Sta upisujete???

Ja sam 1990., mada me hvata frka.Dvoumim se ne znam sta cu, gde cu posle gimnazije.Razmisljam o psihologiji ili pedagogiji, mada je velika konkurencija.Ali olaksavajuca okolnost je sto cu 99% imati maximum iz skole.Rotova knjiga nije teska,naucice se.Mada me TOI plasi.................... pozzzz svima!

ovde ce svi na fpn ili knjizevnost, au :) . ima neko za medicinu ili stomatologiju???......................................
.......................
............................jos neko?:roll:

Ja takodje upisujem medicinu,sad nas ima troje:grin:Pa kako budici medicinari planraju da se pripremaju za fax,ili se vec uveliko pripremaju?Ja cu ici na fax na pripreme,jel zna neko kako tamo spremaju?POOOOOZZZZZZZZZZZZZZZ svima!

cestitam ti na izboru!ja sam htela isto taj smer i jos uvek se dvoumim...ne znam koliko taj faks,tj.srpski jezik i knjizevnost imaju perspektivu.sta posle?biti profesor?Prvi izbor mi je bio ekonomija,al nikako da prelomim.mislim bas volim knjizevnost,cak me i profesorka tera da idem na filoloski.bas ne znam sta da radim...u svakom slucaju,bas ti se divim sto si odlucila za ono sto volis srcem a ne razumom.Pozz...

полако одустајем од толико избикане медицине. ладно нико неће на исту! е нећу ни ја да будем црна овца!!!! gradjevina ili etf, sta mu bog da :)

i da... NEMOJ DA IDESH NA FAX NA PRIPREME. iz hemije nadji dobrog profu, a bios provali literaturu i cepaj. ja ovih dana pocinjem da spremam maths...... :(
ne bi bilo loshe da pogledate temu ''brucosi na medicinskom''

Ja planiram da upišem FON. Počeo sam sa spremanjem matematike... To je budućnost Srbije...

Ako pogledamo rezultate istraživanja najpopularniji fakulteti su Ekonomski, FON, ETF, FTN, PMF, RAF, FPN.....
Ovo su i najbolji fakulteti jer imaju najbolju perspektivu...Tako da bi svako trebao da razmišlja u ovom pravcu kako bi obezbedio sebi neku sigurniji egzistenciju... Lepo je učiti ono što voliš, ali najgore je kada posle shvatiš da je sve to uzaludno.

Recimo imamo nekoliko smerova na filozofskom koji su totalno neprofitabilni... Recimo filozofija, sociologija...
Oni su preteški, nude specifično znanje koje gotovo da u Srbiji i ne može da se upotrebi. Tako da bi dugogodišnje investiranje bilo promašena investicija i uzaludno gubljeno vremena.
Takvo je stanje u Srbiji...

puno vas pozdravljam

Ko studira ruski ima obavezu da dve godine izučava još jedan slovenski jezik (češki, poljski, ukrajinski ili slovački) i njegovu književnost, a još jedan neslovenski jezik se bira po želji, i to se mora, a posle može da dodaje još drugih koliko hoće, kao što neko reče.

Za Ekonomski u BG-u se uce OBLASTI iz knjiga za srednje skole (ili gimnaziju) !
Nema nikakvih testova i pitanja da se uce, ima onako cisto radi reda primera za proveru znanja (ono cisto za sebe, da vidis kako si naucio) !

Ide li neko sa foruma na pripreme na fax 12. 01.2008. ???

Pozz za generaciju i SRECNA VAM NG I BOZIC !
SVIM FORUMASIMA ZELIM SVE NAJBOLJE U 2008.-oj I DA SVI UPISETE STA VOLITE !

Ja planiram da upišem FON. Počeo sam sa spremanjem matematike... To je budućnost Srbije...

Ako pogledamo rezultate istraživanja najpopularniji fakulteti su Ekonomski, FON, ETF, FTN, PMF, RAF, FPN.....
Ovo su i najbolji fakulteti jer imaju najbolju perspektivu...Tako da bi svako trebao da razmišlja u ovom pravcu kako bi obezbedio sebi neku sigurniji egzistenciju... Lepo je učiti ono što voliš, ali najgore je kada posle shvatiš da je sve to uzaludno.

Recimo imamo nekoliko smerova na filozofskom koji su totalno neprofitabilni... Recimo filozofija, sociologija...
Oni su preteški, nude specifično znanje koje gotovo da u Srbiji i ne može da se upotrebi. Tako da bi dugogodišnje investiranje bilo promašena investicija i uzaludno gubljeno vremena.
Takvo je stanje u Srbiji...

puno vas pozdravljam
Treba razmišljati na duže staze. Sagledati kompletno stanje u zemlji pa tek onda upisati odgovarajući fakultet. Trenutno gledano, najviše se traže ekonomisti, zato se dosta njih i zaliće za taj fax, ali šta je recimo sa mašinstvom? Mnogi će reći kako je ono propalo u Srbiji i ne vredi učiti ga. Trenutno gledano, mašinstvo jeste srozano, ali nije propalo. Fabrike se kupuju i to ih kupuju stranci. Standard se polako podiže i otvaraju se nova radna mesta. A sve je manje i manje mašinaca, tako da neće biti problem naći posao, a to nije loše zanimanje.

