Šta vas je danas oduševilo?

Da... Kako me je samo naljutio!!! :evil:

Još se pravda:''Znaš ogromne su svinje, preko 300 kg, ne bi se osušila lepo, ne znamo mi to sušiti... '' ''Kupiću ti domaću kod nekog čoveka u selu, kakvu god hoćeš'' :roll:

Ali došli mama i tata večeras, pa kažu:''Ajde ne sekiraj se, koljemo mi sl.nedelje, ostavićemo ti šunke'' :heart:
Lepo je to što želiš, ali se spremi na to da nema šunke dok bebac siki...nema još koječega za jelo, ali, navikneš se.

Pa ne bi trebalo suhomesnato, preslano, kupus, pasulj, boranija, narandže, jagode, čokolada...ima toga mnogo, sve nekako prođe kroz mleko pa beba ima grčeve. Mada nekom ništa ne smeta, ali , eto, većini dece smeta.
Hvala marge... :D
U pravu je Marge u vezi ishrane. Cicak, malo se informisi, kupi neku knjigu, vrsljaj po netu itd. ;)

Moraću da saznam više o tome...
A knjige sam odbijala, jer me samo utripuju... ;):D

mail

Nišlije su po mnogo čemu specifični. Osim hrane, neverovatnog temperamenta poznati su i po samo njima svojstvenim izrazima i fazonima. Nemoguća poređenja, fascinacija Romima i Vlasima, muškatlama (?) i zadnjicom su samo mali delić njihove neverovatne frazeologije.
Smorio se

Smorio se ko Spajdermen u Vojvodinu.
Smorio se ko Džej na basket.
Smorila se ko ciganka u solarijum.
Smorila se ko ciganski sapun.
Smorio se ko napolitanka na spomenik.
Smorio se ko krtica u saksiju.
Smorio se kao pedofil u starački dom.
Kad te ja…

Kad te udarim će ti mucaju deca do osmi razred!
More bre, kad te dunem, lebac će ti se ogadi.
Ću te iscepam ki ladno pivo pred zadrugu!
Sad ću ti pokažem od koje se drvo pravi Pinokio.
Napašeš mi se guzne dlake!
Ka’ te udarim, ce podrignes na lanjski zeljanik!
Ću te slomim ko mače muškatlu!
Ću te zalepim ko muvu na mušemu!
Kad te udarim će ti razmenim vilice!
Poređenje

Pun si s fazoni ko goovno s vitamini.
Al si dosadan ki kratko ćebe!
Će izginemo ko Vlasi na ringišpil.
Utego se ko fića pred tehnički pregled.
Izmrzosmo ko muškatle.
Smeje se ko dupe u novim gaćama.
Nemoj da cvrčiš ko mekika na zejtin.
Nakostrešio se ko petao pred jebačinu.
Razbac’o se k’o gram sira na ‘ektar gibanice.
Zacopala se ko vrana u supalj ora’.
Šta se treseš ko trovan miš?
Rastegja se ko muda na vrućinu/goovno na kisu.
Bolje kkurac u sve nego sve u kuurac.
Izmrzo ko eskimska muda.
Skupa ti ta kapa, ko da je od neprcani mačići pravljena.
Lupaš ko prazna vodenica!
Zbog takvih ljudi prave sveće od dinar!
Čekam te ko kuče ispred kasapnicu.
Lepa je ko da gu grobar ispod lopatu vadio.
Soitije

Kom je jeebanje suđeno njemu gaće same spadaju.
Ne ide se s golo duupe u pijani svatovi.
Šta se gubiš ko nevinost na ekskurziju?
Ću te iscepim ko pivo ispred zadrugu!
Će te razbucam ko bugarsku skupštinu!
Šta si se uvatio za mene ko prizetko za testament.
Ću te icepim ko svinja šušku!
Šta si se oznojio ko kuurva u manastir?
Će te i’cepam k’o nepismen čitanku!
Pred staru patku i staru pušku nikad se ne trti, nikad se ne zna kad će opali.
Napalio se k’o dabar na kubik drva.
Mala se uvija ko kolica sa šuplju gumu.
Žene, ne tvrdite pazar, pazarite tvrd!
Napalio se ko vepar na tarabu.
I na tarabu pisalo piička pa jedan odrao kkurac odj jjjebanje.
Mudrosti

I topola je visoka, al’ čavkekeenjaju po nju.
Ne palim kombajn zbog dve klisurke!
Pita od ggovna može da bude, al nema koj da jede.
Pustiš svinju u klozet a ona i sapun izede.
Gay parada na niškom: u duupe na vašar.
Od goovno direk i od tebe čovek, nikad neće bude!
Jebajl, ne jebajl, pare sam si daval.
Bolje da čovek umre od litre nego od kapi.
Kad kreneš sa ženu na more to ti ki kad si pošo u šumu a poneo si drva!
Zanosi se ko muuda u kosidbu.
Ala si ga napravio, jjjebo si mu majku! (komšija komšiji čestita rođenje sina).
Priđi životnim problemima kao pas – ako ne mož s to da se poigraš, ili da ga poješ, zamočaj i idi dalje.

