Sta upisujete???

Neka svako upiše ono što najviše voli, jer tako imate volju za studijama. I nikad ne odustajte. Niste stigli na ovaj svet da bi bili poraženi. Samo napred omladino (ne mogu reći generacijo jer sam ja 85.)

E ljudi jedna super informacija za nasu generaciju 89 :)

Povodom 18-godina postojanja fakultet Megatrend organizuje koncert u Expo centru, svirace Neverne Bebe i VAN GOG !!!!!!

Svako ko je 89godiste uz licnu kartu u prostorijama Megatrenda dobija 2 besplatne karte za ovaj dogadjaj.

nisam '89 ali sam ubrzano plozila 2. razred srednje i upala medju ovu generaciju(ko me terao da to radim,sad mi je krivo sto nemam jos jednu godinu da definitivno odlucim)
razmisljala sam da upisem klavir na FMU u Beogradu,medjutim shokirala sam se kad sam saznala da na budzet od ove godine primaju samo 5 ljudi,dok su prosle godine primili ukupno 19 od cega 10 na budzet(mada sam ubedjena da bih lako mogla da budem u prvo troje s obzirom da su mi neki od profesora bili u ziriju na takmicenjima,i vec par njih me je pitalo kod koga bih ucila klavir na faksu,tako da,ako odsviram na prijemnom onako kako stalno sviram na javnim nastupima,ocekujem da bez problema udjem na faks,makar i na samofinansirajuce),a skolarinu za samofinasirajuce su povecali nekoliko puta,tako da se sada meri u hiljadama evra,sto je za mene i moju porodicu previse,a u sustini se ne isplati zato sto su profesori na nasem faksu katastrofalni,(koliko samo ljudi poznajem koji su u srednjoj dobijali medjunarodne nagrade,a od kako su na nasem fakultetu, nigde ih nema)...Postoji i Akademija lepih umetnosti ,inace privatna koju gotovo svako moze da upise,s tim sto je skolarina 3500evra po godini,tako da se mnogo vise isplati odlazak u inostranstvo...Ne znam sta mije ciniti...mislila sam da probam da polozim ovde,ako uspem,da vidim kako stvari stoje,pa onda eventualno da pokusam negde u inostranstvo(npr.Keln,Bec,Grac,mozda i London...)
Sa mojom srednjom skolom ne verujem da bih imala sanse da upisem bilo koji drugi drzavni faks(sem eventualno fdu-a-(npr.rezija) ili srpske i svetske knjizevnosti)
da li je za prijemni na filozofiju potreban taj test opste kulture koji je i na psihologiji?

to su mi inace jedine alternative,osim eventualno teoretskog odseka na FMU-u(iako idem samo na instrumentalni u srednjoj)...
da li neko zna na kom drzavnom faksu postoja muzicka produkcija i dizajn zvuka? (na FMU-u ili na FDU-u?)

Ja sam 90-to,ali me vec hvata frka...Zelim Filoloski,ali dvoumum se izmedju ruskog i engleskog.Vise volim engl,laksi je i bolje mi ide,ali vreme ruskog jezika tek dolazi,a on je ipak tezi ...Ne znam sta cu...:-? Mada,volela bih i nemacki...

E generacijo moja, evo i mene !
Ja malo dokona (zakljucene ocene i tako to) pa da vidim sta se radi (lupa li se glavom oko prijemnog i izbora fakulteta) !
Ja licno nikako da se odlucim ! Cas cu jedan, pa drugi, pa treci, pa peti fakultet....
Kako ste mi inace ? Sta se radi ovog nedeljnog popodneva ?
Pozz svima od Maje

Uh covece, ja sam ti blizanac u horoskopu (i vise nego troumim - he) !
Pa ne znam, cas mislim ekonomiju, cas prava, cas medjunarodni (na politickim)... ma mogla bih sve da upisem ! Mozda mi je mana i to sto idem u gimnaziju (i sve mi ide), pa mogu sve da ucim bez problema, sve volim i nista ne volim (he-he) !
Na kraju cu ili prava ili ekonomiju (naravno sve u BG-u) !
Pozz (mozda budemo i koleginice)

Evo konacno i mene nakon duzeg vremenskog perioda.. Vidim da je ova tema postala popularna na forumu. Joj sto sam inventivna, kako sam se samo setila ovog !! Da kazem i koju rec o mojim razmisljanjima. Ona se nisu bitnije promenila od kad sam poslednji put pisala. Ostala sam pri odluci da upisem knjizevnost i u krajnosti sam zadovoljna njom. Trudim se, spremam prijemni, ucestvujem u raznim konkursima i da, da, uzimam nagrade.
Elem, citam one postove o izjavama kako profesori nemaju pojma i kako su samo ogorceni matorani, nezadovoljni mizernom stvarnoscu i jos mizernijim platama. To su neverovatne gluposti. Biti profesor nije ni jadno, ni bedno zanimanje, a onaj ko tako razmislja sebe ogranicava i svrstava u linije abderitista kojih je nasa drzava prepuna, da mi se vise ……… od njih. Ko je onda tu nezadovoljan zivotom? Moja majka je profesor i nije ni skrenula, ni postala ogorcena, a jos manje nezadovoljna. Ko ce da vam uci decu jednog dana, ako ne ,,ti’’ koje vredjate ?!
Biti novinar je fantasticno zanimanje i ja zelim da se oprobam u njemu, ali nikako ne zelim da celog zivota budem trecerazredni novinar ili na nepravdi boga miloga uz tone prolivenog znoja reportazer Blica kog bude u 3 ujutru da ide da snima da li je cena luka skocila 0,50 dinara vise.. Zamisljam i ja deco moja  lepu kancelariju, svoju kolumnu i stan od 200 kvadrata.. Svaka cast onim koji su shvatili kakva sve odricanja zahteva novinarski posao i spremni su da ih prihvate, uz dobro utvrdjene sindrme koje nosi draga nam nasa Srbenda i Srbalji njeni . Da li se pitate da li cete moci da izdrzite sa 15000 mesecno (plata prosecnog novinara) i silnim honorarisanjem, pogotovo ako ste provincijalac ? Hm…Ako imate san, trudite se da ga sledite(o Boze, zvucim ko Koeljo), ali nemojte da se zavarate i pomesate ga sa stvarnocu.
Future politicari: Da li citate ponekad novine VREME?

Pozdrav za najmocniju generaciju. Ljubim vas sve 8-)

Super, jos jedan potencijalni kolega ! Ne znam sta ima u informatoru za Ekonomski-BG, ali cu ga sutra dobiti, pa cu vas obavestiti !

Sto se tice zurnalistike, i ja sam bila potencijalni zurnalista, ali s obzirom na to da sam shvatila kakva je buducnost u tom poslu vrlo brzo sam i odustala !

Pozz za generaciju '89.

Ljudi dobih informator za Ekonomski fakultet u BG-u i on sadrzi sledece:

1) Pitanja i odgovore sa prijemnih ispita od 2001. do 2007. god.;
2) Primere testova kakvi bi mogli da budu na prijemnom ove godine (svaki predmet po jedan test);
3) Nazive oblasti koje treba uciti za prijemni.

Pozz svima !

Pozz svima i od mene.

Dvoumim se između Mašinskog i Elektronskog fakulteta, mada više naginjem ka Mašinskom. Sve u svemu, bez problema bih upao na budžet na oba fakulteta, tako da ću probati prvo mašinstvo i posle prve godine, ako mi se dopada, nastaviću ga, u suprotnom mogu bez problema da pređem na Elektronski.

P.S. Radi se o fakultetima u Nišu.

Back