Sta uticne na nas odnos prema suprotnom polu?

Lollol

Poznat
Poruka
9.450
Citam temu na jednom drugom PDF-u i krene prica koliko odnos sa roditeljima utice na nas odnos prema suprotnom polu, i setim se serije "Dva i po muskarca".

Mozda nije najbolji primer za kvazipishologiju, ali je primer koji prikazuje dve ekstreme, stoga cu ga koristiti u ovom postu.

MV5BMTM5NjI4MTE0N15BMl5BanBnXkFtZTcwMDQyMDE5Mw@@._V1_SX640_SY720_.jpg

Carli i Alen, braca. Jedan je tunjavko, papuca, nema svoja ja, maksimalno se trudi da udovolji zenama na bilo koji nacin i da tako zaradi njihovu ljubav, i na kraju izvisi, dok je drugi macho alfa muskarac, dva posto ne mari sta zene ocekuju od njega, i jedini interes mu je da kresne sta to izgleda dobro, bez udovoljavanja, ljubavi, i sl.

Kljucna stvar u seriji je figura majke, dominantne, hlade zene i odnos dece prema njoj. Dok se jedan trudi da na svaki moguci nacin udovolji "dragoj mami", zaradi njenu ljubav, koje manjka (kao i ljubav potencijalnih partnerki), drugi gaji prezir prema majci koji se i prenosi na odnos sa svim zenama.

Tema nije o seriji, serija je samo primer dve ekstreme koje moze da stvori nezdrav odnos sa jednim roditeljem.

Moje pitanje vama je koliko uticu nasi roditelji na nas odnos sa suprotnim polom, i sta pored toga utice i koliko?

Citam temu na jednom drugom PDF-u i krene prica koliko odnos sa roditeljima utice na nas odnos prema suprotnom polu, i setim se serije "Dva i po muskarca".

Mozda nije najbolji primer za kvazipishologiju, ali je primer koji prikazuje dve ekstreme, stoga cu ga koristiti u ovom postu.

Carli i Alen, braca. Jedan je tunjavko, papuca, nema svoja ja, maksimalno se trudi da udovolji zenama na bilo koji nacin i da tako zaradi njihovu ljubav, i na kraju izvisi, dok je drugi macho alfa muskarac, dva posto ne mari sta zene ocekuju od njega, i jedini interes mu je da kresne sta to izgleda dobro, bez udovoljavanja, ljubavi, i sl.

Kljucna stvar u seriji je figura majke, dominantne, hlade zene i odnos dece prema njoj. Dok se jedan trudi da na svaki moguci nacin udovolji "dragoj mami", zaradi njenu ljubav, koje manjka (kao i ljubav potencijalnih partnerki), drugi gaji prezir prema majci koji se i prenosi na odnos sa svim zenama.

Tema nije o seriji, serija je samo primer dve ekstreme koje moze da stvori nezdrav odnos sa jednim roditeljem.

Moje pitanje vama je koliko uticu nasi roditelji na nas odnos sa suprotnim polom, i sta pored toga utice i koliko?

Zavisi kako za koga.Imas ljudi kojima je misljenje roditelja od presudnog znacaja a imas i onih koje misljenje roditelja ne zanima ama bas nimalo.No vecina je negde izmedju,sto je sasvim normalno.Neces bas da dovedes u kucu neku sto godinama "stopira" po putevima ili neku slicnog profila da ne obrukas kucu i roditelje ali opet ne zelis da ti oni crtaju kakva ona mora da bude.

Nego,znam,rekao si da serija nije tema ali,kako se ja secam,oni obadvojica mrze majku i podjednako se pred njom pretvaraju da je vole ne bi li sto vise novca izvukli od nje.

Negde sam čuo da devojka bira momka koji je ili isti kao njen otac ili potpuno drugačiji. Po mom iskustvu to nije potpuno tačno, mada ima nešto u tome. Što se mene tiče, uglavnom sam birao devojke za koje znam da će se složiti sa mamom. Glupo je kad se uvališ u situaciju da ti nije prijatno ni u kući ni u provodu.

