ŠTA URADITI SA ROMSKIM FAVELAMA?

• Začetnik teme Začetnik teme lider
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Realno,kada su Romi u pitanju,država uopšte pravilan pristup takvom problemu.90% tih Roma što žive u "Kartonima" nema ni ličnu kartu,ni zdravstvenu knjižicu,niti bilo kakav dokument kojim im se može dokazati poreklo.
S druge strane,njima je na neki način gotovo nemoguće pomoći,jer su oni takvi kakvi jesu.Da im daš nov stan,oni bi ga prodali,uzeli pare i opet otišli da žive u kartonu.Kao što je slučaj sa ovima ispod Gazele.Većina nih je prodala kuće,koje je imala u okolini Vlasotinca i Leskovca i došla da živi pod Gazelu.Juče,vidim jednog kako je za nov skuter zakačio onu poluraspalu prikolicu i tako vozi kroz najprometniju ulicu na NBG-u,dok mu smeće ispada na ulicu.

Jedino i pravilno rešenje je prijaviti ih,dati im potrebna dokumenta,pomoći im na neki način da mogu da vode pristojan (normalan) život,a one što to ne žele,pošto ih je nemoguće proterati,treba staviti na crnu listu,kao nepoželjne gradjane države Srbije.E kad u potpunosti budu van zakona,pa svako bude u prilici da im nanese štetu bilo koje vrste,a da za to po zakonu,nikome ne odgovara,tada će oni sebi staviti prst na čelo i rešiti da malo organizuju svoje živote.

gramatika ti je :hahaha:
mada, nemam pojma da li si u pravu....što bi neko prodavao kuću da bi živeo ''pod gazelu''?

Gramatika mi je više nego dobra.Ništa se ne sekiraj.Malo brže sam kucao,pa mi se potkrala greška. ;)

A što se tiče ove druge rečenice,odgovor je Romi (da ih ne vredjam).Nego ja to napisah u prethodnom postu,baš ovako :

Da im daš nov stan,oni bi ga prodali,uzeli pare i opet otišli da žive u kartonu.

Ali ti više voliš da me mučiš po temama,nego da čitaš ono što pišem. ;)

Mislim da treba napraviti u jednom kraju pored Beograda kvart kao na zapadu.Tu treba staviti i skolu i miliciju i ostalo,Dati im stanove ili montazne kuce i to da nemogu da ih prodaju,ali pre toga treba svaki od njih da se prijavi ovde i da uzme licna dokumenta.Glupo je ljude bas isterati i obeskuciti nego im dati priliku kao i svima da budu ljudi.Cigani su sa nama ziveli i umirali vekovima,a po mom saznanju su ucestvovali i u oslobodilacim ratovima prvom i drugom.Mislim da se moramo ozbiljno pozabaviti tim pitanjem.Razumem i ljude koji ne zele da se mesaju sa njima,ali kvart je najbolje resenje za njih tu neka rade sta im je volja.

...Glupo je ljude bas isterati i obeskuciti nego im dati priliku kao i svima da budu ljudi....

Ja sam imao 4 godine kada su moju majku i mene izbacili na ulicu jer nismo imali para da platimo stanarinu. 9 dana su nam sve stvari bile na ulici. Nije bilo ni jedne NVO da digne glas zbog ugnjetavanja. Niko nije ni pitao kako nam je i da li nam treba pruziti priliku da budemo ljudi...
Da se ja pitam, dao bih im pendrek po glavi i to one dugacke, za razbijanje demonstracija!
Zasto od mojih para, od para koje ja uplacujem za porez da se oni nagradjuju za nerad, javasluk i nebrigu? Sve to treba po kratkom postupku...neces lk, posao na izgradnji puteva, gradskoj cistoci? Crkni!