Dalje, elektronika je takođe zamrla kod nas. Jedina elektronika koja je opstala je sklapanje fiskalnih kasa i drugih sitnih uređaja, a za to se ne vredi mlatiti na fax, složiće te se. U inostranstvu ima dobrih radnih mesta za inženjere elektronike, ali ko će pa da dogura dotle... E sada, informatika u sklopu elektronike nije loša kombinacija. Programeri svuda u svetu, pa čak i kod nas, imaju visoka primanja. Programera nema baš mnogo, tako da i ovde nije problem naći posao. Možete aktivno raditi u nekoj firmi, ili možete pisati i prodavati programe posebno, tj. da pasivno radite.

Treba uzeti sve činjenice u obzir. Sada, gledam, ima sve više i više pravnika, filozofa, ekonomista... Moj savet vam je da ne trčite odmah na najpopularniji fax. Nije najpopularniji uvek najbolji.

Ćao ljudovi.... Ja sam se predomislila... neću upisati FPN.... danas sam bila na ekonomskom i uplatila pripreme.... Znači, izborni predmet mi je poslovna ekonomija(idem u Prvu ekonomsku školu)..... Tako vidimo se tamo....
Pozzzzić za sve!!!!

Ćao ljudovi.... Ja sam se predomislila... neću upisati FPN.... danas sam bila na ekonomskom i uplatila pripreme.... Znači, izborni predmet mi je poslovna ekonomija(idem u Prvu ekonomsku školu)..... Tako vidimo se tamo....
Pozzzzić za sve!!!!

Cao Ivana, zanima me kada ce biti te pripreme i koliko ima vajde od njih!? Inace i ja nameravam da idem na isti fakultet, pa ako ides 12. 01. na pripreme, volela bih da mi kazes kako je bilo i sta su ti rekli, jer cu ja iste ici tek u Maju. Unapred hvala!

cestitam ti na izboru!ja sam htela isto taj smer i jos uvek se dvoumim...ne znam koliko taj faks,tj.srpski jezik i knjizevnost imaju perspektivu.sta posle?biti profesor?Prvi izbor mi je bio ekonomija,al nikako da prelomim.mislim bas volim knjizevnost,cak me i profesorka tera da idem na filoloski.bas ne znam sta da radim...u svakom slucaju,bas ti se divim sto si odlucila za ono sto volis srcem a ne razumom.Pozz...
Je l ovo meni upucjeno? :) Poshto ja jesam na Filoloshkom ali ne na srpskom. Ja sam izabrala smer koji je josh manje perspektivan od 01. :mrgreen:

Ali, pazi. Sve zavisi od tebe. I koliko cjesh uchiti i raditi i koliko cjesh se bacakati i cimati u toq, a pogotovo posle faxa, da nadjesh posao.
Srpski i knjizhevnost zapravo pruzhaju shirok spektar mogucjih zanimanja. ;)
Ako volish knjizhevnost, imash i smer 05 srpska knjizhevnost i jezik, tu se knjizhevnost izuchava vishe nego na 01, a imash i 06 srpska knjizhevnost i jezik s opshtom knjizhevnoshcju. Da, postoji i 08 opshta knjizhevnost, mislim da je to ok ako te ne zanima bash gramatika.
Ako to volish a ekonomija ti je samo 'siguran izbor', svakako upishi Filoloshki.
Ustvari, mozhda sam se malo zatrchala.
Ali znam sigurno da ja ne bih sada bila ni upola vedra, raspolozhena i vesela osoba da me je neko oterao na medicinu, matematiq ili neshto slichno, shto niti znam, niti me zanima. Ne bih mogla da studiram neshto shto ne volim.
Zato mi i nije tako strashno shto niko ne mozhe da mi garantuje posao posle faqlteta. Potrudicju se da ga odradim toliko dobro da se otimaju za mene :P

A ipak, postoje ljudi koji ih upisuju.
Ne smatram da su glupi ili ogranicheni. Naprotiv.
Verovatno ti smeta to shto mislish da s tim zanimanjima mozhesh biti samo profesor.
Pa, profesor realno jeste lepo zanimanje, ali nije jedino. Verovao ili ne ;)

Cao svima!!!
Gledam ovde nesto:dvoje,troje za medicinu,pa...evo vam i cetvrti clan!!!:)
Znate sta mene jako zanima:kako se konkurise na dva fakulteta,kada nam skoro svuda trebaju original dokumenta?Ako neko zna,neka mi kaze,ako nije problem...:DpOoOzZzZ

Evo i ja da se prikljucim na evo temu. . . Pocela sam da spremam biologiju jer mi to treba za maturski (idem u hemijsku skolu) ,a ujedno i za prijemni (na ex defektoloskom i Poljoprivrednom). Najvise bih volela da upisem andragogiju na Filozofskom,ali me brinu poeni (imacu 30 iz skole),a i spremanje psihologije(jer nisam imala ovaj predmet u skoli). Tako da cu konkurisati na 3 faksa. Dakle,Filozofski,ex Defektoloski i Poljoprivredni(na ovaj sigurno upadam).:confused:

Samo jedna mala ispravka: "Ja sam BindzA (nadimak, tj. skraceno prezime), inace mi je pravo ime Marija" !
I ja cu na pripreme na Ekof 12. januara !
Znaci Ivana mozda se i vidimo tamo, ali ja cu na matematiku (gimnazijalac - prirodni smer) i opste !
Pozz

Ja sam 1990., mada me hvata frka.Dvoumim se ne znam sta cu, gde cu posle gimnazije.Razmisljam o psihologiji ili pedagogiji, mada je velika konkurencija.Ali olaksavajuca okolnost je sto cu 99% imati maximum iz skole.Rotova knjiga nije teska,naucice se.Mada me TOI plasi.................... pozzzz svima!

i strava sto si jos sad krenula da se premas TOI, samo radi one nase testice i bice kul.

Back