Sta vas je danas iznerviralo

A ja kad sam ih zvao, nijedan nije došao.

zrambulance.jpg

Nas zdravstveni sistem!:dash::dash::dash:
Naome,jednom mesecno podizem lekove za svog oca.Doktorka koja je bila njegov izabrani lekar,inace sposobna mlada zena,prestala je raditi jer joj se koleginica vratila sa porodiljskog,koju je inace zamenjivala.Ta Dr radi od ponedeljka,uredno pise recepte i upute,a da joj pecat Ministarstvo zdrvlja nije aktivirao!Lepo ti napise recept,u medjuvremenu cekas satima da udjes u ordinaciju po iste,a kad odes u apoteku,lekove ne mozes podici!Dakle zena 4 dana radi,prepisuje lekove,pregleda i decu,jer je to seoska ambulanta te nemamo pedijatra,i niko od tih pacijenata NE MOZE podici prepisanu terapiju!Narod dolazi unezveren,iznerviran,a svi lezu ramenima sa obrazlozenjem da nije njihova krivica!
Najgore od svega sto me je apotekrka docekala naelektrisana kada sam je lepo pitala sta da radim,jer za sutra nemam ocu dati lekove.Kada sam je upitala iz kog razloga se dere na mene,spustila je gard i rekla da mi neki drugi lekar napise recepte!Tako ja izgubim jos jedan dan,cekajuci ponovu u redu u ambulanti,i cak sam ponovo morala platiti participciju iako predhodne recepte nisam mogla iskoristiti!
Definitivno mi smo drzava u raspadanju!

Nas zdravstveni sistem!:dash::dash::dash:
Naime,jednom mesecno podizem lekove za svog oca.Doktorka koja je bila njegov izabrani lekar,inace sposobna mlada zena,prestala je raditi jer joj se koleginica vratila sa porodiljskog,koju je inace zamenjivala.Ta Dr radi od ponedeljka,uredno pise recepte i upute,a da joj pecat Ministarstvo zdrvlja nije aktivirao!Lepo ti napise recept,u medjuvremenu cekas satima da udjes u ordinaciju po iste,a kad odes u apoteku,lekove ne mozes podici!Dakle zena 4 dana radi,prepisuje lekove,pregleda i decu,jer je to seoska ambulanta te nemamo pedijatra,i niko od tih pacijenata NE MOZE podici prepisanu terapiju!Narod dolazi unezveren,iznerviran,a svi lezu ramenima sa obrazlozenjem da nije njihova krivica!
Najgore od svega sto me je apotekrka docekala naelektrisana kada sam je lepo pitala sta da radim,jer za sutra nemam ocu dati lekove.Kada sam je upitala iz kog razloga se dere na mene,spustila je gard i rekla da mi neki drugi lekar napise recepte!Tako ja izgubim jos jedan dan,cekajuci ponovu u redu u ambulanti,i cak sam ponovo morala platiti participciju iako predhodne recepte nisam mogla iskoristiti!
Definitivno mi smo drzava u raspadanju!

U strašno, a da li si barem uspela da zadržiš one prve recepte pa da ih na neki način iskoristiš i napraviš zalihu za ovakve situacije ?

Naravno,ne,njih mi je oduzela doktorka.Kaze da je ona,posto je nacelnica,javila Ministarstvu jos 20 decembra da ovoj Dr istice porodiljsko i da od 16.januara pocinje sa radom. Kolki je to propust,nevidjeno.U cekaonici je bila zena koja je otisla u grad sa uputom koji je je l te nevazeci,zena poludela,em tukla put bez veze ,potrosila svoj novac,a ove je sacekale sa izgovorom-nismo mi krivi!

Otišao muž danas u opštinu, da prijavi bebu, kako se to narodski kaže, da mu damo ime, da uzme izvod iz matične knjige rodjenih... i već kako ide. E, procedura je sledeća: prvi izvod je besplatan, drugi se plaća 350 dinara. Ineče, oba se dobijaju BEZ matičnog broja deteta, a moraju se podići oba, jer u policiji, gde se ide da se opet prijavi beba, tj. prebivalište ili kako se to već kaže, traže taj drugi izvod, sa udarenim štambiljem da je plaćena ta taksa od 350 dinara. Onda se čeka nekoliko dana, da oni odrede matični broj deteta i da proslede podatke u opštinu, pa se onda opet ide u opštinu, opet se plaća taksa od 350 dinara i tek onda može da se podigne, praktično, jedini punovažan izvod iz MKR, onaj SA matičnim brojem!!! z:((
Za.je.ba.va.nje, pljačka, birokratija, papirologija... z:(( Džukci, čega su se setili, koju zapetljanciju da naprave, da nam izbiju iz džepa tih 700 dinara, i to samo za izvod iz MKR! z:((

Back