muzjak
Poznat
- Poruka
- 8.000
Слажем се, али само делимично. Кад си рекла да је отац требао раније реаговати ниси рекла како.
Моја бивша супруга је изузетно посесивна особа. Ја сам то осетио и на својој кожи док нисмо добили дете. Сваки мој покушај зближавања са дететом, или учвршћивања односа између оца и сина, оцењиван је с њене стране као нешто негативно. Претило је избијање свађе, а развод је "висио у ваздуху". Треба да знате да је мојој бившој ово четврти излазак из куће. За рад` мира у кући преко многих ствари сам прешао, многе ствари сам прећутао, поступао сам према детету са доста опреза и такта, до те мере да не изазовем свађу. Могао сам ја и другачије, али тада би развод био неминован. А ја сам то желео избећи по сваку цену.
Ја бих могао сад да наводим много детаља и догађаја из нашег заједничког живота, да бих вам показао до које мере је ишла та посесивност, али из разлога заштите приватности нећу то да радим. Рећи ћу само да то још увек траје, и да се то лоше одражава на нашег, сад већ одраслог сина.
Данас сам провео мало времена са сином. Заједно смо се одвезли у суседно место, и седели у башти неког кафића. Ја сам био расположен и ћаскали смо о неким необавезним темама. А највише ме је обрадовало то што ми је при повратку без икаквог мог питања, рекао да му је било лепо.
Има још једна новост. Данас сам "добио" неке назнаке, додуше само назнаке, знате оно "Радио Милева", да би се моја бивша можда и вратила, ако бих је ја позвао, тј. ако бих хтео да поразговарамо на ту тему... Шта сад???
Приближава се крај месеца, изгледа да треба платити кирију за следећи...
Opet ću da se umešam.
Prvo, ovde ničija privatnost nije narušena jer svi imaju nick iza koga se ne zna ko stoji.
Vrlo mi je teško da ti savetujem koji stav da zauzmeš prema supruzi, zato te i savetujem da razgovaraš sa psihologom, a još bi bolje bilo kada bi tvoja supruga pristala da zajedno odete kod psihologa. Ako misli da je sve u redu to što radi, nema razloga da izbegava odlazak. A dobićeš i savet kako je preporučljivo da se postaviš u toj situaciji.
Zašto je važan da odete kod psihologa? Zato što ti nisi autoritet koga će ona da posluša. Kada joj psiholog bude rekao svoje mišljenje neće moći da se spori sa tobom već će morati da razmisli o sebi. Ne kažem da će to uroditi plodom, ali vredi pokušati.
Ako već imaš jasne stvove i ne želiš da više sa njom budeš u zajednici ovaj odlazak i dalje ostaje značajan zbog njenog odnosa prema sinu i tvojoj ulozi u njegovom životu.
Kao što vidiš polako se nešto pomera. Izašao si sa sinom i nije prošlo loše. Niko ovde nema jasan i konkretan odgovor za tvoje probleme a ranije sam onjasnio i zašto. Evo da ponovim.
Bitno je šta ti želiš. Kakva je tvoja ličnost i šta je primereno tome. Kakve su tačno okolnosti u kojima si. Šta te najviše muči i šta bi uticalo da se bolje osećaš. Šta bi prihvatio a šta ne. Šta možeš da promeniš kod sebe ako je potrebno a šta ne. Ovo je sve za stručnu analizu i otuda i moj savet koji ako poslušaš nećeš se pokajati jer ćeš moći janije da sagledaš i sebe i druge i imaćeš već neke odrednice šta da činiš.
Potrudi se da shvatiš da psiholog nije samo za ludake i savladaš neprijatnost zbog odlaska. Upravo u takvim slučajevima treba da bude njihova primarna uloga.
Najbolje je da se raspitaš u tvome mestu gde je najbolje da se za te probleme obratiš. Možeš jednostavno da odeš do psihologa i pitaš. Ako smatra da treba da se njemu obratiš, to i učini. Najbolje je da odgovore tražiš od onih koji su najstručniji. Ne kažem da oni sve znaju (a ko sve zna), ali sigurno više znaju od onih koji o toj pronlematici nemaju pojma. Tim pre što verovatno imaju i iskustva u tome. Kada su oni u pitanju, za diskreciju ne brini.
Svakako bih voleo da pronađeš pravi put javiš nam kako se to razvija. Voleo bih da saznam tvoje mišljenje ako me poslušaš, da li sam te loše savetovao. Možda bi tvoje iskustvo još nekome pomoglo, jer nisi ti usamljen slučaj.