koliko njih u šetnje u kraju nosi kesu i štap za nabadanje smeća:)A ne rade u Čistoći već jednostavno žele da im okruženje bude što lepše šumovitije i prirodnije.Kod nas bi ljude to bila sramota da rade ali ih nije sramota da zagađuju

Meni je to super. I u stvari bi trebalo da bude normalno. Čitala sam dosta o tome, kako ljudi 'osvajaju' male površine u gradu i samoinicijativno sade cveće, sređuju zapuštene ćoškiće, stanari prosto sebi naprave lep prostor za druženje, kad već država ili vlasnik ne vode računa o tom prostoru. To jse skroz lepa ideja, i kad ljudi kod nas ne bi bili smoreni iz milion razloga (razumljivo) gomila stvari bi mogla da se sredi u vrlo malom vremenskom roku: dogovori se radna akcija sa ekipom iz zgrade/komšiluka, svi siđu, počiste, posade nešto, i posle komšijski popiju piće u svom novom parkiću. I onda, pošto su ga sami sredili, više ne prave haos i opominju svakoga ko im prlja prostor. Zvuči kao naučna fantastika, a nije, skroz je normalno, ili bi trebalo da bude.

Kad se samo setim našeg dvorišta u Beogradu - to je bilo ono ogromno dvorište okruženo zgradama sa četiri strane (ulice) - korov i beton i đubre. A ladno smo mogli da imamo raj na zemlji, naš park u sred grada, za koji niko ne bi ni znao, samo mi koji živimo u kraju. Sa travom, cvećem, klupicama, i voćkama, peskom za klince, što da ne...

Poslednja izmena:
Vidi šta mi piše u potpisu...:)Iako ne pratim nešto preko ove odlčne stranice dobijam feed...
https://www.facebook.com/Greece.Israel.Cyprus
252251_403691206339212_448691159_n.jpg

Rezultati izbora u Grčkoj...Nadam se danu kada će evropski Jevreji Izraela naći put kući...

Back