Sta vas je danas iznerviralo

..jel ona zivi u prizemlju? kao da pricas o mojoj komsinici...ona je tako "zabranila" da se iko "mota" po dvoristu, jer su tu njeni prozori, pa je dvoriste "njeno" i samo ONA moze tuda
Zivi na prvom sprat.Stan joj gleda na dvoriste.Izgleda da svi mi imamo po neku komsiku kojoj sve smeta.I u pravu si nisu samo deca u pitanju,stalno se na nesto zali i stalno joj nesto smeta.Ajde da razumem da je u pitanju neka starija osoba,ali ovo je mladja zena,nema vise od 30 godina.
Mi nazalost nemamo blizu ni jedan park,nemamo cak ni igralista,najblize igraliste gde bi se deca mogla igrati je udaljeno pola sata od nase zgrade.

Zivi na prvom sprat.Stan joj gleda na dvoriste.Izgleda da svi mi imamo po neku komsiku kojoj sve smeta.I u pravu si nisu samo deca u pitanju,stalno se na nesto zali i stalno joj nesto smeta.Ajde da razumem da je u pitanju neka starija osoba,ali ovo je mladja zena,nema vise od 30 godina.
Mi nazalost nemamo blizu ni jedan park,nemamo cak ni igralista,najblize igraliste gde bi se deca mogla igrati je udaljeno pola sata od nase zgrade.

...ma tim bezobraznima stvarno treba odrzati predavanje...stvarno ludim od takvih...i ja sam na prvom spratu, cujem naravno sve i svakog,
a cujem i nju kad se smeje jer je cuje cela zgrada, i kad prica telefonom..pa ne reagujem...jednostavno neki ljudi treba da nauce da zive
u zgradama ili bi za sve bilo bolje da traze sebi neko drugo mesto za zivot...

Cenis da deca ne mogu nikako da smetaju, zato sto su deca?

..naravno da mogu, ali vecinom nekoma smetaju samo deca, iz samo njima znanih razloga...

...jel ona zivi u prizemlju? kao da pricas o mojoj komsinici...ona je tako "zabranila" da se iko "mota" po dvoristu, jer su tu njeni prozori, pa je dvoriste "njeno" i samo ONA moze tuda
da seta, sedi ako hoce...i td...
..kad su majke sa decom silazile u dvoriste vecito je galamila i svadjala se...srecom mi imamo bas blizu lep i veliki park pa eto mogu deca tamo..ali opet izjavila je nedavno da ona
NIKAD ne bi dozvolila da joj se deca igraju pod prozorom...ustvari ona nije naletela na nekog ko bi joj odrzao bukvicu kao ni toj tvojoj..cuj ne moze da prica telefonom, pa neka udje
u kucu i neka prica..ili neka pojaca telefon curka...jooooooooj sto ne volim te samozive kojima sve smeta i svi im smetaju, a pritom ne vide da sami sa sobom imaju problem i to
veliki...

- - - - - - - - - -

...curka koja mi tamo po fb kometarise nesto sto je sala, kao veliki komplex...eeeeee zivote, izem ti "coveka" koji ne razume salu ni u kakvom obliku sem
kad je sam napravi, makar i kad uopste nije sala sem tom nekom samom:evil:

Buka zna da bude jako neprijatna...I fizički i mentalno...Ovde (u zemlji) je totalni haos po tom pitanju...

Buka zna da bude jako neprijatna...I fizički i mentalno...Ovde (u zemlji) je totalni haos po tom pitanju...

..buka je kad nadrogirani komsija navije muziko do daske, pa to gruva da se trese zgrada...i njemu niko nista ne moze, ni stanari, ni policija:evil:
..ovo drugo je decija graja, koja ima i pocetak i kraj, jer deca odu na spavanje pa se sve utisa...za normalne ljude to je normalna pojava....i nikom
normalnom to ne smeta, ako nije bas neko histericno dete, a cak i da je takvo, ono samo nije krivo za to..

Nije me iznerviralo, ali je bilo bas onako slikovito: zuta linija i jedan cekac pre mene, a majka sa detetom se nacrta odmah do vrata, pa kao pusta osobu pre mene - jer ona pazi ko je na redu i onda ulazi pre mene. Stoka bezobrazna i nevaspitana... Kako iver ne pada daleko od klade - preko cerke ce seljanija da se siri, siri... Tuzno.

Eto sada i vređaš...Izgleda da više gubiš kontrolu i pokazuješ nemoć nego ti ''neiživljeni skotovi'':neutral:

..ko vredja, kako?
..ne gubim ja kontrolu uopste, naprotiv, samo sam zacudjena kao okreces stvari naopako...
..ispade da je ta buka toliko strasna da niko ziv ne mozda da je podnese..ako nekom treba takav mir
i tisina,onda taj neko treba da se izoluje..a ne da maltretira okolinu svojim samozivim ponasanjem...