Negde sam čuo da devojka bira momka koji je ili isti kao njen otac ili potpuno drugačiji. Po mom iskustvu to nije potpuno tačno, mada ima nešto u tome. Što se mene tiče, uglavnom sam birao devojke za koje znam da će se složiti sa mamom. Glupo je kad se uvališ u situaciju da ti nije prijatno ni u kući ni u provodu.
ili je isti ili je drugaciji
postoji li jos neka mogucnost?:lol:

Da.Momci u vecini slucajeva traze majku,a djevojke oca.........Moze nekad da se poklopi a i ne mora............Dosta je tesko naci lik koji je bas kompatibilan,jer niko nije nicija kopija...........

prvo, ne kaze se kvazipsihologiju, osim ako mislis na bukvalno znacenje tog izraza, koje glasi "lazna psihologija"
drugo, ne kaze se "dve ekstreme" nego "dvije suprotnosti"
trece, ako je taj drugi ljigavi (znam mu facu posto moja poludjela majka gleda u tu seriju) maco i alfa, ja sam onda prof. dr. mr. spec. med. doc. ekstraordinarijus. Em je ruzan, em ima odvratna usta, em je nizak, em ima glupo drzanje vrata i ruzan nos, em ima ovalnu facu kao bundeva, em nije uopste privlacan fizicki to cu ja da ti kazem, em ne moze a da ne obuce uvjek istu kosuljicu na isti fazon, posto je pi.cka koja misli da ce ako se utegne u kosuljicu da nesto postigne, pa izigrava klovna sa kosuljama sa dvije linije... Strasne li fore... Aj malo da se manje palis na njega zivota ti?

Poslednja izmena:

Prvo, utice to sa koliko energije si rodjen. A to zavisi od kvaliteta samog trenutka zaceca, tj. da li je bila eksplozija, ili odradjivanje posla. Vecina ljudi su dosadna jebanja, tako da nemaju previse snage (ne mislim na fizicku snagu naravno) i samim tim nemaju mnogo ni sanse da spoznaju i osete cistu pravu ljubav bez uplitanja ego sranja.

Dalje, utice na to koliko ste ljubavi imali od bliznjih u prvih par godina zivota, jer bez obzira sto dete nije svesno, ono upija...kako ljubav, tako i sve ostalo....znaci odnos roditelja naravno je najbitniji. Ne mozete da odajete nesto/zracite necim sto nikada niste imali/primili, zato postoji toliko mnogo nivoa i nijansi u smislu sposobnosti da se voli i bude voljen.

Nesvesno ljudi vuku mnoge gluposti sa sobom koje im i posle 30-40 godina uticu na ponasanje i zivot uopste, a da toga nisu ni svesni...neke situacije iz detinjstva sa mamom, tatom, ili bilo kim drugim, i onda naravno kad-tad to ispliva na povrsinu u nekim situacijama u odnosima, i desi se sranje.

Poenta je da je mizerno mali deo ljudi danas emotivno sredjen i cist, premalo ljudi koji su u stanju da stvarno vole ili budu voljeni, bez ocekivanja i ostalih gluposti. Zato svako mora prvo da rascisti sa sobom sve sto ima, pre nego sto moze da ima bilo sta kvalitetno sa nekim drugim.

Poslednja izmena:

To da li me 'oće ili me neće... ako me neće ne utiče, ako me 'oće utiče... ta- naa

...да једино ти то преостаје...
...сва ова психијатријска просеравања и милион савета како бити срећан је само надуван балон,који пукне при првом већем проблему...
...јер човекова психа се веома рано формира, у мајчином стомаку се формира осећај среће и спокојства,после тога и најтеже несреће у животу се лакше преброде..

...да једино ти то преостаје...
...сва ова психијатријска просеравања и милион савета како бити срећан је само надуван балон,који пукне при првом већем проблему...
...јер човекова психа се веома рано формира, у мајчином стомаку се формира осећај среће и спокојства,после тога и најтеже несреће у животу се лакше преброде..

svakako..baviti se psihijatrijom I psihologijom na zapadu je IZUZETNO unosan posao..kao I pisanje tzv selfhelp knjiga koje naravno samopomognu svojim piscima da namlate laku I brzu lovu na gluposti.

I svi smo shiny happy people..sa plasticnim namestenim osmesima I jad cemer I beda ispod povrsine vestacke koze koja se leci antidepresivima I alkoholom drogama itd itd sto ako si malo empaticki osetljiv zapljusne te kad udjes u bilo koji klub u gradu u kome se "vesele' na silu svi ti shiny happy ljudi sva ta beda u dusama I glad u srcima I koliko god alkohola I narkotika I lekova trpali u sebe glad samo postaje jacom..

Back