Sta upisujete???

Kako bih voleo da vratim vreme unazad 6 meseci, zivot bi mi bio laksi... Posto sam odbacio nemacki jezik kao mogucu opciju... sad se dvoumim izmedju farmacije i stomatologije... Ako imate neki savet, predlozite... hvala!
P.S. Tema je mnogo dobra ;-)
Pozz za sve!!!

hvala :D
ma znam njihov sajt napamet :D
iskopala sam i onaj forum aristokrate :D
farmacija ili stomatologija?auh,tesko :D
sta ti vise odgovara?ipak je razlicito malo vise....
ekonomiju ovde nema ali znam ja ljude koji bi :D

@Guarana666
Eh, da znam sta mi vise odgovara ne bih se dvoumio... A i mislim da nije bas puno razlicito... opet se polaze hemija na oba fakulteta s tim sto se na farmaciji polaze jos matish, a na stomatologiji biologija... Hemiju sam poceo da spremam, ali treba sa se odlucim u skorije vreme da bih poceo sa drugim predmetom :-S
Kad god odem kod skolskog psihologa da porazgovaramo na tu temu, ona me iskulira sa pricom da ima hitnije stvari da zavrsi?!
Kako vama napreduju pripreme?
Zzop

auuu...kod mene u skoli psiholog je bas soooper zena :D
te sam radila neke testove,te ovo,te ono...a sledece nedelje idemo u zavod za trziste rada...oni imaju neko odeljenje za to...funkcionise po principu da mi kazemo sta ans interesuje a oni nam daju profil tog zanimanja....
paaaa.....pa nije razlicit prijemni ali ono sta postanes kad zavrsis jeste...bar koliko ja znam :D
zato ti akzem sta ti vise odgovara :D
ja jos nisam krenula na pripreme... :(
ali prvo da definitivno dolucim sta cu...pa cemo videti :D
pozzzzzzz

Kako bih voleo da vratim vreme unazad 6 meseci, zivot bi mi bio laksi... Posto sam odbacio nemacki jezik kao mogucu opciju... sad se dvoumim izmedju farmacije i stomatologije... Ako imate neki savet, predlozite... hvala!
P.S. Tema je mnogo dobra ;-)
Pozz za sve!!!
Pa sto ne pokusas oba???Tako i ja ne mogu da se oblucim pa cu na kraju polagati za 2 smera!Ako mozes da spremis 2 prijemna sto da ne pokusas?Ako ne,moras da izaberes jedno,ti valjda najbolje znas sta ti vise "lezi" ili idi na profesionalnu orjentaciju ili nesto slicno pa nek ti oni daju neke sugestije.

U posl vreme sve vise razmisljam o farmaciji...Prijemni ne bi trebao da mi predstavlja problem...Svidja mi se zato sto objedinjuje stvari oko kojih se dvoumim...A i posle,postoje razne zanimljive mogucnosti zaposlenja,koje cak ni nemaju toliko veze sa farmacijom...Jel ima jos neko ko razmislja o tom faxu...?Ili bilo ko drugi ko misli nesto o ovome...

Ja idem u srednju farmaceutsku pa mozda mogu da vam odgovorim na neka pitanja!
Ja cu pokusati da upisem medicinu...:wink:

Sto se tice farmacije tu se polaze matematika i hemija (to verovatno vec znate), na faxu
imate pripreme za koje se morate prijaviti do 5.decembra!Svaki predmet je po 20000 din.:(
Ne morate ici na oba predmeta!Ukupno ima 80 casova, sto vam po casu ispadne 450 din.
sto i nije tako skupo kad pogleda koliko kosta privatan cas!Ipak na faxu radite u vecim
grupama pa je zeznutije ako nista ne znate!To sve zavisi od vaseg znanja...

Za polaganje prijemnog gimnazijalci imaju prednost, kao i u prvoj godini (tako sam ja
bar cula) ali kasnije je ljudima koji su zavrsili srednju farmaceutsku dosta lakse!Fax traje
5 godina i koliko sam ja cula dosta je tezak (ustvari svaki je tezak:-D).
Sta god vas zanima pitajte...:-D pozz

I da fax se nalazi na Kumodrazu, bogu iza nogu...ali nemojte da vas to zaplasi8)

Ljudi ja sam se konacno odlucila......Bice to medjunarodni na politickom.....ali me sad hvata panika jer vidim da je mnogo ljudi zainteresovano.......treba poloziti taj prijemni s obzirom da imam 36 iz skole.....Mada imam i alternativu......

Ja sam sigurna da cu upisati FON u Beogradu smer menadzment,iako mi svi govore da ne upisem taj fax,ja sam cvrsto resila :) Dvoumila sam se oko ekonomije i FON-a,ali iskreno upisujem FON jer je laksi,barem sam ja tako cula :)...i puuuunooo zanimljiviji od ekonomije....

Uhhhhhhh... Cek da udahnem dubokoooo... Pa posto idem u turisticku na Zelenjaku upisacu nesto vezano za turizam. A sad sta?! Pa, da sam u Francuskoj ili Engleskoj ili Svici sigurno bih vec u 1. god. znala ali posto se ovde kod nas svake godine menjaju pravila i znacaj pojedinih fakulteta, stvarno sam na muci. Ja bih VISU TURISTICKU, pa 4 godinu na Singidunumu. A u Novom Sadu ima Geografski gde imaju vise boljih smerova i bas onaj koji ja zelim -MENADZER U HOTELIJERSTVUUU :( Smrc, smrc... Jbr, moram da se zadovoljim ovime sto mi zivot pruza, mislim u BG. Ehhh...

LJUBIM VAS GENERACIJO MOJA NAJBOLJA

Pozdrav drugari i ja se odlucih... Bice to Engleski (Anglistika) na Filozofskom u Nisu. :)
Dvoumila sam se izmedju Anglistike i Politickog ali ipak sam shvatila da vise volim ovo prvo.

@Guarana666
Eto jedna manje. :)

pa nisam ja an medjunarodnom...ja se drzim svoje politikologije...danas mi drug koga znam ceo zivot..koji kad sam rekla sta hocu-gledao me belo-a sta ce ti to...danas je izjavio -e bre,pa ti si rodjena za to...sad znam sto posto..prvo mi bilo cudno..ali sad :D mislim da ce ti platiti,samo d aucutis kad se zalepis za nesto :D
malo me isproziva al nema veze... :lol:
ljudi gde ste????
koleginice,sta ces ti?

ja sam u pocetku bila za zurnalistiku na fpn, ali sam cula da je jako teska i suvoparna. postaje zanimljivo tek u trecoj i cetvrtoj godini a u pocetku insistiraju na politickim predmetima... kad sam videla nazive predmeta za prvu i drugu godinu odmah sam digla ruke.

odlucila sam da upisem fdu menadzment u pozoristu, radiju i kulturi. primaju samo 15-oro tako da nek mi je bog u pomoci. mada vec sam nabavila literaturu za prijemni, i krecem na pripremu za test opste kulture koji mora da se prodje da bi se islo u drugi krug prijemnog.
jel ima jos neko ko upisuje fdu?

Back