cestitam ti na izboru!ja sam htela isto taj smer i jos uvek se dvoumim...ne znam koliko taj faks,tj.srpski jezik i knjizevnost imaju perspektivu.sta posle?biti profesor?Prvi izbor mi je bio ekonomija,al nikako da prelomim.mislim bas volim knjizevnost,cak me i profesorka tera da idem na filoloski.bas ne znam sta da radim...u svakom slucaju,bas ti se divim sto si odlucila za ono sto volis srcem a ne razumom.Pozz...
Je l ovo meni upucjeno?

Poshto ja jesam na Filoloshkom ali ne na srpskom. Ja sam izabrala smer koji je josh manje perspektivan od 01.
Ali, pazi. Sve zavisi od tebe. I koliko cjesh uchiti i raditi i koliko cjesh se bacakati i cimati u toq, a pogotovo posle faxa, da nadjesh posao.
Srpski i knjizhevnost zapravo pruzhaju shirok spektar mogucjih zanimanja.

Ako volish knjizhevnost, imash i smer 05 srpska knjizhevnost i jezik, tu se knjizhevnost izuchava vishe nego na 01, a imash i 06 srpska knjizhevnost i jezik s opshtom knjizhevnoshcju. Da, postoji i 08 opshta knjizhevnost, mislim da je to ok ako te ne zanima bash gramatika.
Ako to volish a ekonomija ti je samo 'siguran izbor', svakako upishi Filoloshki.
Ustvari, mozhda sam se malo zatrchala.
Ali znam sigurno da ja ne bih sada bila ni upola vedra, raspolozhena i vesela osoba da me je neko oterao na medicinu, matematiq ili neshto slichno, shto niti znam, niti me zanima. Ne bih mogla da studiram neshto shto ne volim.
Zato mi i nije tako strashno shto niko ne mozhe da mi garantuje posao posle faqlteta. Potrudicju se da ga odradim toliko dobro da se otimaju za mene