ŠTA URADITI SA ROMSKIM FAVELAMA?

• Začetnik teme Začetnik teme lider
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
caterpilar_d5h_lgp.jpg
04_buldozer.jpg
:super:

Neko je spominjao češki model, mislim da to nije loša ideja. Nekako uklopiti tu decu u školski sistem i opismeniti ih, kako bi imali kakvu-takvu šansu za zaposlenje jednog dana. Nije tačno da svi Romi neće da rade, puno njih radi u Gradskoj čistoći, npr, ili oni malo bogatiji što su otvorili splav "Panteri":D. Za njih se ne može reći da nisu uklopljeni u društvo, samo što su ljudi koji žive ispod Gazele i prosjaci po ulicama mnogo vidljiviji. Ne može problem da se reši preko noći, nego polako, pa za 20-ak godina neće ni biti potrebe za naseljima kao što je karton siti.

Greska.
Sve manjine vec imaju veca prava od vecina. To je popularno nazvano "pozitivna diskriminacija" ili u prevodu na naski "ima da vam razbucamo zemlju na finjaka, da se Vlasi ne dosete...". Potenciranje da se bilo kojoj manjini, pa i ciganskoj, dodele neka "posebna" prava je u stvari odraz nastojanja i onih tamo i ovih ovde da budemo veci katolici od pape.

U pravu si, to jeste vec praksa :evil:

u mojoj masti to ovako izgleda:
na nekoj velikoj cistini daleko od bg napraviti za njih neki bilo kakav smestaj i sve ih preseliti tamo. dati im licne karte, drnde mrnde, ovo ono, znaci sve sto svaki civilizovan covek mora da ima od dokumenata. tu neka oru, seju, rade sta znaju i umeju. obezbediti im minimalne uslove za zivot pa dalje neka se snalaze sami. i svaki dan da se zahvaljuju drzavi sto im je dala besplatne uslove za zivot. neka rade bre i zarade ako hoce da opstanu a ne da zive na tudjoj grbaci od udeljenih para i kradje. e onda, uhvate li ih bez dokumenata, u prosjacenju i ostalom, ako nemaju da plate kaznu, pravac - cuza ili prinudan rad, sto bi bilo jos bolje. i oni su ljudi, zar ne, i razlikujemo se samo po boji koze? e pa ako mi, beli, placamo debelo za svoje greske, onda zakon treba tako da se odnosi i prema njima. jednakost za sve najzad :)

pa sta me boli sto nisu ovo ili nisu ono
a sta su uopste oni?
lencuge lenje jer im se moze, jer zakon okrece glavu od njih i zmuri.
ma kad bi im zazvizdao stomak i te kako bi naucili da obradjuju zemlju ili nesto drugo da bi preziveli.
meni ridza napisao kaznu jednom zato sto sam zaboravila povlasticu kod kuce, a pored citave cerge u busu je samo prosao. ma nemoj, zar to tako sme i moze? a ja moram da radim i zaradim da bih platila tu kaznu. to je samo jedan mali primer nepravde i koliko su oni u stvari povlasceni.
i boli me uvo za ovaj novi zakon o diskriminaciji, muka mi je od njih.

Fibi, za ovo mogu samo da kazem :klap:

I za ovo :klap:

Procitah da ce grad obezbediti oko 110 miliona dinara za nabavku kontejnera, namestaja... (fali jos samo jacuzzi) http://www.novosti.rs/code/navigate.php?Id=14&status=jedna&vest=146898&title_add=Romima%20novi%20kontejneri%20&kword_add=romi%2C%20nehigijenska%20naselja
E sad me zanima odakle pare, kad se smanjuju plate zaposlenima u gradskoj upravi, javnim preduzecima i sl. :thumbdown:

Ma bre meni nije jasno.Po čemu se oni razlikuju od ostalih u smislu obezbeđivanja smeštaja?
Šta sad ajde nas par stotina Beograđana da podigne šatore u Pionirskom parku.
Razbucala bi nas murija ko mlade majmune.
A gde su moja ljudska prava?
Prokisao mi krov....niko neće da ga sredi moram sam.
Ebem ti....

meni su ti ljudi jadni. svrstala bi ih u kolonu po jedan, uzela im podatke, dala lične karte i zdravstvene knjižice i potpuno ih nekako uvela u sistem...na primer, svaka porodica čisti i održava po jednu zgradu -ali da sve bude cakum-pakum, a ne musavo.
ko ne bude to radio (a lepo im daš platice), odmah gubi prava i neka se ne smešta ispod mostova, jer će da bude hapšen za skitnju....
to bi trebalo da važi za sve koji imaju samo o-š. a kukaju da nema posla.

Srbija je izgleda predvidjena da bude ciganska drzava, jer se u svim segmentima blagonaklono gleda na cigane. Oni su utkani u muzicku tradiciju i govori se o nekakvom sapatnistvu Srba i cigana kako dele slicnu sudbinu. saban bajramovic se proglasava nekakvim kulturnim dobrom a guca brendom. Svaka cast Romima koji nisu deo tog klisea koji su svesni sebe a civilizovano i pritstojno zive ne razmecuci se jadnom tuznom ciganskom pricom. Takvih je vrlo malo a lesinari koji profitiraju na toj "diskriminacija cigana" prici su u naletu. Dovoljno je da se neki hostapler obrati NVO - HVO skupini jer ga je neko "vredjao" na "rasnoj" osnovi ovi ce ga dzabe zastupati a kad drzava nalozi isplatu odstete za dusevni bol talice se pola - pola.

Neko je spominjao češki model, mislim da to nije loša ideja. Nekako uklopiti tu decu u školski sistem i opismeniti ih, kako bi imali kakvu-takvu šansu za zaposlenje jednog dana. Nije tačno da svi Romi neće da rade, puno njih radi u Gradskoj čistoći, npr, ili oni malo bogatiji što su otvorili splav "Panteri":D. Za njih se ne može reći da nisu uklopljeni u društvo, samo što su ljudi koji žive ispod Gazele i prosjaci po ulicama mnogo vidljiviji. Ne može problem da se reši preko noći, nego polako, pa za 20-ak godina neće ni biti potrebe za naseljima kao što je karton siti.

Problem Cigana se rešava zadnjih 15 godina, minimum, i oni i dalje prave kuće od kartona i skupljaju sekundarnu sirovinu. Na Čukaričkoj padini su im davali stanove pre nekih desetak godina kako bi mogli da grade, i to dobre stanove, a oni palili parkete jer im je bilo hladno. Činjenica da postoje Cigani koji rade i zarađuju, i te ljude je sramota kad vide ostale. Najveći problem kod njih je što neće da rade. Jedan ciganin je, koji živi u napuštenoj, oroneloj kućici sa njih deset rekao da on ima kuću u Mladenovcu ali on neće tamo jer nema šta da radi ... u prevodu ne može da skuplja sekundarne sirovine. Kakva poljoprivreda, kakvo čišćenje stanova ONI TO NEĆE DA RADE LAKŠE IM JE DA PROSE I KUKAJU !!!!!!!!!!!!!!! MALO JE ONIH KOJI SU VREDNI I RADNI !!!!!

Back