sunchaya
Buduća legenda
- Poruka
- 41.234
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Misliš šta posle sa tom gomilom kartona ili...? Ne kapiram šta misliš...A šta sa karton sitijem?
Zato pola ocene manje.
Pa da si dobila 5 ne bi mogli jos da te ispitujemo, ovako, ...jos cemo da te pitamo za 5...
Greska.
Sve manjine vec imaju veca prava od vecina. To je popularno nazvano "pozitivna diskriminacija" ili u prevodu na naski "ima da vam razbucamo zemlju na finjaka, da se Vlasi ne dosete...". Potenciranje da se bilo kojoj manjini, pa i ciganskoj, dodele neka "posebna" prava je u stvari odraz nastojanja i onih tamo i ovih ovde da budemo veci katolici od pape.
u mojoj masti to ovako izgleda:
na nekoj velikoj cistini daleko od bg napraviti za njih neki bilo kakav smestaj i sve ih preseliti tamo. dati im licne karte, drnde mrnde, ovo ono, znaci sve sto svaki civilizovan covek mora da ima od dokumenata. tu neka oru, seju, rade sta znaju i umeju. obezbediti im minimalne uslove za zivot pa dalje neka se snalaze sami. i svaki dan da se zahvaljuju drzavi sto im je dala besplatne uslove za zivot. neka rade bre i zarade ako hoce da opstanu a ne da zive na tudjoj grbaci od udeljenih para i kradje. e onda, uhvate li ih bez dokumenata, u prosjacenju i ostalom, ako nemaju da plate kaznu, pravac - cuza ili prinudan rad, sto bi bilo jos bolje. i oni su ljudi, zar ne, i razlikujemo se samo po boji koze? e pa ako mi, beli, placamo debelo za svoje greske, onda zakon treba tako da se odnosi i prema njima. jednakost za sve najzad![]()
pa sta me boli sto nisu ovo ili nisu ono
a sta su uopste oni?
lencuge lenje jer im se moze, jer zakon okrece glavu od njih i zmuri.
ma kad bi im zazvizdao stomak i te kako bi naucili da obradjuju zemlju ili nesto drugo da bi preziveli.
meni ridza napisao kaznu jednom zato sto sam zaboravila povlasticu kod kuce, a pored citave cerge u busu je samo prosao. ma nemoj, zar to tako sme i moze? a ja moram da radim i zaradim da bih platila tu kaznu. to je samo jedan mali primer nepravde i koliko su oni u stvari povlasceni.
i boli me uvo za ovaj novi zakon o diskriminaciji, muka mi je od njih.
a i ovi koje se naherili pored belvila, bre....baš užasno.
Sad čuh da je Đilas izjavio kako se naselje ispod Gazele mora iseliti do kraja avgusta.
Samo ne reče gde....
iju! miljenkić.....Kud nije neka bujica i njih snasla, jeftinije bismo prosli![]()
iju! miljenkić.....![]()
Sad čuh da je Đilas izjavio kako se naselje ispod Gazele mora iseliti do kraja avgusta.
Samo ne reče gde....
Verovatno u orlovsko naselje u Mirjevu [Zvezdara]Original postavio lider
Samo ne reče gde....
Neko je spominjao češki model, mislim da to nije loša ideja. Nekako uklopiti tu decu u školski sistem i opismeniti ih, kako bi imali kakvu-takvu šansu za zaposlenje jednog dana. Nije tačno da svi Romi neće da rade, puno njih radi u Gradskoj čistoći, npr, ili oni malo bogatiji što su otvorili splav "Panteri". Za njih se ne može reći da nisu uklopljeni u društvo, samo što su ljudi koji žive ispod Gazele i prosjaci po ulicama mnogo vidljiviji. Ne može problem da se reši preko noći, nego polako, pa za 20-ak godina neće ni biti potrebe za naseljima kao što je karton siti.