Šta vam je lepo?

Corvus

Iskusan
Poruka
6.151
Lepota je individualna norma, koja je u očima posmatrača?
Iako se svi uklapamo, manje ili više, u neke društvene, da bi bili dopadljivi, pitanje lično; a naš izbor, ako ga ima, je naša odluka?
Koja su tri osnovna načela lepote koja bi naveli?

I da se opravdam?
Promena je jedino što je sigurno?
Stoga: kritika svega jeste nužnost?
Ako je Eros nešto što je nadgradnja, a svi mi, generalno, pritisnuti makar normama drugih, pokušavamo, i nametnuo nam je, da budemo bolji?
Koje su to vrline i osobine koje kod Vas, sa dužni poštovanjem za sve različiiosti, ako ih kod Vas uopšte ima, prednjače?

Lepota je individualna norma, koja je u očima posmatrača?
Iako se svi uklapamo, manje ili više, u neke društvene, da bi bili dopadljivi, pitanje lično; a naš izbor, ako ga ima, je naša odluka?
Koja su tri osnovna načela lepote koja bi naveli?
Onako kako se osecam pored nje. Znaci ako mi se djuska i ima osmeh na licu, znaci da je prelepa.

Лепо на жени је кад је све симетрично, обло, без оштрих црта

Иначе, заборављена знања кажу да је наша спољна лепота одраз правилног распоред и правилне функције унутрашњих органа и што су у бољем стању то смо лепши јер се све то одражава на лице

Лепо на жени је кад је све симетрично, обло, без оштрих црта

Иначе, заборављена знања кажу д аје наша спољна лепота одраз правилног распоред у правилне функције унутрашњих органа и што су у бољем стању то смо лепши јер се све то одражава на лице
Dobro - to je norma.
I tebi je?

Dobro - to je norma.
I tebi je?
И мени је. Жена са оштрим цртама лица, већим носем, издефинисаним мишићима, уским струком ми нпр није лепа или макар не спада у горњи ниво лепоте. Укратко, мушкобањасте жене нису ми лепе

Хтедох да сликовито наведем пример али не знам који бих навео јер су све изоперисане

Али ево нпр два супротна примера по мени:

lidija%20bacic.jpg

bb.jpg

Lepa tema.

1. originalnost i inteligencija /u šta spada i ludost - bez nje ništa!/
2. lepo telo: svetla put, dobro razvijene ruke, grudi, ramena, penis, visina oko 185, atletska građa tela (fizička lepota)
3. jak i dobar karakter /strpljivost, tolerantnost, dobri maniri, nepovodljivost, istrajnost, iskrenost, vernost sebi.../

I naravno, ono sa druge teme o ljubavi, naprosto ne znaš zašto ti je neko lep i zašto želiš biti pored nekog.

Ono sve što sam navela jeste nešto što sam izbacila iz mozga kao nešto što mi se dopadalo u prošlosti.. ali opet bilo je izuzetaka od toga i tada mi je taj neko bio lep.

Ako misliš na lepotu koju prepoznajem u suprotnom polu to bi definitivno bila pre svega ljudska priroda. Lepo mi je da vidim kada je devojka/žena odmerena, principijalna, energična. Lepo mi je kada ima stav, stoji iza svojih reči i postupaka. Kada zrači šarmom i seksipilom. Lepe su mi zavodnice sa stilom, one koje elegantno to iznesu. Ne volim eksplicitnost i vulgarnost. Lepo mi je kad žena 'ima stila' i radi stvari šmekerski. Lepo oblikovano telo, harizma itd

Back