Суштина проблема је да не можемо да им дамо станове - већина би их продала или уништила, и наравно није поштено према гомили других људи који се муче као подстанари. Ипак, не можемо ни тек тако да их игноришемо. Они имају проблем.

meni su ti ljudi jadni. svrstala bi ih u kolonu po jedan, uzela im podatke, dala lične karte i zdravstvene knjižice i potpuno ih nekako uvela u sistem...na primer, svaka porodica čisti i održava po jednu zgradu -ali da sve bude cakum-pakum, a ne musavo.
ko ne bude to radio (a lepo im daš platice), odmah gubi prava i neka se ne smešta ispod mostova, jer će da bude hapšen za skitnju....
to bi trebalo da važi za sve koji imaju samo o-š. a kukaju da nema posla.
Ово је најбољи предлог.

Evo jedne poprilično ozbiljne teme.
Najlepše vas molim da date svoje mišljenje pokušavajući da izbrgnete vređanja i ružne kvalifikacije.
Pitanje jeste ozbiljno i svakako zaslužuje pažnju, jer i to je Beograd.
Iseliti ih i obezbediti im neki smeštaj.
Meni je neprihvatljivo da skoro pa u centru grada imamo onakvo ruglo.

Ne žalim Rome. Naša država svakome ko hoće da završi neku školu, daje to pravo.
Išla sam u osnovnu sa Romkinjom koja je bila iz jako fine porodice. Završila je srednju ekonomsku školu i danas radi u pošti.

Prema tome, sve se može kad se hoće.
A tim Romima koji žive pod Gazelom se najviše sviđa da ništa ne rade i da prosjače.
I još bi da žive u centru crada...mislim, nedopustivo je!:confused:

Ja sam imao 4 godine kada su moju majku i mene izbacili na ulicu jer nismo imali para da platimo stanarinu. 9 dana su nam sve stvari bile na ulici. Nije bilo ni jedne NVO da digne glas zbog ugnjetavanja. Niko nije ni pitao kako nam je i da li nam treba pruziti priliku da budemo ljudi...
Da se ja pitam, dao bih im pendrek po glavi i to one dugacke, za razbijanje demonstracija!
Zasto od mojih para, od para koje ja uplacujem za porez da se oni nagradjuju za nerad, javasluk i nebrigu? Sve to treba po kratkom postupku...neces lk, posao na izgradnji puteva, gradskoj cistoci? Crkni!
Ovo je i moj stav...samo sam ja malo suptilnija u izražavanju.:lol:

e..a ladno cigani imaju veca prava od Srba,pa da ybt...ja moram da imam registrovan auto,znaci ispravan + trougao,sijalice,prsluk i ta sranja,a oni kad voze one Mad Max varijante..njih ni ne zaustavljaju
onda..sklepaju,naravno bespravno neke kolibe na povrsini koja naravno nije predvidjen za to i kad im poruse traze kao neki smestaj,protestuju... i DOBIJU! u gradjevinskim kontejnerima,ali ti kontejneri su Hilton za kolibe u kojima su bili,a ja kad bi sklepao kolibu ili podigao shator negde u centru ili na NBG-u..bilo gde...dobio bih pendrekom po glavi,napisali bi mi kaznu i odveli bi me u Lazu!
ma bre..ko ih beje...iskreno..zabole me za njih...sve te ciganmale treba porusiti i dovidjenja,uopste me ne interesuje sta ce biti sa njima,kao i njih,a ni bilo koga drugog..sta ce biti samnom
ej bre...pa to je jedina nacija ili sorta koja prodaje svoju decu...znaci namenski ih prave zbog toga,onda ih osakate i prodaju za proshenje!!!
to su bre jebeni poluljudi...zivotinje se bolje ophode prema mladuncima,nego oni prema svojoj deci!
bio sam jednom prilikom u Rusnju,neki deo gde su zgrade u koje su se uselili cigani...brate...nijedna vrata nemaju brave i kvake,izvadili su parket...missim..a ovi Srbi koji zive u tim zgradama...BEZE glavom bez obzira..ono...kapiram da kvadrat tamo sad vredi 50 EUR.

poenta...zabole me za cigane :)
znaci..ciganmale spaliti,a njih u Indiju!

:amen: slovenci( i ostatak evrope) lepo resili problem- poslali ih nama:dash:

Back