Ja okrećem? Nisam ti ja ogledalo...Im just sayin how it is...:aha:
Ako neki ''mučenik/ca'' radi noćnu smenu ili ustaje rano ujutru pa dođe umoran kući a ne može oka da sklopi bilo od radova, bilo od saobraćaja bilo do dečije buke njemu je SVEJEDNO ko je proizvodi...
Mi smo u starom kraju, to sam već pričao pre nekih godinu dana imali problema sa ''huliganima'', radi se doduše o starijim tinejdžerima koji su se skupljali u parku pored naše kuće i pravili strašnu buku od 10, 11 prepodne do 3 ujutru??? Ej...Moja kuća je bila najdalja od parka pa smo čuli sve kao da su ti u dnevnoj sobi, posebno leti a mogu da zamislim kako je bilo onima koji su živeli bliže...Hvala Bogu pa smo se odselili sada u novom kraju imamo svoj mir i tišinu i prija mi ne samo mentalno nego i fizički..

Ja okrećem? Nisam ti ja ogledalo...Im just sayin how it is...:aha:
Ako neki ''mučenik/ca'' radi noćnu smenu ili ustaje rano ujutru pa dođe umoran kući a ne može oka da sklopi bilo od radova, bilo od saobraćaja bilo do dečije buke njemu je SVEJEDNO ko je proizvodi...
Mi smo u starom kraju, to sam već pričao pre nekih godinu dana imali problema sa ''huliganima'', radi se doduše o starijim tinejdžerima koji su se skupljali u parku pored naše kuće i pravili strašnu buku od 10, 11 prepodne do 3 ujutru??? Ej...Moja kuća je bila najdalja od parka pa smo čuli sve kao da su ti u dnevnoj sobi, posebno leti a mogu da zamislim kako je bilo onima koji su živeli bliže...Hvala Bogu pa smo se odselili sada u novom kraju imamo svoj mir i tišinu i prija mi ne samo mentalno nego i fizički..

...ti pricas o extemima, a ja o normalnom ponasanju i decijoj graji od 17/18h do 19/20h....sto je razlika drasticna...

Al interesantno da i ovde ima mnooogo dece i da prave graju i buku ali nikada ne preteraju kao tamo...Dal je stvar u vaspitanju ili većoj bliskosti komšija koji se svi uglavnom znaju i poštuju do nevidljive granice da niko ne treba da trpi tuđu bahatost...Nažalost suprotnih primera bezobzirnog i gotovo sadističkog p onašanja ima mnogo, mnogo više.

...ok, ali to je vec i pitanje koje je vezano za stanje u drustvu i kojesta jos, neka "deca" su nezadovoljna svojom situacijom, pa im svi krivi, i onda se ponastaju tako kako se ponasaju,
sto naravno ne odobavam..ali to je nesto oko cega treba da se zabrinu i roditelji i svi ostali u tom lancu vaspitanja i brige o mladima...

Dvojac bez... kormilara... Jedno potpuno nezainteresovano za posao koji radi i naravno nema pojma, a drugo koje se petlja u posao koji ga se ne tiče, i koji ne poznaje dovoljno dobro... I taj dvojac već mesecima pokušava da se dogovori o tome šta ja treba da uradim... I danas sam baš pukao...

...ok, ali to je vec i pitanje koje je vezano za stanje u drustvu i kojesta jos, neka "deca" su nezadovoljna svojom situacijom, pa im svi krivi, i onda se ponastaju tako kako se ponasaju,
sto naravno ne odobavam..ali to je nesto oko cega treba da se zabrinu i roditelji i svi ostali u tom lancu vaspitanja i brige o mladima...
Ma mis'im...Ja sam odrastao devedesetih kada si imao pet puta gori kriminal i siromaštvo kada si imao slike preklanih i masakriranih pripadnika našeg i drugih naroda na TV svaki dan pa ipak moja generacija nije ispoljavala takvu extremnu agresiju prema onome što društvo predstavlja...
Što se tiče ovog konkretnog slučaja moguće je da buka koju prave deca nije toliko strašna ali da je žena pukla ko zna zbog čega i ko zna kada i ispoljava sindrom ''kratkog fitilja'', toga ima često po zgradama...Kada sam ja bio tinejdžer mi smo ostajali do 10, 11 vrh ispred zgrade i pričali pevali i neko je povremeno sa viših spratova bacao tegle ispred nas...Čudi me da nije bilo mnogo povređenih

