ŠTA URADITI SA ROMSKIM FAVELAMA?

• Začetnik teme Začetnik teme lider
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja sam imao 4 godine kada su moju majku i mene izbacili na ulicu jer nismo imali para da platimo stanarinu. 9 dana su nam sve stvari bile na ulici. Nije bilo ni jedne NVO da digne glas zbog ugnjetavanja. Niko nije ni pitao kako nam je i da li nam treba pruziti priliku da budemo ljudi...
Da se ja pitam, dao bih im pendrek po glavi i to one dugacke, za razbijanje demonstracija!
Zasto od mojih para, od para koje ja uplacujem za porez da se oni nagradjuju za nerad, javasluk i nebrigu? Sve to treba po kratkom postupku...neces lk, posao na izgradnji puteva, gradskoj cistoci? Crkni!

:worth: nigde cigani nisu bezobrazni kao kod nas

Ja sam imao 4 godine kada su moju majku i mene izbacili na ulicu jer nismo imali para da platimo stanarinu. 9 dana su nam sve stvari bile na ulici. Nije bilo ni jedne NVO da digne glas zbog ugnjetavanja. Niko nije ni pitao kako nam je i da li nam treba pruziti priliku da budemo ljudi...
Da se ja pitam, dao bih im pendrek po glavi i to one dugacke, za razbijanje demonstracija!
Zasto od mojih para, od para koje ja uplacujem za porez da se oni nagradjuju za nerad, javasluk i nebrigu? Sve to treba po kratkom postupku...neces lk, posao na izgradnji puteva, gradskoj cistoci? Crkni!

Apsolutno se slazem s tobom.Treba im dati dokumente,a stanove nikako...Nije ni nama niko poklonio nista,sve je zaradjeno i steceno krvavim radom i mukom,pa sto bi oni bili izuzeci?! Da sve dobiju na tacni,da ne postuju ni jedan moguci zakon,da voze krsheve one po ulicama i ugrozavaju saobracaj,i ono policajac im zazmuri ma daaaj...Najvise sto im treba dati jesu dokumenta...

Mozda se pojavi neka nova majka Tereza, pa da se bavi samo ciganima... Ajde sto su u pola Novog Beograda poskidali resetke sa slivnika,a neko im to otkupio na otpadu kao staro gvozdje, pa pocupali onomad telefonske kablove... Ali se stvarno potresem kad vidim da detetu od 7-8 godina daju bebu da je nose i prose po raskrsnicama na 40 stepeni... Sta bi bilo inspirativno reci... Naravno da nisu svi prosjaci i lopovi, ali to je bilo i kada je ova luda zemlja bila kako tako pristojno mesto za zivot...

danas dva cigana u 'rajfajzen' banci 'ladno podigli 1850 evra...a dronjovi, bože te sačuvaj...

Ne zive svi cigani ispod mosta,ako je ciganin ne mora da znaci da nista ne radi i da nema dokumenta..hm,molim lepo,ti iz banke su jedni od onih ljudi kao i svi ostali..a sto se tice ovih o kojima pricamo,ma ko radi ne boji se gladi,oni hoce sve na gotovo a to ide iz dzepa naseg naroda!

KARTON siti ispod mosta “Gazela” u Beogradu više ne postoji. Najveće nehigijensko naselje u prestonici u ponedeljak su pregazili bageri. Autobusi GSP prevezli su 110 romskih porodica do novih stambenih kontejnera van centra grada, dok su 53 porodice vraćene na stare adrese u Srbiji. Obnova najprometnijeg beogradskog mosta sada može da počne.

http://www.novosti.rs/code/navigate...ili &kword_add=raseljavanje roma, romi gazela

Back