Redi stedi gooooo jupiii (moj sin 3 god. dok se supsta niz tobogan)
I opet on, kako se zaljubio u svoju tetku(moju sestru) koju nije video 7 meseci jer zivi u Italiji, pa je poceo da je gricka za usi i obraze a taj izliv ljubavi je do sada bio rezervisan samo za mamu:heart:

409.jpg

A što bi Srbija i htela da uđe u evropsku guziju ?

Ne pita se narod. Osim naivaca, niko se tu nicemu ni ne nada previse cak i kada bi usli (u sta ja ne verujem) - bar koliko ja vidim iz razgovora sa ljudima iz Srbije.
Pre ce se ta EU raspasti, evo vec se ustvari raspada na one drzave, koje dobro stoje, i na one kojima bas i nije tako dobro. Mislim da je veca verovatnoca za to (raspad EU) nego da Srbija ikada bude clan iste. Tako da...niste mnogo propustili. ;)

Krenuh u poresko jutros da rešim neko pitanje što se vuče već četvrtu godinu, a ja odlažem i odlažem...Usput smišljam neverovatnu priču kako bi se opravdala, nasmejala poreznike, izmamila im sažaljenje, predstavila se glupom i naivnom...
Kad tamo jedan fin čika, sve smo rešili uz osmeh...on raspoložen ja u ulozi totalne neznalice, otpisali kamatu a dug prepolovili, fale još neki papirići, ali ni to nije problem, moža da sačeka :)

Odusevila me austrijska zeleznica. Planiramo u junu da iznajmimo kucu ili apartman u Kampaniji. Posto mi se ne vozi preko 1000 km u jednom pravcu, a zena se plasi aviona (letela je vec par puta, ali je to svaki put na ivici nervnog sloma :mrgreen: ) odlucili smo se da to bude mala avantura i da putujemo vozom. A to znaci prvo voz iz Beca za Rim, pa presedalje na voz za Salerno, pa onda opet presedanje na voz za Pompei, a odande ima i voz i bus do mesta u koje nameravamo da odsednemo, koliko sam ja uspeo da se rapsitam na nekim turistickim forumima.
Uglavnom, ono sto mene odusevljava je da austrijska zeleznica nudi kartu Bec-Rim po ceni od 29 EUR (ko hoce da se ispruzi (putuje se celu noc, voz krece u 19:30 a stize nesto posle 09:00 ujutru) placa 49 tj. 59 EUR - sto je isto odlicna cena). :worth::worth::worth:

I to te jeftine karte imaju skoro svaki dan. Za mnoge destinacije (Cirih, Hamburg, Berlin, Venecija, Rim itd.). Pa ako neko nekim slucajem namerava neko putovanje, mozda posluzi.

https://ticket.oebb.at/bin/frame_ti...8.1324021597:1:C0-1&TicketperPost.x=1&LANG=DE

Poslednja izmena:
iznervirana kilavoscu naseg nazadnog sistema,odusevih se komentarima citalaca o clanku o overi zdravstvenih knjizica

`u Hrvatskoj su otisli dvadeset godina naprijed. Odavno nema zdravstvenih knjizica, koriste se iskaznice u obliku kreditne kartice, s elektronickim cipom, a zapravo vam ni one ne trebaju. Naime, od pretprosle godine svi su gradjani uneseni u informaticki sistem na nivou cijele drzave, po recepte ne idete kod doktora, nego ga samo nazovete i u bilo kojoj apoteci odmah preuzmete prepisani lijek. Na vama je samo da odaberete svoga doktora (kojega mozete mijenjati ako vam se ne svidja). Lijecnici su ugovorni radnici Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, pa njih placa drzava. Jedan dio njihovih primanja ovisi o broju pacijenata, pa se sami bore da ih imaju sto vise, s tim da je propisan i maksimalni broj, mislim da je to odo 1800 pacijenata po liecniku. Zivio sam dugo u zemljama zapadne Evrope i pouzdano znam da nigdje (osim mozda Danskoj) informatizacija nije otisla tako daleko kao u Hrvatskoj. Kopirajte ih.`

`Pa taj "Hrvatski" sistem je vec u upotrebi bar jedno 16-17godina u Svedskoj. I niko te ne sili da biras doktora, u pocetku ti se, ako ne zelis aktivan izbor, doktor dodjeli automatski, a ti u bilo koje doba dana i noci mozes da se prebacis kod bilo kojeg drugog doktora! Koja udjurma zbog nicega ha, ha Srbijo, Srbijo unikatna si!!`

Back