Ma mis'im...Ja sam odrastao devedesetih kada si imao pet puta gori kriminal i siromaštvo kada si imao slike preklanih i masakriranih pripadnika našeg i drugih naroda na TV svaki dan pa ipak moja generacija nije ispoljavala takvu extremnu agresiju prema onome što društvo predstavlja...
Što se tiče ovog konkretnog slučaja moguće je da buka koju prave deca nije toliko strašna ali da je žena pukla ko zna zbog čega i ko zna kada i ispoljava sindrom ''kratkog fitilja'', toga ima često po zgradama...Kada sam ja bio tinejdžer mi smo ostajali do 10, 11 vrh ispred zgrade i pričali pevali i neko je povremeno sa viših spratova bacao tegle ispred nas...Čudi me da nije bilo mnogo povređenih

..i ja bih rekla da je u pitanju kratak fitilj...imam taj slucaj u zgradi, uvek ma sta bilo u pitanju, jedna ista osoba pisti, vristi, galami da se zgrada ori, ali ako neko drugi malo glasnije
radi nesto ili je jednostavno u svom stanu nijansu glasniji nego inace, prva je da se buni i drzi slovo...

Znam kako je to živeo sam u zgradi 14 godina...Previše ljudi, nervozni, ne javljaju se...Komšije ispod nas su bile mentalno poremećene i lupale su u radijatore kada smo mi trčali znaš koja je to buka, pretili dolazila policija...:evil: A zidovi i podovi su od ''flis papira''

Nije me iznerviralo, ali je bilo bas onako slikovito: zuta linija i jedan cekac pre mene, a majka sa detetom se nacrta odmah do vrata, pa kao pusta osobu pre mene - jer ona pazi ko je na redu i onda ulazi pre mene. Stoka bezobrazna i nevaspitana... Kako iver ne pada daleko od klade - preko cerke ce seljanija da se siri, siri... Tuzno.

..najbolje da pobijemo decu, da bi neizivljeni i samozivi stvorovi mogli da telefoniraju u miru i tisini:dash::evil:

..ko vredja, kako?
..ne gubim ja kontrolu uopste, naprotiv, samo sam zacudjena kao okreces stvari naopako...
..ispade da je ta buka toliko strasna da niko ziv ne mozda da je podnese..ako nekom treba takav mir
i tisina,onda taj neko treba da se izoluje..a ne da maltretira okolinu svojim samozivim ponasanjem...
Necu da ulazim u svadju,ali bilo je dece pre i posle te dece,i mi smo necija deca,i ranije bi bio srecan ako bi te pustili da pricas kad su tu odrasli a kamoli da se ponasas kako se vec ponasaju danasnji debilcici(cast izuzecima).Onaj ko treba da se "izoluje",mada pre bih rekla da se leci su majke njihove koje su ne spremne njih rodile i sad im je frka i panika u glavi pa tu histeriju na dete prenose,a imamo i onaj strah(koji imaju svi isprani mozgovi)od nestanka bas njenog cenjenog dupeta i njenih potomaka sa planete Zemlje,jer su svi protiv nje.Ponavljam lecenje,ponavljam to se zove manija gonjenja i zna se gde se leci.

..i ja bih rekla da je u pitanju kratak fitilj...imam taj slucaj u zgradi, uvek ma sta bilo u pitanju, jedna ista osoba pisti, vristi, galami da se zgrada ori, ali ako neko drugi malo glasnije
radi nesto ili je jednostavno u svom stanu nijansu glasniji nego inace, prva je da se buni i drzi slovo...
Mi,stvarno ko da pisemo o istoj osobi,ipak postoji razlika.Doticna je na prvom spratu.
Pricala sam danas sa predsednikom kucnog saveta,nevezano za doticnu,ali smo kroz pricu dosli i do nje,covek razmislja da promeni broj telefona,koliko mu dosadjuje stalnim zalbama na buku koja se desava u zgradi i oko zgrade.

Mi,stvarno ko da pisemo o istoj osobi,ipak postoji razlika.Doticna je na prvom spratu.
Pricala sam danas sa predsednikom kucnog saveta,nevezano za doticnu,ali smo kroz pricu dosli i do nje,covek razmislja da promeni broj telefona,koliko mu dosadjuje stalnim zalbama na buku koja se desava u zgradi i oko zgrade.

...neka je uputi na komunalce, pa neka njih smara:lol:

- - - - - - - - - -

Код нас у згради нема таквих проблема. Солидна градња, ништа се не чује.

..ni kod mene se nesto narocito ne cuje, sem kad je lepo vreme pa otvoreni prozori, naravno da se cuje kad neko prica na terasi,
ili ispred zgrade...

Нити могу да имам тоталну тишину нити је очекујем. Стално су ми отворени прозори и звук саобраћаја са улице ми је нешто сасвим природно и нормално.

Мислим да не бих могла да заспим да није тога.

Back